Meer berichten

Jong in Salland: Lixi

Voor het tweede deel in de serie ‘Jong in Salland’ praat columnist Marius Jaspers met Lixi (21 jaar). Veel Wijhenaren  met een gezonde eetlust zullen haar kennen van The Golden Duck, het restaurant van haar ouders. Zij helpt daar op zondag nog steeds mee en zegde me spontaan toe mee te doen aan het interview.

Lees verder »

Dankzij NLDoet is “Veermans Hof IJsselflora” weer klaar voor publiek

Tijdens NL Doet en afgelopen zaterdag is heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” door zo’n 20 personen weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken weer schoongemaakt, het gastenboek ligt weer klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.

Lees verder »

Joke Proper: Tips en tops voor onze gemeente

Olster kunstenaar en columniste Joke Proper gaf tijdens de Statenverkiezingen met haar kunstenaarsclub ‘Kijk Wijhe’ een expositie in het gemeentehuis van Olst- Wijhe die nog doorloopt tot 11 mei. De exposanten maakten van de gelegenheid gebruik om bij stemmers opinies over hun woonplaats te peilen. Hier de resultaten.

Lees verder »

Galerie De Verbeelding in Wijhe verbindt……..

Zaterdag 25  en zondag 26 maart  …… open weekend bij Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe.

Lees verder »

Gastsprekers geven lessen over de Tweede Wereldoorlog

“Een les van een gastspreker duurt vijftig minuten” zegt Cornelis de Kler. Hij verzorgt gastlessen over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan in Nederland, waarbij de persoonlijke ervaring een belangrijke rol speelt. Als veel andere sprekers is hij verbonden aan het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII – Heden, onderdeel van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op aanvraag regelt het steunpunt gastlessen, lezingen of workshops over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen ervan bij de bovenbouw van het Primair Onderwijs, MBO, HBO, Universiteit en themabijeenkomsten.

Lees verder »

Bij SCHULTEN 90 jaar in hartje Wijhe

Afgelopen donderdag 9 maart was het precies 90 jaar geleden dat Herman Schulten zijn kleermakerij startte aan de Langstraat te Wijhe. Een vakman pur sang die pietje precies was, geen ‘klungelspul’ maar kwalitatief goede producten wilde leveren én persoonlijk van al zijn klanten bij hield welke maten zij hadden. “We hebben deze opschrijfboekjes altijd bewaard: prachtig toch?!”, aldus de derde generatie, Ellen Schulten.

Lees verder »

Notariaat Salland geeft informatieavonden over levenstestament en nalatenschap

Notariaat Salland, gevestigd in Raalte, Heino, Olst en Wijhe geeft eerdaags informatieavonden over levenstestament en nalatenschappen onder het motto ‘Neem de regie over jouw leven en jouw testament.’

Lees verder »

Hermien Leerkes-Tuten, na 40 jaar afscheid van bibliotheek Olst

Nog even, en dan zal het bekende gezicht van Hermien niet meer te zien zijn achter de balie van de bibliotheek. Na een periode van ruim 45 jaar als bibliothecaresse werkzaam te zijn geweest gaat Hermien (66) met pensioen. In ’79 trouwde ze, en kwam vanuit Heeten in Olst wonen. In datzelfde jaar begon ze bij de bibliotheek in Olst, toen nog aan de Watertorenstraat, ook werkte ze nog in de bieb in Wijhe.

Lees verder »

The DS Band gaat 18 maart live

De DS band (voorheen The Drostsstreet Band) bestaat inmiddels 17 jaar en is ontstaan door de toen te houden straatfeesten in de H. Droststraat in Olst. In de straat woonden een 4 tal hobby muzikanten en hebben met elkaar een aantal nummers ingestudeerd. Dat repertoire werd toen op een aantal straatfeesten gespeeld. Dat smaakte naar meer en zo is de band ontstaan.

Lees verder »

Burgemeester Olst-Wijhe doet oproep bij Vrouwendag in Olst

Het is woensdagavond 8 maart, de avond van de Internationale Vrouwendag. Vele vrouwen en een enkele man, stromen binnen in het Holstohus waar in de bibliotheek kasten aan de kant zijn gezet en stoelen zijn geplaatst. De organisatie is in handen van Het Nut en Ut Huus. De stoelen zijn al gauw bezet, vervolgens raakt de brede trap hoger en hoger gevuld en ook vanuit de Brasserie heeft men zicht op het podium waar een aantal vrouwen met een interessant beroep, hobby of vaardigheid even later zullen worden geïnterviewd door Mireille Groot Koerkamp.

Lees verder »

Opening tentoonstelling Zoeken naar Vermeer

Zaterdag 18 maart wordt op locatie Het Nijenhuis Heino/ Wijhe van museum de Fundatie de tentoonstelling Zoeken naar Vermeer geopend

Lees verder »

VVN: Op de provinciale weg niet harder dan 60. Goed plan?

Veilig Verkeer Nederland stelt voor de snelheid op gevaarlijke provinciale wegen te verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur. Dat is veel veiliger!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.