Meer berichten

Wat doe je nog meer duurzaam Jan Oostewechel: ‘Mag het een deciliter minder? Dat scheelt een hoop geld en de natuur is er ook wel blij mee’

Jan Oostewechel doet meerder dingend duurzaam in zijn leven. Hij schrijft er ook geregeld over. Deze keer over de juiste dosering voor wasmiddelen. Hij schat in dat we met elkaar op jaarbasis wel 100 miljoen euro kunnen besparen.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Lekker ‘in control’

Sjaak struint dit keer over landgoed Schoonheten en legt tussen neus en lippen door meteen even uit waarom er altijd water in de slotgracht staat!

Lees verder »

Aan de slag met de toekomst van jouw ontmoetingsplek

Betrokken bij een ontmoetingsplek in Overijssel? Kom dan op 25 november naar Heeten op uitnodiging van de Overijsselse Vereniging Van Kleine Kernen (OVKK) en de provincie Overijssel.

Lees verder »

Welkom op de startbijeenkomst IkToon in HOFtheater Raalte

Alle culturele verenigingen en kunstenaars (zowel professionals als amateurs) uit de gemeente Raalte zijn van harte welkom bij de startbijeenkomst van IkToon, op woensdag 30 november om 18.30 uur in het HOFtheater in Raalte. Tijdens deze bijeenkomst wordt er nagedacht over de invulling van IkToon 2023.

Lees verder »

Salland Café: Verslingerd aan het Sallandse water

Op vrijdagmiddag 25 november wordt van 12.00 – 16.00 bij Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten het Salland Café ‘Verslingerd aan het Sallandse water’ gehouden.

Lees verder »

Salland deze Week: een beetje minder auto in de dorpskern graag!

Het wordt hoog tijd dat we de fiets opwaarderen tot het belangrijkste vervoersmiddel. Binnen de bebouwde kom degradeert dan de auto. Die is alleen maar asociaal aanwezig daar. Toch?

Lees verder »

Raalte is met bloembollenactie ‘on the way to planetproof’

In de gemeente Raalte gaan dit weekend op 21 locaties 90.000 bloembollen de grond in. Bedoeling is dat de bloembollen insecten aantrekken die effect hebben op de eikenprocessierups.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers

Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Voor 26 posten in de regio zoeken we tachtig vrijwilligers. Van 17 oktober tot 20 november kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij jou in de buurt.

Lees verder »

Energiecoöperatie Endona stelt subsidie beschikbaar voor initiatieven in Heeten

Energiecoöperatie Endona uit Heeten stelt vanuit haar sociaal maatschappelijk fonds subsidie beschikbaar en vraagt om je voordracht in te dienen.

Lees verder »

Wilde bijen vinden hun weg naar de bijenherbergen in Heeten

In Heeten worden tien bijen- en insectenherbergen geplaatst. Acht kasten staan al op hun bestemming en worden al volop bewoond door bijen.

Lees verder »

Boeren in Overijssel bespreken kansen voor koolstofvastlegging in grasland

Natuur en Milieu Overijssel organiseerde een bijeenkomst met boeren om te brainstormen over koolstofvastlegging in grasland.

Lees verder »