Meer berichten

Grote schenking uit Collectie Sanders aan Museum de Fundatie

Deze schenking omvat werk van natuurfotografen uit Finland en Nederland.

Lees verder »

henk schreij vlieg hand eigen werk

Henk Schreij over duurzaam gedrag: vang vliegen en sla ze niet dood

Vliegen: Ongenode gasten die met hun irritant gezoem je rust verstoren. Vieze beestjes die op een hondendrol of een dood vogeltje gaan zitten en daarna ons eten belagen. Maar wist je dat het eigenlijk nuttige beestjes zijn?

Lees verder »

Moniek Peek Infocentrum IJssel

‘Meet & Greet’ met beeldend kunstenaar-illustrator Moniek Peek bij Infocentrum IJssel Den Nul

Beeldend kunstenaar-illustrator Moniek Peek exposeert momenteel in het Infocentrum IJssel Den Nul. Op zondag 7 juli van 15.00 tot 16.30 uur zal zij zelf aanwezig zijn voor een Meet & Greet.

Lees verder »

N35 Heino Aktief Ingid

Heino verwelkomt Ingrid van Eijk als nieuwe centrum coördinator

Begin april deed Heino Aktief een duidelijke oproep, want ben of ken jij de nieuwe centrum coördinator van Heino? Voor Ingrid van Eijk was het antwoord op die vraag meteen duidelijk: ja! Ze solliciteerde en na meerdere gesprekken is het nu eindelijk officieel: Ingrid is per 1 juli de nieuwe centrum coördinator van Heino.

Lees verder »

Henk Schreij: Duurzame toekomst met zonnepanelen ondanks netwerkproblemen

Dijkman Zonne- Energie in Heino organiseerde een lezing voor (oud-) klanten over de toekomst van de energietransitie en hoe zij hierop kunnen inspelen. De grote belangstelling toonde aan dat er veel interesse is in dit onderwerp. Een verslag van Henk Schreij.

Lees verder »

Marcus B The Reconciliation of Esau and Jacob  (door een leerling van Peter-Paul Rubens)

Marcus Belle: Over schuld en vergeving

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over schuld en vergeving.

Lees verder »

Henk schreij waterstof truck

Henk Schreij: De waterstoftruck: dure mislukking of reële toekomst?

Op 9 juni ’24 schreef Kees Huls in HierInSalland over “Valkuilen en paniek voor de energietransitie”. Hij stelt dat “Ook in het vrachtvervoer er mogelijkheden voor waterstof te zien zijn”. Deskundige Henk Schreij vraagt zich af of dat wel zo is.

Lees verder »

Bijna zomer en toch nog heel veel te doen in het Dorpshuus Heino

Vind hier alle info over de activiteiten bij het Dorpshuus Heino.

Lees verder »

Bibliotheek Thomas & Marleen

Optredens, workshops en proeflessen door Thomas en Marleen in de bieb

Thomas en Marleen zijn twee talenten uit Zwolle en Mariënheem, afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Op vrijdag 7 (Bibliotheek Raalte) en zaterdag 8 juni (bibliotheek Heino) treden zij op met hun eigen Nederlandse kleinkunstliedjes. Hun muziek gaat over het vinden van hun pad in deze gekke wereld. Hoe komen ze aan een huis? Hoe blijven we vrolijk in de meest sombere tijden?

Lees verder »

Optreden NaJade in de Nicolaaskerk Heino

Zaterdag 8 juni om 11 uur treedt muziekensemble NaJade op in de Nicolaaskerk in Heino.

Lees verder »

Andrea de Weerdt, kunstenaar uit Heino, opent de deur van haar atelier tijdens de kunstroute

Op 8 en 9 juni wordt de Kunstroute Heino weer gehouden en opent beeldend kunstenaar Andrea de Weerdt weer de deuren van haar atelier. Hartelijk welkom!

Lees verder »

Fundatie- collectie Remix te zien bij Kasteel Het Nijenhuis

Deze collectie bestaat uit een mix van stijlen en tijden waarin de collectie van de Provincie Overijssel centraal staat. Deze expositie loopt van 29 juni t/m 31 december 2024.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.