Berichten over: huawei

“Maar zijn er dan wel genoeg laadpalen?” Ja, een half miljoen inmiddels!

Een van de vooroordelen tegen de elektrische auto is dat opladen ingewikkeld is. Hoezo… ons land heeft een half miljoen laadpalen!

Lees verder »

Met zonnepanelen en accu is een dynamisch energiecontract slim

Mensen sluiten weer energiecontracten voor lange termijn af. Daarmee dekken ze het risico voor plots stijgende prijzen. Maar als je zonnepanelen én een thuisbatterij hebt, zou je kunnen overwegen nog voor kortere termijn dan ‘variabel’ te gaan: stroom per uur.

Lees verder »

Minister zet druk op zonnepanelen op huurhuizen

Woningstichtingen kunnen subsidie krijgen om sneller dan nu hun huurhuizen van zonnepanelen te voorzien.

Lees verder »

Met een thuisbatterij kun je beter een digitale energiecontroleur erbij hebben

De Homey kent de energietarieven per uur en weet dus of jij energie vanuit de accu moet gebruiken, energie moet kopen, of het verbruik van energie nog even uit moet stellen.

Lees verder »

Superbatterijen: als die er een keer zijn, kunnen we onbeperkt opwekken!

Opslag van energie is de volgende stap in de energietransitie. Want als je goede opslag hebt, kun je veel beter gebruik maken van de optimale omstandigheden voor opwekken: zon en wind. Een thuisbatterij is daarom in opkomst. Maar je kunt natuurlijk ook aan wijkaccu’s denken.

Lees verder »

Nieuwe laadpalen maken het mogelijk zoveel mogelijk eigen stroom in de accu van jouw auto te stoppen

Als overheid salderen afschaft, is het zaak zoveel mogelijk eigen opgewekte stroom te gebruiken. Nieuwe laadpalen voor de elektrische auto helpen daarbij.

Lees verder »

Maar hoe vaak kun je zo’n thuisbatterij dan opladen? Minstens tien jaar, maar vermoedelijk veel langer

Onze artikelen over de thuisbatterij worden duizenden keren gelezen. Blijkbaar staat Salland op een kantelpunt: wel doen of niet doen… Vragen onder de artikelen leggen we deskundigen voor. Hoe lang een accu meegaat bijvoorbeeld.

Lees verder »

Met een straat of wijk samen een accu voor energieopslag. Hoe doe je dat? Met sociocratie.

Vanwege onze reeks over de thuisbatterij kwam de vraag bij de redactie binnen over een batterij voor meer mensen: voor een wijk of straat. Hoe beheer je dat dan? Bij de Aardehuizen in Olst hebben ze ervaring. Ferdi Hummelink geeft antwoord.

Lees verder »

De thuisbatterij nog slimmer gebruiken met power per hour

In onze serie over de accu’s zoeken we dit keer naar technieken die het ons makkelijk maken maximaal van je eigen stroom te genieten op de goedkoopste manier.

Lees verder »

Henk Schreij: Thuisbatterij voor je zonnepanelen: Doen, of niet?

Een thuisbatterij om je eigen opgewekte stroom op te slaan, moet je daar nu wel of niet aan beginnen? Henk Schreij geeft alle informatie die je nodig hebt om vervolgens zelf te beslissen.

Lees verder »

De thuisaccu komt er aan: Natuurlijk Huus onderzoekt wat je anders gaat doen als je een accu hebt

Het zou heel goed kunnen dat in 2023 de thuisbatterij doorbreekt. Nederland loopt daar Europees schromelijk op achter. HierInSalland vroeg drie vroeggebruikers van een accu hun ervaring op te schrijven. Vandaag de Huawei-accu bij ’t Natuurijk Huus.

Lees verder »

Windesheimstudenten onderzoeken of invloedrijke Sallanders voorop lopen in de energietransitie

Hoe kun je Sallanders bewust maken van de urgentie van de energietransitie? Met die vraag zijn vier studenten van het Windesheim Honours College een onderzoek gestart.

Lees verder »