Meer berichten

Vogelvlucht 2022

Woningcorporatie SallandWonen presenteert jaarverslag 2022

De woningmarkt staat onder grote druk. Er is een grote behoefte aan meer sociale huurwoningen, maar het kost veel tijd om nieuwe woningbouwlocaties te vinden. Flexwonen biedt mogeliijk kansen om de woningmarkt te vergroten

Lees verder »

5 Sallandse projecten van start met Leaderbijdrage

Vijf projecten in Salland kunnen van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de betreffende gemeenten. De projecten dragen bij aan een vitaal en duurzaam Salland.

Lees verder »

Stimuland: Battle of the Generations in Overijssel voor meer vrijwilligers

In juni 2023 organiseert Stichting Stimuland debatten over de ‘Battle of the Generations in Overijssel.’ Deze zullen plaatsvinden in Zwolle, Heeten, Hardenberg en Oldenzaal.

Lees verder »

Kunstroutes IkToon Salland komen er weer aan

In de week van 1 juni t/m 8 juni 2023, vindt in de gemeente Raalte, “IK TOON” plaats. “IK TOON” biedt een podium aan alle amateurs en professionele kunstenaars en is een mogelijkheid om elkaar te laten zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Lees verder »

Met open oog: Langs het kanaal en weer terug

Als Diny Heidenrijk de Veldkampsbrug over komt, denkt ze altijd even aan ome Jan en tante Dina Veldkamp. Die woonden in het huis naast de brug. Ome Jan was de brugwachter.

Lees verder »

Gemeente Raalte maakt keuze energietoeslag eerder uit te keren

De energietoeslag voor dit jaar is vastgesteld op € 1.300, maar de gemeenten mogen deze van het rijk nog niet uitkeren omdat de wetgeving waarschijnlijk nog zal wijzigen. De gemeente Raalte voelt een sterke verantwoording voor haar inwoners die in het nauw zitten vanwege de hoge energiekosten en heeft besloten toch al een gedeelte uit te keren aan degenen die daarvoor in aanmerking komen.

Lees verder »

Salland deze week: Raalte kan energieopdracht per dorp helemaal niet waar maken

Ieder dorp verplicht stellen zijn eigen energietransitie vlot te trekken, dat kan Raalte helemaal niet waarmaken. En dat de gemeente de optie wind al die jaren genegeerd heeft, krijgt ze nu als een boemerang terug.

Lees verder »

Endona Energie nodigt participanten uit voor hun zonnepark in Raalte

Op een perceel van 2,3 hectare aan de Wijheseweg bij Raalte realiseerde Energiecoöperatie Endona een nieuw zonnepark: Zonneweide Torenallee Raalte. Dit project (ongeveer 7.000 zonnepanelen) is aangelegd met behulp van twee subsidieregelingen van de overheid: de Stimuleringsregeling Duurzame Energieopwekking (SDE) en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Ingewikkelde termen, maar kort gezegd zijn het mogelijkheden om gezamenlijk te investeren in projecten die lokaal energie opwekken. Van 20 maart t/m 21 april 2023 kun je je aanmelden als SDE-participant.

Lees verder »

Opening Digitale Huiskamer in Luttenberg en Heeten

Bibliotheek Salland introduceert inloopspreekuur in de buurtdorpen Luttenberg en Heeten, waar inwoners terecht kunnen met vragen over nieuwe media.

Lees verder »

Denne: Als je bij de kerk werkt moet je straks verklappen als je iets van seksueel misbruik weet, ’t is me toch wat.

’t Is geen 1 april grap dat vanaf morgen ook niet-geestelijke leidinggevenden binnen de kerk verdenkingen van misbruik moeten melden.

Lees verder »

Hermien Leerkes-Tuten, na 40 jaar afscheid van bibliotheek Olst

Nog even, en dan zal het bekende gezicht van Hermien niet meer te zien zijn achter de balie van de bibliotheek. Na een periode van ruim 45 jaar als bibliothecaresse werkzaam te zijn geweest gaat Hermien (66) met pensioen. In ’79 trouwde ze, en kwam vanuit Heeten in Olst wonen. In datzelfde jaar begon ze bij de bibliotheek in Olst, toen nog aan de Watertorenstraat, ook werkte ze nog in de bieb in Wijhe.

Lees verder »

Heetense jongeren missen een kroeg

Als je als jongere in Heeten naar de kroeg wil moet je naar de buurtdorpen. In eigen dorp lukt dat niet. En dat, terwijl een kroeg zo belangrijk is voor de sociale contacten. “In andere dorpen kan een kroeg toch ook uit?” vragen jongeren zich af.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.