Laatste berichten Mariënheem

Berichten

Salland deze Week: Het kerkenscenario voor een ander gemeentehuis

Herman Holtmaat | 10 december 2023
Evenement | Leefbaarheid | Meedoen | Natuur | Verduurzaming

Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Politiek | Vervoer

Rijk zet kleine stap voor aanpak N35

Evenement | Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Woonomgeving

Nomineer jouw Goudhaentje van 2023!

Opinie | Politiek

We verdrinken door de almaar toenemende regeldruk

Meer berichten

kerk luttenberg

Salland deze Week: Het kerkenscenario voor een ander gemeentehuis

Raalte heeft een nieuw gemeentehuis nodig. En kerken staan leeg of komen leeg te staan. Een en een is al snel meer dan twee, ontdekt Herman Holtmaat als hij er even over nadenkt. Luttenberg bewijst hoe je openbare gebouwen een nieuwe functie kunt geven.

Lees verder »

Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Voor het Nederlands kampioenschap tegelwippen werden er in de gemeente Raalte 20.087 tegels gewipt voor het NK Tegelwippen 2023

Lees verder »

Rijk zet kleine stap voor aanpak N35

Het Rijk heeft een voorzichtige stap gezet als het gaat om de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Afgelopen zomer liet demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat weten dat de aanpak van dit stuk van de Rijksweg op pauze is gezet.

Lees verder »

Nomineer jouw Goudhaentje van 2023!

Het is weer mogelijk om een initiatief of project uit de gemeente Raalte te nomineren voor een Goudhaentje

Lees verder »

We verdrinken door de almaar toenemende regeldruk

Fractievoorzitter Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte wordt bijna gek van de toenemende regeldruk die de overheid oplegt.

Lees verder »

Gemeente Raalte past regels hoogte erfwindmolens aan

De gemeente Raalte wil de hoogte van erfwindmolens in het buitengebied verhogen van 25 meter naar een maximale tiphoogte van 40 meter.

Lees verder »

GB Raalte wil dat gemeente ook meebetaalt aan sporthallen en gymzalen in de kerkdorpen

Gemeentebelangen wil dat Raalte 100.000 euro uittrekt voor de sporthallen en gymzalen in de kerkdorpen. Vanavond doet GB dat voorstel in de raad. In Raalte-dorp betaalt de gemeente alle kosten. In de kerkdorpen worden de accommodaties gerund door vrijwilligers en gaat er bijna geen cent van de overheid naar toe.

Lees verder »

Verder bouwen aan een toekomstbestendig Raalte 

Het college van B&W van Raalte heeft een begroting voor 2024 opgesteld. Daarin staan de plannen, kosten en wat dit betekent voor de bankrekening van de gemeente. In de meerjarenraming 2025 – 2027 kijkt de gemeente vooruit naar de komende jaren. Op 2 november bespreekt de gemeenteraad het voorstel.
 

Lees verder »

Gemeente Raalte steunt inwoners met energietoeslag  

De gemeente Raalte ondersteunt ook deze winter inwoners bij het betalen van de energierekening. Inwoners die daarvoor in aanmerking komen, ontvangen een energietoeslag van de gemeente. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken, ontvangt een grote groep inwoners de toeslag automatisch. Het gaat afhankelijk van het inkomen om een bedrag van €300 of €800.

Lees verder »

Bijna 300 jaar ervaring bij de EHBO Luttenberg/ Mariënheem

De EHBO vereniging Luttenberg & Mariënheem mag zich verheugen over zeer trouwe leden, die hun omgeving laten profiteren van kordate hulp bij ongelukken en evenementen. De jubilarissen werden in het zonnetje gezet

Lees verder »

boetelerveld

Wandelen met Sjaak: Vernatten of verhogen, je kunt er ook zinnige gesprekken over voeren!

Je kunt boos zijn op de bomenkap in het Boetelerveld, de krant plaatst dat graag en populistisch politieke partijen gaan er lekker mee aan de haal. Je kunt er ook een goed gesprek over voeren.

Lees verder »

Joa Joa snapt wel dat de N35 niet aangepakt wordt

Joa Joa snapt wel dat de N35 niet aangepakt wordt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.