Meer berichten

Interesse in vlinders en planten? Kom als vrijwilliger monitoren in Heino of Wijhe

Kom in het voorjaar en zomer vlinders en vogels tellen in de driehoek Heino- Raalte- Wijhe.

Lees verder »

Last minute kerstpakketten bij boerderijwinkel Overesch

Had je nog geen tijd om de kerstpakketten voor 2022 te bestellen? Of ben je gewoon nog niet de juiste pakketten tegen gekomen? Geen paniek! ecowinkel Overesch in Raalte heeft de oplossing.

Lees verder »

Boeren, bodemleven en consumenten.

Jan Overesch was een van de eerste ecologische boeren in Salland die een prachtig bedrijf en winkel opgebouwd heeft en zijn visie op dit gebied graag uitdraagt.

Lees verder »

Winterwandeling voor Rico’s  Foundation Cambodja in Heino/ Raalte

De paden op, de lanen in. Dat kan op zondag 11 december tijdens de winterwandeling van Rico’s Foundation Cambodja in samenwerking met Safezone Dogs. Wandelaars kunnen kiezen voor een route van 5 en 10 km. En voor de kleintjes is er een kabouterwandeling van ongeveer 1 km. Aan alles is gedacht, dus ook aan leuke opdrachten tijdens de wandeling. Starten kan tussen 11.00 en 13.00 uur bij Overesch aan de Hondemotsweg 40 in Raalte/Heino.

Lees verder »

Kruisbestuiving Bokaal voor Bijenvereniging Heino die de roetbij wil redden

Sallandse natuurclubs hebben vrijdagavond de roetbij geadopteerd. Kees Koopman en Paul van der Eerden kregen er gelijk bij de start al de ‘Kruisbestuiving Wisselbokaal’ voor uitgereikt.

Lees verder »

Internetplatform InHeino stopt noodgedwongen haar activiteiten

In november 2020 startte de Stichting Digitaal Dorpsplein Heino met de site InHeino die goed bij de inwoners aansloeg. Toch moest het bestuur besluiten te stoppen wegens gebrek aan vrijwilligers.

Lees verder »

De arbeidsmigranten zijn weg bij Old Heino, maar waar zijn ze nu?

Er is nog één huisje op Old Heino waar Poolse arbeidsmigranten wonen, maar voor de rest zijn de werknemers die er onder slechte omstandigheden gehuisvest werden verdwenen. Raalte had het park twee jaar geleden tot deze maand de tijd gegeven te stoppen met deze huisvesting.

Lees verder »

Winterexpositie Galerie De Verbeelding in Wijhe van start

Komend weekend begint de winterexpositie van De Verbeelding met werk van de Heinose kunstenaar Andrea de Weerdt.

Lees verder »

De Kleine Roetbij is het boegbeeld van Sallandse biodiversiteit en daarom heel belangrijk

Salland adopteert de Kleine Roetbij, Sallandse kruisbestuiving tussen de Bijenvereniging Heino en de Duurzaamheidscoalitie.

Lees verder »

Vrijwilligerscentrale Raalte verricht uitreiking Vrijwilligersprijs Overijssel

De vrijwilligersprijzen van de provincie Overijssel werden feestelijk uitgereikt aan drie individuele winnaars en een groepsproject.

Lees verder »

Start kaveluitgifte nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Lees verder »

Welkom op de startbijeenkomst IkToon in HOFtheater Raalte

Alle culturele verenigingen en kunstenaars (zowel professionals als amateurs) uit de gemeente Raalte zijn van harte welkom bij de startbijeenkomst van IkToon, op woensdag 30 november om 18.30 uur in het HOFtheater in Raalte. Tijdens deze bijeenkomst wordt er nagedacht over de invulling van IkToon 2023.

Lees verder »