Meer berichten

Joke Proper: Dat mag in een lijst

Olster kunstenaar en columniste Joke Proper heeft een prima adresje in Nijverdal om haar kunstwerken te laten inlijsten.

Lees verder »

Klimaatcrisis: Wat kun je er zelf aan doen? Extinction Rebellion vindt van wel!

Extinction Rebellion presenteert zich in Holstohus, gelukkig wil 2/3 van Nederland immers nog wél het leven van de mens op aarde redden.

Lees verder »

Joke Proper: Kapstok in de aanbieding

Een prachtig gedicht van kunstenaar Joke Proper.

Lees verder »

Dagklad: Gewoon gewoon

Dagklad columnist Marius Jaspers schrijft prachtige stukjes, die HierInSalland graag overneemt.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Alweer verkiezingen

Olster journalist. schrijver en columnist Hasan Kadoour stelt zich nog veel vragen bij het politieke toneel in Nederland en dat maakt hem best ongerust.

Lees verder »

TCcafé in de bieb in Olst

TCcafé (voor vragen over tablets, smartphones en computers) in de bibliotheek in Olst op woensdag 29 maart.

Lees verder »

(Voor)lezen maakt je rijker, een avond in de bieb speciaal voor ouders

Sallandse ouders zijn van harte welkom om op maandagavond 27 maart naar de bieb in Olst te komen voor een avond vol ideeën en mooie verhalen. De avond bestaat uit twee delen: het eerste deel richt zich op ouders van kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar en het deel na de pauze is gericht op ouders van kinderen van 9 jaar en ouder. Goed om te weten: je hoeft (nog) niet van (voor-)lezen te houden!

Lees verder »

Joke Proper: Zwevende kiezers in Olst

Olster kunstenaar en columniste Joke Proper gingen stemmen in Ut Huus in Olst, maar eerst nog even eten.

Lees verder »

Gastsprekers geven lessen over de Tweede Wereldoorlog

“Een les van een gastspreker duurt vijftig minuten” zegt Cornelis de Kler. Hij verzorgt gastlessen over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan in Nederland, waarbij de persoonlijke ervaring een belangrijke rol speelt. Als veel andere sprekers is hij verbonden aan het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII – Heden, onderdeel van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op aanvraag regelt het steunpunt gastlessen, lezingen of workshops over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen ervan bij de bovenbouw van het Primair Onderwijs, MBO, HBO, Universiteit en themabijeenkomsten.

Lees verder »

Zaterdag 1 april in Ut Huus Olst: Who The F*ck is Britt

Op zaterdag 1 april 2023 staat Sem Jansen met de muzikanten van de Leif de Leeuw Band in het Holstohus met de voorstelling Who The F*ck is Britt?! Deze unieke show vertelt het indringende verhaal van Sem’s transitie van Britt naar Sem en van zangeres naar zanger. Een prachtige voorstelling: puur en oprecht. Een verhaal over verdriet, pijn, angst, hoop, bevestiging, ouder worden en bovenal over liefde, voor elkaar en voor jezelf.

Lees verder »

Bij SCHULTEN 90 jaar in hartje Wijhe

Afgelopen donderdag 9 maart was het precies 90 jaar geleden dat Herman Schulten zijn kleermakerij startte aan de Langstraat te Wijhe. Een vakman pur sang die pietje precies was, geen ‘klungelspul’ maar kwalitatief goede producten wilde leveren én persoonlijk van al zijn klanten bij hield welke maten zij hadden. “We hebben deze opschrijfboekjes altijd bewaard: prachtig toch?!”, aldus de derde generatie, Ellen Schulten.

Lees verder »

Notariaat Salland geeft informatieavonden over levenstestament en nalatenschap

Notariaat Salland, gevestigd in Raalte, Heino, Olst en Wijhe geeft eerdaags informatieavonden over levenstestament en nalatenschappen onder het motto ‘Neem de regie over jouw leven en jouw testament.’

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.