Meer berichten

marcus b man zak kop schaamte

Psycholoog Marcus Belle: Schaamte is goed voor de gemeenschap

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over schaamte.

Lees verder »

Hoe mooi is Salland? Boerderij educatie-les in Heino

Fotograaf Ida van den Enk maakte een prachtige fotoreportage van een boerderij educatie- dag voor leerlingen van BS De Vogelaar Raalte bij Meesterboer’n Nieske’s Erf in Heino.

Lees verder »

vrouw tablet bibliotheek

Wees internetcriminelen te slim af bij de Bibliotheek Salland

Bibliotheek Salland organiseert een cursus fraude herkennen en voorkomen.

Lees verder »

podium margje wittermans

‘Waarom Truus’ bij Podium Heino ter herdenking aan WO2

Op zondag 14 april a.s. om 15.00 uur neemt Margje Wittermans het publiek mee naar de Tweede Wereldoorlog met ‘Waarom Truus’ bij THEATER Podium Heino.
Zij brengt een eerbetoon aan de onvermoeibare heldin Geertruida Wijsmuller-Meijer, beter bekend als Truus Wijsmuller. Het stuk draagt bij aan de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en haar vergeten rol in de redding van duizenden Joodse kind vluchtelingen.

Lees verder »

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Op 1 mei 2024 viert Lekkerder bij de Boer haar 5-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt de Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024 georganiseerd.

Lees verder »

sallandwonen wooldhuis het zand

Ontwikkeling bij het Wooldhuis in Heino, SallandWonen bouwt door

Directeur – bestuurder Marijke Kool van SallandWonen heeft dinsdag 2 april haar handtekening gezet onder de aankoop van een kavel naast het vernieuwde verpleeghuis ’t Wooldhuis in Heino. Hiermee bouwt SallandWonen verder aan het realiseren van appartementen voor ouderen waar (indien gewenst) zorg geleverd kan worden.  

Lees verder »

Anouk Dorffman en Martijn Bos Foto Rob Ouwerkerk Podium

Anouk Dorfmann met Franse chansons bij theater Podium Heino

Op zondag 7 april om 15.00 uur spelen de getalenteerde Anouk Dorffman en Martijn Bos Franse chansons bij THEATER Podium Heino.

Lees verder »

Marcus Belle: Oorsprong

Columnist- psycholoog Marcus Belle verviel in mijmeringen over het verleden toen de stroom uitgeschakeld was.

Lees verder »

Wil B&W Raalte tegen de zin van de inwoners een nieuw gemeentehuis doordrukken?

B&W van de gemeente Raalte heeft plannen gepresenteerd voor een nieuw gemeentehuis. Uit reacties op sociale media blijkt dat vrijwel geen enkele inwoner dit ziet zitten, omdat er belangrijker zaken op te lossen zijn. De gemeente stuurde een Digipanel enquête naar de deelnemers van dit platform, die nogal ‘sturend’ genoemd kan worden…..

Lees verder »

Heino Vocaal Nicolaaskerk Heino

Evensong in de Nicolaaskerk in Heino.

Op zondagavond 14 april a.s. om 19:00 uur zal er in de Nicolaaskerk in Heino een vesperdienst in de traditie van de Anglicaanse kerk worden gehouden.

Lees verder »

agnes narcissen

’t Natuurlijk Huus: Voorjaar

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over het voorjaar.

Lees verder »

Concert Ons Genoegen Heino in het HOFtheater Raalte

Muziekvereniging Ons Genoegen presenteert de voorstelling ‘All over the World’, een muzikaal spektakel, op zondag 14 april in het HOFtheater in Raalte.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.