Laatste berichten Heeten

Evenement | Literatuur | Meedoen | Verhalen

Quinten en Fleur zijn Raalter voorleeskampioenen

Redactie | 14 februari 2024
Meedoen | Wandelen | Zingeving

Wandel mee in de parochie H. Kruis in de 40-dagentijd voor Vastenactie

Leefbaarheid | Milieu | Persberichten overheid | Woonomgeving

De vuurwerkkaravaan gaat weer rond in de gemeente Raalte

Concerten | Evenement | Muziek

Salland Live! met Cash ‘n More bij Reimink

Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Persberichten overheid

Ook dit jaar vuurwerkverbod in het centrum van Raalte

Meer berichten

kind centrum korenbloem raalte

Quinten en Fleur zijn Raalter voorleeskampioenen

Tijdens de Voorleeswedstrijd tussen zeventien schoolkampioenen uit de gemeente Raalte zijn Fleur Hartgers en Quinten Span uitgeroepen tot kampioenen van de gemeente Raalte. Later deze maand mogen zij de gemeente vertegenwoordigen in de regionale finale, met kans om uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2024 te worden.

Lees verder »

Wandel mee in de parochie H. Kruis in de 40-dagentijd voor Vastenactie

Tijdens de Vastentijd organiseert parochie H. Kruis wandeltochten ten behoeve van de Vastenactie. Iedere woensdagmorgen in de 40-dagentijd kun je 7-10 km wandelen.

Lees verder »

De vuurwerkkaravaan gaat weer rond in de gemeente Raalte

Op nieuwjaarsdag pakt Raalte de bezem om vuurwerkafval op te vegen. Zo zorgen we voor een veilige en schone buurt. Je kunt het vuurwerkafval gratis inleveren bij de vuurwerkkaravaan. Help je ook mee?

Lees verder »

Salland Live! met Cash ‘n More bij Reimink

Cash ’n More treedt zondagmiddag 14 januari op in zaal Reimink in Heeten. Met stemmige live blues en countrymuziek om warm van te worden in deze wintermaand. De bandleden, stuk  voor stuk uitstekende muzikanten, maken er een feestje van en spelen bekende songs van, zoals de bandnaam al zegt, icoon Johnny Cash, maar ook van grootheden als Willy Nelson en Lynyrd Skynyrd.

Lees verder »

Ook dit jaar vuurwerkverbod in het centrum van Raalte

De gemeente Raalte en politie willen dat de jaarwisseling voor alle inwoners een gezellig en ontspannen feest wordt. Om overlast te voorkomen is het verboden om vuurwerk af te steken in het centrum van Raalte rond de jaarwisseling. Het vuurwerkverbod geldt van 31 december 2023 18.00 uur tot en met 1 januari 2024 02.00 uur. Buiten deze tijden is het overal verboden om vuurwerk af te steken.

Lees verder »

Ga je carbidschieten? Check vooraf de regels en veiligheidstips

Carbid schieten is een mooie traditie in de gemeente Raalte. Maar doe dit veilig!

Lees verder »

18 goede doelen in Raalte en Heeten ontvangen bijdrage uit fonds Endona

Ruim € 20.000, – gaat er naar 18 goede doelen in Raalte en Heeten. Daarover hebben de participanten van het Sociaal Maatschappelijk Fonds Zonneweide Torenallee Raalte en Energie Park Heeten besloten. De zonneparken zijn van Energie Coöperatie Endona.

Lees verder »

Gemeente Raalte zoekt beste burgemeester

De gemeente Raalte is op zoek naar een burgemeester. En niet zomaar een burgemeester, maar de beste burgemeester.

Lees verder »

Inzameling kerstbomen in de gemeente Raalte

Ook dit jaar zamelt ROVA de kerstbomen weer in. Dat gebeurt op dinsdag 9 januari in Raalte. In de andere dorpen haalt ROVA de kerstbomen op donderdag 11 januari op.

Lees verder »

Stem op het Goudhaentje van 2023

Het publiek is aan zet!  Vanaf vandaag kan er weer gestemd worden op een mooi initiatief binnen de gemeente Raalte. Stem op een van de drie finalisten die volgens jou de winst verdient. Welk initiatief sleept de felbegeerde titel ‘het Goudhaentje van 2023’ in de wacht?

Lees verder »

Geen kerken als dorpshuizen

Columnist Janneke Dochter is niet zo onder de indruk van de voorstellen van HierInSalland om afgedankte kerken te gebruiken als een gemeenschapsruimte, omdat in alle Raalter dorpen al veel geïnvesteerd is in dorpshuizen.

Lees verder »

Nieuw gemeentehuis Raalte, noodzaak, nuttig, of verspilling van geld?

In het verre verleden heeft Janneke Dochter, u weet wel, die fictieve dochter van de echte vroegere Raalter burgervader, Piet Zoon, een aantal bijdragen geleverd aan Hier in Salland en haar voorganger. Na een toevallige ontmoeting met de redactie van Hier in Salland heeft Janneke, die tegenwoordig in Heeten woonachtig is, de digitale pen weer ter hand genomen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.