Meer berichten

Ree op boetelerveld

Wandelen met Sjaak: “Opschieten, het wordt kort dag”

Als je met iemand die verstand heeft van eetbare planten de natuur de inloopt, kom je meestal maar tien meter verder, want die ziet overal eetbaar groen. Zo is het Sjaak Bruggeman ook. Je bent nog geen honderd meter en hij heeft al van alles gezien!

Lees verder »

Woningbouw Mariënheem weer een stap dichterbij

Goed nieuws voor Mariënheem! Het stedenbouwkundigplan voor de nieuwbouwlocatie aan Hellendoornseweg is vastgesteld. Er komen 54 woningen. Bijna de helft van de kavels is bedoeld voor compacte, betaalbare woningen. Ook is er veel ruimte voor huurwoningen.

Lees verder »

Ik Toon mijn hart voor cultuur

In de week van 1 juni t/m 8 juni 2023 vindt in de gemeente Raalte ‘IK TOON’ plaats. ‘IK TOON’ biedt een podium aan alle amateurs en professionele kunstenaars. Een volle week lang kunnen bezoekers genieten van kunstroutes, workshops, open repetities, een kunstmarkt en diverse optredens van regionale (amateur)kunstenaars en verenigingen. Dit alles met het thema ‘Mijn hart voor cultuur’, om zo te laten zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Hoe mooi is Salland?! Wandelen met Ida over Boetelerveld en onder Mariënheem | Met foto’s

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Voor haar rubriek is ze op zoek naar jouw mooiste wandelroutes in Salland.

Lees verder »

Bie de bond: Jo Mulder is voor een krachtige vakbond die niet al te streng is

‘Vlak voor Kerst meldden zich opeens tien mensen ziek. Dat was beter voor de uitkering. Want als je ziek was kreeg je je salaris doorbetaald.’

Lees verder »

Bie de bond: ‘De condoomautomaat hadden we aan de kerk gehangen’

De pastoor riep in verkiezingstijd van de kansel dat je op de KVP moest stemmen, wist Jens Blankenvoorde zich tijdens het interview nog te herinneren, maar van ‘moeten’ had hij zich nooit veel aangetrokken. De PPR was zijn partij, later opgegaan in GroenLinks.

Lees verder »

Informatiebijeenkomst over nieuwbouwplan Mariënheem

Mariënheem krijgt een nieuwe woningbouwlocatie aan de Hellendoornseweg. Hier komen ongeveer 50 woningen, zowel koop als huur. Hoe moet het plan eruitzien? Wat is daarbij belangrijk?

Lees verder »

Gemeente Raalte maakt keuze energietoeslag eerder uit te keren

De energietoeslag voor dit jaar is vastgesteld op € 1.300, maar de gemeenten mogen deze van het rijk nog niet uitkeren omdat de wetgeving waarschijnlijk nog zal wijzigen. De gemeente Raalte voelt een sterke verantwoording voor haar inwoners die in het nauw zitten vanwege de hoge energiekosten en heeft besloten toch al een gedeelte uit te keren aan degenen die daarvoor in aanmerking komen.

Lees verder »

Wie helpt mee het jarige Overijssels Kanaal digitaal te ontsluiten?

Het Overijssels Kanaal bestaat dit jaar 175 jaar. 25 Jaar geleden was dat reden voor een jaar lang feest dat begon op de eerste lentedag. Nu zijn er plannen het kanaal opnieuw in de spotlights te zetten. Heb je zin om mee te denken over de manier waarop?

Lees verder »

Marion Kogelman: Nieuw jaar met nieuw vertrouwen

Loslaten, onthaasten, rust en tijd voor jezelf. Niet alleen in de vakanties maar ook tijdens je drukke gezinsleven, werk of andere dingen die op je to-do lijst staan. Mindfulness. Aandacht voor jezelf. Een cadeau aan jezelf om van binnenuit rust te creëren in het drukke leven van alle dag. Waar je elke keer weer naar terug kan keren. Marion Kogelman wijst je de weg!

Lees verder »

Leergeld Salland ondersteunt kinderen met geld voor sport, cultuur en onderwijs

Leergeld Salland helpt kinderen uit gezinnen tot op 130 procent van het bijstandsniveau om mee te doen in de samenleving. Alleen in Raalte gaat dat om 500 kinderen.

Lees verder »

De Warme Kamer in Mariënheem

Samen Leefbaar Mariënheem houdt elke woensdag een ontmoetingsdag voor inwoners in een warme omgeving.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.