Laatste berichten Wijhe

Meer berichten

Grote schenking uit Collectie Sanders aan Museum de Fundatie

Deze schenking omvat werk van natuurfotografen uit Finland en Nederland.

Lees verder »

OORLOG IN ARCADIË 1940-1945

Recensie: OORLOG IN ARCADIË 1940-1945

De Duitsers maakten vanaf 1944 gebruik van maar liefst negen Overijsselse landgoederen voor lanceren, monteren of bevoorraden van de beruchte V1 raketten, waaronder Mataram, Vilsteren, Archem en Schoonheten.

Lees verder »

Marius ziekenhuis

Dagklad: Ambulance touristique

Dagklad columnist Marius Jaspers blijft schrijven, ook in vreselijk moeilijke tijden. Sterkte Marius!

Lees verder »

Vind Het in Wijhe: Dé closet sale van V.IJ.F. Festival tijdens de Diekdaegen!

Op 8 september wordt Wijhe van 11.00 tot 15.00 uur dé plek voor vintage lovers en koopjesjagers! Bij Vind Het in Wijhe kun je jouw modepareltjes verkopen en unieke vondsten scoren op het sfeervolle plein bij de Nicolaaskerk.

Lees verder »

Duurzame energiedagen bij Tegelhuys Wijhe

Op vrijdag 12 juli (16:00 – 20:30) en zaterdag 13 juli (10:00 – 15:00) bent u van harte welkom bij Tegelhuys Wijhe om alle info van vakmensen te krijgen over energiebesparing.

Lees verder »

bibliotheek wijhe

Bibliotheek Salland opent nieuwe vestiging in Wijhe

Met trots kondigt Bibliotheek Salland de opening aan van haar nieuwe vestiging in Wijhe. Vanaf nu is de bibliotheek te vinden op Langstraat 58-60-62, in het historische pand bekend als ‘Het Hemeltjen’.

Lees verder »

Gezamenlijke inspanning van bewoners en ondernemers leidt tot verkeersveilig winkelerf in Langstraat, Wijhe 

Een woonerf kent iedereen: een straat of plein waar je stapvoets rijdt en waar de nadruk ligt op de verblijfsfunctie: wonen, spelen, wandelen, enz. Doorgaand verkeer is niet mogelijk, aangezien auto’s ‘te gast’ zijn. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten dat eenzelfde erfconstructie wordt gemaakt voor de Langstraat in Wijhe; een winkelerf waar wandelaars, fietsers en auto’s gebruik maken van dezelfde weg.  

Lees verder »

Rondleidingen Heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” in Wijhe

Heeft u de zeer zeldzame planten zoals het Rapunzelklokje, Ruige anjer, Echt bitterkruid, Akkerleeuwenbek en Besanjelier al eens van dichtbij gezien? Er staan nog veel meer van dit soort zeldzame (rode lijst) planten in Heemtuin Veermans Hof IJsselflora aan de Bongerd in Wijhe.

Lees verder »

Fotowedstrijd Het Perfecte Plaatje: wat is Wijhe mooi

Doe jij mee met de fotowedstrijd van V.IJ.F. Festival Wijhe?

Lees verder »

gastvrij wijhe ibiza markt

Wow! Wijhe is going to Ibiza! 

Of eigenlijk, het zonnige eiland komt naar Wijhe op vrijdag 28 juni en 19 juli. Deze twee dagen kun je in zomerse sferen rondstruinen op de Bohemian Ibiza markt aan Costa del Gastvrij Wijhe. Dus doe lekker boho!

Lees verder »

Van boekenwurmen tot thuiskoks; tweedehands boeken voor iedereen

Ontvang vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 20% korting op alle boeken tijdens de boeken 3-daagse bij kringloopwarenhuis Het Goed in ondermeer Deventer en Wijhe .

Lees verder »

bibliotheek wijhe interieur

Help de bieb in Wijhe boeken verhuizen

Voorbijgangers in de Langstraat hebben het allang gezien: op nummer 58-62 wordt druk verbouwd. Op vrijdag 5 juli opent daar de nieuwe vestiging van Bibliotheek Salland in Wijhe.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.