Meer berichten

klaterklanken

Klanken klateren door de bossen van De Haere

Musici en muziekliefhebbers ontmoetten elkaar in de natuur van havezate De Haere bij Olst. Klaterklanken komt er iedere zomer een dag op bezoek.

Lees verder »

achter de voordeur, watvinnie

Talkshow Watvinnie: Theatraal kijkje ‘Achter de voordeur’ van Olst

Op negen locaties in Olst ‘Achter de voordeur’ kijken, op zoek naar verhalen van vroeger. Op iedere locatie een andere theatrale vertelwijze. Met medewerking van het plaatselijke verenigingsleven. Zodat Olst zijn geschiedenis en elkaar leert kennen. Én liefde voor theater ontwikkelt. Theatermaker, regisseur en projectleider Luisella Lai, Henny Beckers van ’t Nut en Jolande Biljart van het Olster Erfgoed vertellen er over.

Lees verder »

klaterklanken de haere olst peuter

Festival Klaterklanken biedt nieuwe klassieke vergezichten op Landgoed De Haere in Olst

Openluchtfestival Klaterklanken strijkt zondag 14 juli 2024 neer op Landgoed de Haere in Olst. Ook dit jaar heeft het reizende klassieke muziekfestival een kleurrijk palet aan musici geprogrammeerd.

Lees verder »

De Syrische Gemeenschap: Het Contrasterende Leven tussen Conflicten in Turkije en Vrede in Nederland

In de nasleep van de recente voetbalwedstrijd tussen Turkije en Nederland, ontstond er veel discussie over de politieke en sociale achtergronden van de wedstrijd. Er leek een doelgerichte mediacampagne opgezet om politieke spanningen tussen Turkse Nederlanders en Nederlandse burgers te verminderen en de wedstrijd als een sportief evenement te presenteren. Dit bleek zeer succesvol en zorgde voor een plezierige sfeer.

Lees verder »

meeslepende verhalen vertellen en de rol ervan in de journalistiek

Een gesprek bereikte mij tussen twee voormalige collega’s in de journalistiek, die ook naar Nederland zijn gevlucht en zich in Randstad hebben gevestigd. In het gesprek vroeg de een naar mijn welzijn, en de ander antwoordde: “Hij is in Overijssel, Salland, en schrijft verhalen!” Het woord ‘verhalen’ werd hier op een spottende manier gebruikt, omdat mijn vriend blijkbaar van mening is dat een journalist die verhalen begint te schrijven, afzakt naar een laag of inferieur niveau in het vak.

Lees verder »

holsto tuinen waterplanten

Biologische vijverplanten nieuw bij Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst

Biologische vijverplanten, die ontbraken nog in het uitgebreide assortiment van Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst. Sinds een aantal weken zijn er meer dan 40 soorten biologische vijverplanten verkrijgbaar. “Een vijver brengt veel extra leven en meer biodiversiteit”.

Lees verder »

reistafel, opening kerkplein olst

Feest in Olst: Een unieke viering met eten, muziek en gezelligheid op het vernieuwde Kerkplein

Journalist, schrijver, en columnist Hasan Kaddour woont sinds 2015 in Olst en geniet daar elke dag weer van. Ook weer bij het festijn op het Kerkplein.

Lees verder »

kerkplein olst, reistafel

Kerkplein Olst in gebruik genomen als het sociale en natuurlijke ontmoetingsplek van Olst | Met video en foto’s

Er staan nog wel auto’s op het Kerkplein in Olst, maar het is er ook veel groener geworden. Zondag werd de nieuwe sociale functie van het plein ten doop gehouden. Er was een multiculturele brunch georganiseerd waar zo’n honderd mensen op af kwamen.

Lees verder »

Grote ramen en grote harten De eerste schok

Toen ik in Olst aankwam als vluchteling in 2015, liep ik voor het eerst door de straat van het station naar mijn huis aan de andere kant van het dorp. De straten waren schoon, er waren heel weinig mensen op straat, en de bomen en het groene landschap waren prachtig, aangevuld met de kleuren van bloemen die het soms op een paradijs leken maken (althans zoals ik het me voorstel).

Lees verder »

theater achter de voordeur

Theatergroep ‘Achter de Voordeur’ zoekt spelers                 

Ongeveer een jaar geleden hebt u op dit platform al een artikel kunnen lezen over het project ‘Achter de Voordeur’, waarvan Luisella Lai de projectleider is.  Inmiddels heeft het project al aardig wat vorm gekregen, de grote lijnen liggen vast. Nu is de tijd aangebroken dat iedereen die het leuk lijkt om hieraan mee te doen als speler, zich kan opgeven.

Lees verder »

bibliotheek lezen natuur

Workshops sprookjes & natuur voor kinderen in de bieb

Woensdagmiddag is workshopmiddag bij de Bibliotheek Salland in Heino! Op 12 juni komen kinderen van 4-6 jaar genieten van sprookjes. Daarna gaan we zelf aan de slag: maak het begin van een sprookjesfilm, of een reclamespot voor een sprookje, of een nieuwsbericht! Deze workshop duurt van 14.30 tot 15.30 uur.

Lees verder »

kasteel verwolde nut ow

Rondleiding kasteel Verwolde Laren (Gld.)

NUT Olst- Wijhe nodigt je uit voor een rondleiding bij dit imposante kasteel.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.