Meer berichten

De Treurbeuke in Heino voorlopig op de derde plaats bij verkiezing Mooiste Boom van Nederland

Vandaag is de publieksverkiezing voor de Mooiste Boom van Nederland gesloten en nu is het aan de jury om de einduitslag te bepalen. Deze wordt in oktober verwacht.

Lees verder »

Eindspurt voor de Treurbeuke in Heino. Stemmen en delen!

Na dagenlang op nummer 1 te hebben gestaan bij de verkiezing mooiste boom van Nederland is de Treurbeuke in Heino afgezakt naar de derde plaats. Tot en met morgen kunnen wij hier nog wat aan doen!

Lees verder »

Hoe ziet de dorpsrand van Heino er straks uit? Praat mee op 4 juli

In samenspraak met de inwoners van Heino wil de gemeente Raalte en toekomstvisie uitwerken voor het gebied tussen de dorpskern en rijksweg N35. Op 4 juli is hierover een bijeenkomst.

Lees verder »

STEMMEN, STEMMEN, STEMMEN! De Treurbeuk in Heino is toch de mooiste boom van Nederland?

De twee eeuwen oude en bijzondere Treurbeuk in de Hof van Rakhorst in Heino stond een hele tijd op de eerste plaats voor de verkiezing van Mooiste Boom van Nederland, maar is nu ingehaald door de Lulboom in Megen (Oss) met een voorsprong van zo’n 300 stemmen. Daar moet iets aan gebeuren! Stem uiterlijk 30 juni.

Lees verder »

Weer bezoekers uit Canada bij de gedenksteen voor gevallen Canadezen in Heino

Op de Bevrijdingsdag van Heino op 12 april 1945 werd een Canadese tank, die verder ging in de opmars naar Zwolle, geraakt door een door een achtergebleven Duitser afgevuurde pantservuist. De gevolgen waren verschrikkelijk: vier…

Lees verder »

Denne klopt maar eens bij een vogelhuisje aan

Wandel jij ook wel eens alleen? Denne wel. Dan komen er soms gekke gedachten in hem op.

Lees verder »

Biowinkel Overesch start met digitaal winkelen

De biowinkel van Overesch gaat serieus werk maken van digitaal winkelen. Je kunt daarom voortaan je boodschappenlijst gewoon opsturen en dan worden de boodschappen aan huis afgeleverd.

Lees verder »

Wereldwinkel Heino viert 30-jarig jubileum

De Wereldwinkel Heino bestaat al weer 30 jaar. Op 18 juni wordt dit gevierd met een modeshow, waar je hartelijk welkom bent.

Lees verder »

Wandelplatform Dwars door Salland maakt speciale Treurbeukroute vanuit Heino

De Treurbeuk van Heino staat op de nominatie tot mooiste boom van Nederland te worden uitgeroepen. Wandelplatform DwarsDoorSalland heeft een route gemaakt met de boom als eindpunt.

Lees verder »

Salland deze week: Ach die bestrijdingsmiddelen, wat kan het ons schelen… Of toch maar verbieden?

Als je in de gemeente Raalte woont, bij grond van de stichting IJssellandschap of naast een boer die bollen kweekt, dan dreigt het met je gezondheid niet goed te komen. Insecten leggen al het loodje. De mens houdt het wat langer vol.

Lees verder »

Yuri Honing opent Summerstage Kasteel Nijenhuis en brengt een ode aan de opgestapte directeur

Summerstage van museum De Fundatie tovert dit weekend de beeldentuin van kasteel Nijenhuis weer om tot een prachtig podium voor muziek. Yuri Honing beet vrijdagavond het spits af met het thema Bluebeard. Zaterdagavond komt Karsu naar de achtertuin van Heino. Zondag staan studenten van het conservatorium op het podium.

Lees verder »

Sallandse vlinderfotograaf: Steeds meer boeren zetten zich in om biodiversiteit te vergroten

Steeds meer boeren zetten zich in om de biodiversiteit op hun land te vergroten. Zo ook de Sallandse boeren die deelnemen aan het project Salland Loont: zij stellen een deel van hun land ter beschikking…

Lees verder »