Meer berichten

Eerste stap in vergunningverlening zonneveld Daslever Wijhe 

Het college van B&W van Olst-Wijhe wil graag een beslissing nemen over het plan om een zonneveld aan te leggen aan de Daslever in Wijhe. Het college heeft de bevoegdheid om dit te besluiten en gaat de gemeenteraad vragen of zij kan instemmen met de ontwerpvergunning voor het zonneveld Daslever. Dit wordt een ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ genoemd.  

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

127 kilometer roeien voor een Schone IJssel. Dat doen sloeproeiers uit Deventer, Hattem en Zwolle om aandacht te vragen voor een gezonde en drinkbare IJssel. Op 22 en 23 september roeien zij van Rheden naar Kampen. Op meerdere plekken meren ze aan en is er een feestelijk programma.

Lees verder »

Combineren van initiatieven biedt kwaliteitsimpuls voor Stationsweg in Wijhe  

In de omgeving van de katholieke kerk aan de Stationsweg in Wijhe spelen verschillende ruimtelijke ontwikkelingen vlak bij elkaar. De gemeente heeft laten onderzoeken of er voor alle ontwikkelingen één plan kan komen. Nu ligt er een concept gebiedsvisie dat de kwaliteit van het gebied versterkt.

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

De IJssel is mooi! Het water van de rivier ziet er ook best schoon uit. Maar in werkelijkheid zit het vol met allerlei chemische stoffen die ontzettend schadelijk zijn voor flora, fauna en onszelf. Van Remmen UV Technology doet dit weekend daarom mee met een actie om daar aandacht voor te vragen. Kom jij zaterdagmorgen ook naar de Loswal in Wijhe?

Lees verder »

Expositie ‘Hersenspinsels’ bij Historische Vereniging Wijhe

Is het illusie, een begoocheling, een droombeeld of een fantasie, is het fictie dat je ziet, een hallucinatie of een hersenschim? Kom het te weten op deze interessante expositie.

Lees verder »

Laatste weekend IJsselbiënnale

Zullen we dit laatste weekend nog éénmaal samen de kunst en het landschap induiken? Er is nog genoeg te beleven. Van verdwalen tot falen onder begeleiding van kunstenaars, podiumkunsten op de IJsseloevers, een muzikale reis langs de IJsselcentrale Harculo en toosten op 100 dagen IJB23! Zien we je dit weekend langs de IJssel?

Lees verder »

Geen subsidie voor volwaardige bibliotheek in Wijhe

In juni besloot de gemeenteraad met een amendement dat Wijhe in plaats van een servicepunt een volwaardige bibliotheek vestiging krijgt voor een pilot periode van twee jaar. Onder voorwaarde dat de gemeente in september de aangevraagde landelijke subsidie voor deze twee jaren toegekend krijgt.

Lees verder »

Wortels van oude beuken Broekland afgebeeld in kunstwerk

Onder de titel Grondtonen stelt IJsselbiënnale 2023 de aarde, bodem en grond centraal. De vraag daarbij is: Dwingen wij de aarde te leveren wat wij willen, of zijn we in staat te luisteren naar wat de bodem ons vertelt? 

Lees verder »

Nieuwe openingstijden en nieuw telefoonnummer Bibliotheek Salland

Bibliotheek Salland verruimt haar openingstijden en in Raalte is deze voortaan ook op maandag open. Er is vanaf nu een centraal telefoonnummer voor alle vestigingen.

Lees verder »

Jan Loozeman verzorgde de uitvaart van een been, maar hij maakte wel meer gekke dingen mee

“Nou, van dat been kan ik me eigenlijk helemaal niet zo veel meer herinneren. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik uitvaarten verzorg, blijven de eerste twee me misschien nog wel het meeste bij. Die allereerste: een meisje van 8, gestorven aan leukemie, enig kind…”

Lees verder »

Samen in actie tegen laaggeletterdheid met Stichting Lezen en Schrijven

Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) roept Stichting Lezen en Schrijven mensen op naar bibliotheken e.d. te komen om wat te doen aan problemen op dit gebied.

Lees verder »

Kunstexpositie gemeentehuis Olst-Wijhe

Kunstenaarsgroep KIJK Wijhe organiseert een expositie van Olster kunstschilder Carel Janssen in het gemeentehuis van Olst- Wijhe.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.