Meer berichten

Gosse: Protest

Sallandse Fries Gosse Jongstra stelt graag maatschappelijke onvolkomenheden aan de orde. Deze week het meten met twee (of meer) maten bij demonstraties.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Rare berichten en rare vergelijkingen

Deze week een column van Gosse Jongstra om enkele zaken die het nieuws beheersen in het juiste perspectief te plaatsen.

Lees verder »

Gosse Jongstra introduceert zijn bundel ‘Fries op de Boskamp’

Ontmoet columnist Gosse Jongstra, de Fries van de Boskamp op 19 november bij boekhandel Korten in Olst.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Slim of oplichterij

Columnist Gosse Jongstra trapte bijna in oplichterij via WhatsApp. Alleen zijn er geen kinderen dus trapte hij er niet in. Wel bij de energieleveranciers.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Nier, rug en pijn

Friese columnist op de Boskamp Gosse Jongstra beschrijft collectestress, drukke receptieperikelen met bijbehorend ongemak en kondigt zijn eerste verhalenbundel aan.

Lees verder »

Afscheid Frans Jansen IJsclub Olst

Vrijdag 9 september jl. werd er op feestelijke wijze afscheid genomen van Frans Jansen als penningmeester van IJsclub Olst.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Gevaarlijk

Breed georiënteerde columnist Gosse Jongstra vraagt aandacht voor gevaarlijke en beschamende situaties.

Lees verder »

In België zijn ze al heel wat gewend als het gaat om andere functies voor de kerk

Omdat er over tien jaar in Salland niet meer dan een kerk over zal zijn, maar vooral ook omdat al die leegkomende kerken allemaal op zo’n belangrijke plaats in het dorp staan, besteedt HierinSalland met enige regelmaat aandacht aan de toekomst van kerkgebouwen. Want je kunt er beter maar over praten, dan dat je door besluiten overvallen wordt.

Lees verder »

Wandeling over bos- en natuurbeheer op landgoed de Kranenkamp

De Kranenkamp en de Moespotleide in Diepenveen vormen een mooi gebied van stichting IJssellandschap waar de natuur zich van verschillende kanten laat zien. Maar wat komt er allemaal kijken bij het beheer en welke keuzes moet IJssellandschap daarbij maken?

Lees verder »

Gosse Jongstra: In gesprek

Boskamper Fries Gosse Jongstra maakt zich zorgen over de verhardende tegenstellingen, zelfs in Salland.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Wegwezen

Columnist Gosse Jongstra heeft deze week niet zo veel fut en heeft daarom besloten de camper te pakken en een paar weken naar het zuiden van Europa af te zakken. Wellicht krijgt hij dan weer inspiratie om te schrijven…. In ieder geval horen we weer van hem als hij opgeladen weer terug is.

Lees verder »

Fietsersbond doet onderzoek naar veilige Schoolroutes

De Fietsersbond wil dat kinderen zo veel mogelijk op de fiets naar school gaan. Echter, veel ouders vinden het onveilig en zien veel beren op de weg. Met een veilige schoolroute is het makkelijker om zelf naar school te fietsen

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen