Meer berichten

Interesse in vlinders en planten? Kom als vrijwilliger monitoren in Heino of Wijhe

Kom in het voorjaar en zomer vlinders en vogels tellen in de driehoek Heino- Raalte- Wijhe.

Lees verder »

Bert Hinnen zoekt namen bij foto van een WO2 verzetsgroep uit Wijhe

Verzetsgroep Salland poseert na de oorlog voor de foto. De verzetsgroep is onderdeel van de IJsselcompagnie Salland van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. Deze in Wijhe gelegerde compagnie, bestaande uit 137 manschappen met als commandant J.W. de Bruyn, was verder belast met wegcontrole en bewaking van de IJssel in de gemeenten Wijhe en Olst. De Binnenlandse Strijdkrachten (BS) was een op 5 september 1944 officieel opgezette bundeling van de tot dan toe weinig samenwerkende eigenlijke verzetsgroepen.

Lees verder »

“Het wordt de mooiste tunnel van Nederland…”

“……dat weet ik zeker” voegt Marina Nijdeken er zelfbewust aan toe. Want zij is het die de 140 meter lange fietstunnel onder het spoor bij de Ter Stegestraat in Olst mag ‘bekleden’

Lees verder »

Green Friday bij Kringloop Het Goed

De Green Friday beweging groeit en organiseert vandaag een bijzondere manier om verantwoord te shoppen.

Lees verder »

Leerlingen Capellenborg Wijhe wisselen van gedachten over vrijheid

Leerlingen van MAVO 3/4 en HAVO 3, 4 en 5 van de Capellenborg hebben woensdagmorgen tijdens een College Tour in de Nicolaaskerk in Wijhe gesproken over het thema ‘77 jaar Vrijheid.

Lees verder »

Wie goed doet…. Goed ontmoet!

Dit geldt zeker voor de honderdjarige Jannie van Keulen – van der Zee uit Wijhe. Tijdens de vele rondreizen die zij maakte, eerst met haar man en later alleen, ontmoette ze veel mensen die haar een warm hart toedragen. En dat is wederzijds.

Lees verder »

Winterexpositie Galerie De Verbeelding in Wijhe van start

Komend weekend begint de winterexpositie van De Verbeelding met werk van de Heinose kunstenaar Andrea de Weerdt.

Lees verder »

Echte Wijhese kerstkaarten bij Historische Vereniging Wijhe

Met foto’s van Jan Amse en Gerrit Oosterbroek stelde de Historische Vereniging Wijhe een set van vijf kerstkaarten samen. De kaarten zijn alle in ‘kerstige’ sferen en de foto’s zijn gemaakt op bekende en herkenbare…

Lees verder »

Hasan Kaddour: Narcissen en feest

Schrijver, journalist, dichter en columnist Hasan Kaddour introduceerde gisteren zijn nieuwe boek “Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst” tijdens de uitreiking van de Cultuurprijzen Olst- Wijhe in UtHuus in Olst. In deze column legt hij een verband tussen dit gebeuren en narcissen.

Lees verder »

Ton Strien schreef voorwoord voor boek Hasan Kaddour

Ton Strien nam op 1 september afscheid als burgemeester van de gemeente Olst- Wijhe. Hij schreef een prachtig voorwoord voor het boek ‘Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst’ dat Olstenaar met Syrische roots Hasan Kaddour schreef. Hasan is in 2016 in Olst komen wonen. Hij is journalist, schrijver en dichter en schrijft columns voor HierInSalland.

Lees verder »

Opgave kerstpakkettenactie “Minima-voor-Minima

Ook dit jaar organiseren de gezamenlijke kerken in Wijhe weer de kerstpakkettenactie “Minima-voor-Minima”. Deze actie is bedoeld om bij mensen, met een minimaal inkomen en wonend in Wijhe, Herxen, Elshof of Boerhaar, een kerstpakket te…

Lees verder »

Lezing bij ’t Nut Olst: ‘Van drie jaar celstraf naar hulpverlener…’

Tinie Hendriks, directeur bedrijfsvoering en Dirk Dijkslag, beleidsadviseur komen op uitnodiging van ’t Nut naar Olst om in De Bastiaan, Kerkplein 12, op maandag 21 november te vertellen over hun werk bij Transfore.

Lees verder »