Meer berichten

De Oekraïne-oorlog maakt Het Alerdinck Mysterie nog actueler dan het al was

Salland had meer met de Koude Oorlog dat we jaren dachten. De IJssellinie bijvoorbeeld: lang geheim gebleven. Almar Otten heeft nu ook ‘Het Alerdinck Mysterie’ en de relatie met Rusland opgelost.

Lees verder »

Nabestaanden oorlogsslachtoffers Heino gezocht

Oproep tot contact met nabestaanden van oorlogsslachtoffers uit de voormalige gemeente Heino (Heino, Lierderholthuis en Laag- Zuthem)

Lees verder »

Beatrix opent Gardenista op sfeerrijk landgoed Den Alderdinck

Als je nog plannen moet maken voor Hemelvaart tot en met het weekend? Gardenista is een prachtig dagje uit.

Lees verder »

Met open oog: Boerenlandvogels

Diny Heidenrijk kwam op het Lierderbroek patrijzen tegen. Dat is het bewijs dat het daar met de natuur weer de goede kant op gaat.

Lees verder »

Zo maar vier Sallandse bomen strijden mee in de Nationale Bomen Top 50

Wat is de mooiste boom van Nederland? Er staan al vier Sallandse bomen op de longlist.

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Ze woont op het platteland, groeide op op een loonbedrijf, heeft zelf parkinson en ziet het veel om haar heen. “Laten we stoppen met bestrijdingsmiddelen!”

Lees verder »

Leven in het Groen: Gardenista Groenfestival op Den Alerdinck

Op landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem (bij Zwolle) vindt het Gardenista Groenfestival plaats van 25 tot en met 29 mei 2022.

Lees verder »

Fietsersbond doet onderzoek naar veilige Schoolroutes

De Fietsersbond wil dat kinderen zo veel mogelijk op de fiets naar school gaan. Echter, veel ouders vinden het onveilig en zien veel beren op de weg. Met een veilige schoolroute is het makkelijker om zelf naar school te fietsen

Lees verder »

Bouw geen twee onder een kap meer, maar zorg dat ouderen door kunnen stromen

Je moet in een gemeente niet nog meer twee onder een kappers bouwen, je moet juist bouwen voor stellen die door willen verhuizen naar een kleinere woonruimte omdat de kinderen het huis uit zijn. Op…

Lees verder »

Amateurkunstenaars: ‘Ik Toon’ zoekt jou!

In de week van 26 mei t/m 3 juni 2022, wordt in de gemeente Raalte, net als in heel Nederland “IK TOON” georganiseerd. “IK TOON” biedt een podium voor alle amateurkunstenaars en is een mogelijkheid om elkaar te laten zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Lees verder »

Galanthus treedt op bij Den Alerdinck Laag Zuthem

Galanthus verzorgt op zondag 27 maart het programma ‘Troubadours’ in het Koetshuis van Den Alerdinck in Laag Zuthem. Het gaat om een mix van muziek, verhalen en gedichten van Maaike Gerritsen en Frank Naber.

Lees verder »

Henk Schreij zet de ambities van politieke partijen voor energietransitie op een rij

Door Henk Schreij De grootste uitdaging voor de komende 28 jaar, tot 2050, is dat we van het gebruik van olie en gas over moeten naar duurzame energie. In 2030, dus over 8 jaar (!),…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.