Meer berichten

Hoe word je een Propere oom?

Joke Proper uit Olst maakte kortgeleden kennis met plaatsgenoot schrijver, journalist en dichter Hasan Kaddour, die acht jaar geleden de vreselijke situatie in Syrie ontvluchtte en hier een nieuw (t)huis vond. Nu maakten haar ouders, op hoge leeftijd, kennis met Hasan.

Lees verder »

Vegetarisch koken: “Mijn moeder was een fantastische kokkin!”

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

Hasan Kaddour: Van Saraqib naar Olst is lang niet alleen een geografische reis

Journalist, dichter en schrijver Hasan Kaddour ontvluchtte 8 jaar geleden het oorlogsgeweld en de terreur in Syrië en kwam in Olst terecht. Daar wist hij een nieuw bestaan op te bouwen, wat niet eenvoudig was. Het kostte veel inspanningen de twee culturen in balans te krijgen. Hier weer een prachtige column van hem.

Lees verder »

“Het wordt de mooiste tunnel van Nederland…”

“……dat weet ik zeker” voegt Marina Nijdeken er zelfbewust aan toe. Want zij is het die de 140 meter lange fietstunnel onder het spoor bij de Ter Stegestraat in Olst mag ‘bekleden’

Lees verder »

Joke Proper: Bijna een eeuw

Joke Proper uit Olst leerde haar Syrische buurtgenoot en DamastInSalland redacteur Hasan Kaddour kortgeleden kennen en vond dat een leuke ervaring. Dat resulteert er nu in dat ook haar bijna 100 jarige vader kennis met hem maakt.

Lees verder »

Prepperles: Noodpakket voor 48 uur, “zijn dan nu eindelijk de ogen geopend?”

Het is dinsdagochtend kwart voor zeven als Anneke Blom gebeld wordt. NPO Radio 2 aan de lijn. Of ze als ‘expert’ iets wil vertellen over het 48-uursnoodpakket dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg aanraadt om in huis te hebben.

Lees verder »

Joke Proper: Soepgerecht en onze Syrische vriend

Wordt de soep heet gegeten? Ja, je leest het goed. We gaan het over soep hebben. Syrische soep nog wel!

Lees verder »

Hasan Kaddour: Gespleten gedachten

Hasan Kaddour, onze Olster columnist, journalist, schrijver en dichter met Syrische roots voelt zich soms ’tussen twee vuren’ en vindt het dan best moeilijk om zijn positie te bepalen.

Lees verder »

Vegetarisch eten: Lisa’s Meeneemlunch volgens de Schijf For Life

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

Olst heeft twee nieuwe jonge tenniskampioenen

De jeugd van tennisvereniging Ter Spille uit Olst heeft 20 november uitgemaakt wie zich clubkampioen van 2022 mag noemen. Dat deden de pupillen tot 12 jaar en de junioren van 12 tot 18 jaar.

Lees verder »

25 en 26 november 2022 gaan Tavenu en Young Tavenu eindelijk weer optreden

Op 25 en 26 november 2022 gaan toneelvereniging Tavenu en Young Tavenu eindelijk weer optreden.

Lees verder »

Uitnodiging van zang- en toneelvereniging Harmonie Welsum

Op zaterdagavond 26 november kunnen we – na 2 jaar Coronapauze! – eindelijk weer op de bühne. We nodigen u voor deze avond uit in dorpshuis De Bongerd te Welsum, aanvang 19.30 u. Het zangkoor…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.