Meer berichten

Bram fiets door alle dorpen van Nederland en dat kan voor jou ook een uitdaging zijn!

Bram Witvliet is door alle dorpen van Nederland gefietst. Daar heeft hij een heel mooi boek over geschreven: Bram fietst.

Lees verder »

Nieuwsbrief Infocentrum IJssel Den Nul.

Hierbij de eerste editie van de nieuwsbrief van het Infocentrum IJssel Den Nul van 2023. Het winternummer, al doen het weer en de natuur denken aan het vroege voorjaar. Medewerkers en vrijwilligers wensen u daarbij veel voorspoed en gezondheid en heten u van harte welkom in ons mooie infocentrum en het prachtige natuurgebied de Duursche Waarden.

Lees verder »

Schaatsen of zwemmen?

Van zwemmen… Zwemmen in de Lange Kolk is voor veel inwoners een geliefde bezigheid, getuige de drukte in de zomer. Als er tenminste geen blauwalg is. Uit ervaring weet ik dat je daar flink ziek…

Lees verder »

WaardeRing: Road2Work gaat voor een betere toekomst voor mensen en milieu

Bedrijvigheid alom bij Road2Work in Dalfsen. Oekraïners, Wajongers, IJssel-Vechtenaren, statushouders, stagiairs en mensen die op één of andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werken gemoedelijk samen bij het sorteren, demonteren en refurbishen van spullen met een stekker of batterijen, ook wel E-Waste genoemd.

Lees verder »

Expositie ‘Stille getuigen’ in infocentrum IJssel Den Nul

Van 15 november 2022 t/m 12 februari 2023 exposeren Johannah de Vries (tekeningen) en Anneke Mensink (beelden) op de vide van het Infocentrum IJssel Den Nul. Johannah toont haar tekeningen van bomen en planten die…

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Schaatsenrijders op oorlogspad

Als ik langs de bongerd van het SBB-bezoekerscentrum bij Den Nul loop zie ik voor me een mevrouw met een herder over de drijvende brug wandelen. Oei, als het mooie beest maar aangelijnd blijft. Het…

Lees verder »

De Bollebak, de watergeest van de Barlosche Kolk Den Nul

Columnist Ingrid Bosch brengt een aantal Sallandse sagen opnieuw onder onze aandacht.

Lees verder »

Denne van K kan Jan G uit Den Nul met gemak vinden

In de journalistiek is er een zelf opgelegde regel dat we daders en verdachten met de achternaam noemen. Marco en Ali B bijvoorbeeld. Van de week kwam daar Jan G uit Den Nul bij.

Lees verder »

Expositie Vrolijk met Verf in Infocentrum IJssel den Nul

Van 15 augustus t/m 13 november  exposeert Marlinde van den Brink van ‘Vrolijk met Verf’ bij Infocentrum IJssel den Nul. 

Lees verder »

Provinciale weg N337 bij Den Nul en Olst krijgt nieuwe inrichting

Bij Den Nul en Olst gaat de provincie de N337 (Zwolle- Deventer) opwaarderen.

Lees verder »

Film ‘Terug naar toen’ in première op Festival de Kolk Den Nul

’t Olster Erfgoed draait de hele dag door een nostalgische film bij het tienjarig jubileum van Infocentrum Den Nul op 29 mei.

Lees verder »

Festival De Kolk op infocentrum De IJssel bij Den Nul

Zondag 29 mei vindt weer het festival De Kolk plaats bij het infocentrum De IJssel. Er worden weer veel activiteiten georganiseerd. Een mooi uitje tijdens het lange Hemelvaart weekend.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.