Laatste berichten Den Nul

Meer berichten

Laatste weekend IJsselbiënnale

Zullen we dit laatste weekend nog éénmaal samen de kunst en het landschap induiken? Er is nog genoeg te beleven. Van verdwalen tot falen onder begeleiding van kunstenaars, podiumkunsten op de IJsseloevers, een muzikale reis langs de IJsselcentrale Harculo en toosten op 100 dagen IJB23! Zien we je dit weekend langs de IJssel?

Lees verder »

Ida van den Enk: Hoe mooi is Salland?!

Deze keer geen wandeling door Salland, maar wat Ida van den Enk wandelend aan vlinders tegenkomt als ze onder andere voor Salland Loont op pad is.

Lees verder »

Jan Loozeman verzorgde de uitvaart van een been, maar hij maakte wel meer gekke dingen mee

“Nou, van dat been kan ik me eigenlijk helemaal niet zo veel meer herinneren. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik uitvaarten verzorg, blijven de eerste twee me misschien nog wel het meeste bij. Die allereerste: een meisje van 8, gestorven aan leukemie, enig kind…”

Lees verder »

Word gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei

Weet je dat veel Nederlanders de streek rond de IJssel hebben ontdekt? Jij kan hier de vruchten van plukken en je verhaal vertellen. Ben je geïnteresseerd in de natuur in en om de rivier de IJssel, de cultuurhistorie en flora & fauna van het unieke IJssellandschap? En wil je aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur van jouw onderneming zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei die start in oktober 2023 wat voor jou!   

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

Blauwalg

Wie in de zomer gaat zwemmen in De Lange Kolk loopt het risico dat er blauwalg is. Gelukkig wordt dit regelmatig in het lab onderzocht.

Lees verder »

Rotary Water Festival: samen werken aan voldoende, veilig en schoon water

We stevenen af op een wereldwijde watercrisis, met grote humanitaire, economische en ecologische gevolgen. Toch kunnen we samen het tij nog keren. Om daaraan bij te dragen organiseert Rotary op 8 juli het Water Festival, waar inspirerende sprekers en experts, in een ontspannen en hoopvolle sfeer, vertellen over de urgentie én de oplossingen.

Lees verder »

Meerkoeten

Wie gaat zwemmen in De Lange Kolk kan jonge ganzen, futen en meerkoeten zien. Die laatste zijn van dichtbij te volgen.

Lees verder »

Bram fiets door alle dorpen van Nederland en dat kan voor jou ook een uitdaging zijn!

Bram Witvliet is door alle dorpen van Nederland gefietst. Daar heeft hij een heel mooi boek over geschreven: Bram fietst.

Lees verder »

Nieuwsbrief Infocentrum IJssel Den Nul.

Hierbij de eerste editie van de nieuwsbrief van het Infocentrum IJssel Den Nul van 2023. Het winternummer, al doen het weer en de natuur denken aan het vroege voorjaar. Medewerkers en vrijwilligers wensen u daarbij veel voorspoed en gezondheid en heten u van harte welkom in ons mooie infocentrum en het prachtige natuurgebied de Duursche Waarden.

Lees verder »

Schaatsen of zwemmen?

Van zwemmen… Zwemmen in de Lange Kolk is voor veel inwoners een geliefde bezigheid, getuige de drukte in de zomer. Als er tenminste geen blauwalg is. Uit ervaring weet ik dat je daar flink ziek…

Lees verder »

WaardeRing: Road2Work gaat voor een betere toekomst voor mensen en milieu

Bedrijvigheid alom bij Road2Work in Dalfsen. Oekraïners, Wajongers, IJssel-Vechtenaren, statushouders, stagiairs en mensen die op één of andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werken gemoedelijk samen bij het sorteren, demonteren en refurbishen van spullen met een stekker of batterijen, ook wel E-Waste genoemd.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.