Meer berichten

Simone coachen met paarden: Wat is jouw wens? Wat is jouw doel?

In Nieuw Heeten vind je Simone coachen met paarden. Een voor velen succesvolle therapie wanneer je niet lekker in je vel zit.

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Ze woont op het platteland, groeide op op een loonbedrijf, heeft zelf parkinson en ziet het veel om haar heen. “Laten we stoppen met bestrijdingsmiddelen!”

Lees verder »

Salland deze week: Als we van de kerken nu eens buurthuizen maken, en van de buurthuizen woningen

We zouden het sociale leven van een dorp onder moeten brengen in de kerk. Die beeldbepalende gebouwen komen overal leeg te staan. Daar waar de buurthuizen nu staan, kun je dan mooi appartementen bouwen.

Lees verder »

Raalte organiseert spreekuur over werken in Nederland voor vluchtelingen uit Oekraïne

De Gemeente Raalte houdt spreekuren voor Oekraïense vluchtelingen die in Nederland willen werken.

Lees verder »

Bouw geen twee onder een kap meer, maar zorg dat ouderen door kunnen stromen

Je moet in een gemeente niet nog meer twee onder een kappers bouwen, je moet juist bouwen voor stellen die door willen verhuizen naar een kleinere woonruimte omdat de kinderen het huis uit zijn. Op…

Lees verder »

Amateurkunstenaars: ‘Ik Toon’ zoekt jou!

In de week van 26 mei t/m 3 juni 2022, wordt in de gemeente Raalte, net als in heel Nederland “IK TOON” georganiseerd. “IK TOON” biedt een podium voor alle amateurkunstenaars en is een mogelijkheid om elkaar te laten zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Lees verder »

Opvang Oekraïense vluchtelingen voor langere periode in de gemeente Raalte

Oekraïense vluchtelingen zullen door de gemeente Raalte in Heino en Nieuw Heeten opgevangen worden.

Lees verder »

Biologische bollentelers John en Johanna Huiberts: “Goedkoop bestaat niet, dat gaat altijd ten koste van iets”

Salland Zoemt roept op geen boerengrond te verpachten aan lelieteelt, vanwege de enorm grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen die daar op moeten. Kan het anders dan? John en Johanna Huiberts laten zien van wel.

Lees verder »

Henk Schreij zet de ambities van politieke partijen voor energietransitie op een rij

Door Henk Schreij De grootste uitdaging voor de komende 28 jaar, tot 2050, is dat we van het gebruik van olie en gas over moeten naar duurzame energie. In 2030, dus over 8 jaar (!),…

Lees verder »

Actieve katholieken net zo progressief als anderen

Actieve katholieken denken op veel punten net zo progressief als de gemiddelde Nederlander. Voormalig katholieken zijn zelfs nog iets liberaler ingesteld, wat er mede aan bijdroeg dat ze de kerk verlieten. Actieve rooms-katholieken zijn het…

Lees verder »

Elvira Oldemaat: Op de kop in de tuin. Wroeten in de aarde

Elvira Oldemaat (Fris& Fier) geeft in Nieuw Heeten en Luttenberg cursussen permacultuur, moestuin en voedselbos voor beginners.

Lees verder »

Salland deze week: kruispunt Bos niet aanpakken, het geld kan beter naar gezinnen met energiearmoede

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar HierinSalland. Reageren? Graag. Hoe het…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen