Meer berichten

PvdA, GroenLinks en D66 Olst- Wijhe willen opnieuw om de tafel over de Noordmanshoek

De gemeenteraadsfracties van de PvdA, Groen Links en D66 willen dat het college van B. en W. van Olst-Wijhe opnieuw om tafel gaat met het bestuur van de stichting Noordmanshoek. De fracties dienen daartoe aanstaande maandag 22 april 2024 tijdens de raadsvergadering een amendement in.

Lees verder »

Lenteboodschap van kringloopwarenhuis Het Goed

De lentezon doet aankomend weekend haar uiterste best voor ons, want deze zaterdag stijgt de temperatuur zelfs naar 25 graden op sommige plekken. Wat een feest! Reden om naar Het Goed te gaan, in Salland te vinden in Wijhe en Deventer.

Lees verder »

koningsdag wijhe jan amse

Nog enkele plekken vrij voor de Koningsmarkt in Wijhe

Koningsdag wordt ook dit jaar weer als vanouds uitbundig gevierd in Wijhe. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat. Wil je een plekje met kraam op deze populaire Koningsmarkt schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Lees verder »

capellenborg infocentrum ijssel

Leerlingen Capellenborg bezochten Infocentrum IJssel

De tweedejaars leerlingen van de scholengemeenschap Capellenborg uit Wijhe verdiepten zich de afgelopen week in het thema Water. Daarvoor bezochten ze het Infocentrum IJssel in Den Nul.

Lees verder »

De Noordmanshoek: gemankeerd samenspel tussen overheid en samenleving

Columnist Fransjan de Waard, zelf bewoner van de unieke Aardehuis-wijk in Olst, sprak in de gemeenteraad in over de perikelen bij de totstandkoming van de nieuwe wijk Noordmanshoek in Wijhe. Hij ziet het afblazen van de Noordmanshoek als systeemfalen: een gemankeerd samenspel tussen overheid, markt en samenleving.

Lees verder »

Dagklad: Wissel!

Dagklad columnist Marius Jaspers ergerde zich kapot in het gemeentehuis van Olst- Wijhe.

Lees verder »

Voor het tweede jaar op rij een oecumenische Vastenmaaltijd in Wijhe

Journalist en columnist Hasan Kaddour beleefde een prachtige Iftar maaltijd in Wijhe, waar religies elkaar ontmoetten voor een vastenmaaltijd.

Lees verder »

paasei gastvrij wijhe

Gastvrij Wijhe viert Pasen met gouden eieren en activiteiten voor kinderen

De gouden eieren liggen in de etalages in Wijhe, dus kan er weer geteld worden. Voor de 3 prijswinnaars ligt er een chocolade Paashaas klaar, gemaakt door de chocolatier van Bakkerij Jolink.

Lees verder »

sweatshirts doorpakken salland

Sweatshirts slotact van Salland Live

Op zaterdag 30 maart treedt coverband The Sweatshirts op in zaal De Slinger in Wijhe. Ze vormen daarmee de laatste act in de serie optredens binnen Salland Live! Extra bijzonder deze avond is dat ze voor het eerst optreden met hun nieuwe drummer: Merwin Visser.

Lees verder »

Joop van der Wal: Gelukkig maar

Columnist Joop van der Wal stelt het geluk van kinderen centraal.

Lees verder »

Vier het voorjaar en dan goed bij kringloopwarenhuis Het Goed

Het zonnetje lacht ons volop toe, want het lenteseizoen is aangebroken. Ook in onze winkels is het startschot van het voorjaar gegeven, en we nodigen je van harte uit om onze frisse en vrolijke tweedehands schatten te komen ontdekken bij Het Goed in Wijhe en Deventer.

Lees verder »

Plaatsing nieuwe verwijzingsborden in Gastvrij Wijhe

Afgelopen week zijn door het bedrijf Image-Sign uit Wijhe vier nieuwe verwijzingsborden geplaatst bij de invalswegen richting het centrum van Gastvrij Wijhe. Deze nieuwe borden moeten het centrum van Gastvrij Wijhe beter vindbaar maken.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.