Meer berichten

Salland deze Week: Niet biologische gewassen (of het nu bloembollen of groenten zijn): Goedkoop is duurkoop

Of het nu je dagelijkse groente is, of de bloembollen in het gemeenteplantsoen: als het niet biologisch is, betaal je er vroeg of laat de rekening voor.

Lees verder »

Tentje-Bandje-Biertje op de Kôle Kermse in Broekland

De tent staat, de bands zijn geregeld en het bier is onderweg. We zijn er weer klaar voor! Nog even en dan barst het feest los op het festivalterrein. Sinds 1995 heeft Broekland niet één, maar twee dorpsfeesten en we hebben even moeten wachten maar we gaan weer volle bak los.

Lees verder »

Leergeld Salland ondersteunt kinderen met geld voor sport, cultuur en onderwijs

Leergeld Salland helpt kinderen uit gezinnen tot op 130 procent van het bijstandsniveau om mee te doen in de samenleving. Alleen in Raalte gaat dat om 500 kinderen.

Lees verder »

Rohda komt met ‘onder 23’ als tussenstap van jeugd naar senioren

Pubers haken af bij sportclub door vaste trainingstijden en verplichtingen, zegt NOC*NSF, maar daar hebben de clubs in Salland (bijna) geen last van.

Lees verder »

Wat doen we met de vrijkomende kerken in Salland

Vele kerken in Salland staan op de nominatie om hun functie kwijt te raken. Wat moet er dan met deze meestal monumentale en beeldbepalende gebouwen gebeuren?

Lees verder »

Week van de Circulaire Economie: ervaar de meest circulaire woning in Zwolle

Natuurlijk bouwbedrijf Tala plaatst tijdens de Week van de Circulaire Economie haar circulaire en biobased modelwoning bij het Grote Kerkplein in Zwolle. Deze modulaire woning van kruislaaghout en gerecyclede materialen is op alle mogelijke manieren circulair en negentig procent biobased. Van 6 tot en met 11 februari kan iedereen Tala’s sfeervolle huis ervaren als onderdeel van de Zwolse Inspiratieroute Circulaire Economie en als deelsessie van de Nationale Conferentie Circulaire Economie.  

Lees verder »

Kom naar het warmtefestival bij jou in de buurt 

Op 21 januari 2023 vindt de eerste editie van het warmtefestival plaats in het Annahuis in Raalte. Iedereen die wil weten hoe je energie kunt besparen en welke hulp je hierbij kan krijgen is van harte welkom.

Lees verder »

Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting? Meld je dan aan voor de Groene Schoolpleinen Brigade.

Lees verder »

De thuisaccu komt er aan: Jaco Appelman adviseert het vooral simpel te houden

Het zou heel goed kunnen dat in 2023 de thuisbatterij doorbreekt. Nederland loopt daar Europees schromelijk op achter. HierInSalland vroeg drie vroeggebruikers van een accu hun ervaring op te schrijven. Vandaag de thuisbatterij bij minicamping De Joxhorst.

Lees verder »

Wat doet Tala Broekland duurzaam? Samen natuurlijk bouwen

Heb je even? ‘Wat doen we niet duurzaam’, zou sneller te beantwoorden zijn. Tala is opgericht vanuit een groep mensen die om zich heen keek en zag dat het vanwege klimaatverandering echt anders moet. Take A Look Around, daar staat de naam voor. Vooral in de bouw, verantwoordelijk voor 40% van de CO2 uitstoot, is impact te maken. Daarom besloten de oprichters zelf natuurlijke woningen te gaan bouwen.  

Lees verder »

Meiden, dames, vrouwen: jullie zijn welkom in de bouw

Mensink bouwbedrijf uit Broekland heeft uitstekende ervaringen met vrouwen in de bouw en wil dit aantal graag uitbreiden.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan: Die maakt de boerenkool een stuk zoeter

Boerenkool moet je eten nadat de vorst er overheen geweest is. Dus staat er vanavond bij menig volkstuin-houder boerenkool op het menu. Of spruitjes. Want die zijn na de vorst ook lekkerder. In de appgroep met Sallandse natuurdeskundigen kwam nog meer eten voorbij ‘voor het laatste rondje’.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.