Meer berichten

Dominique Doedens: waar de energietransitie naar toe gaat weten we niet, daarom moeten we vooral experimenteren

Een accu bij ieder zonnepark, dat zou zo maar eens een grote sprong voorwaarts kunnen zijn voor het probleem van en overvol energienet. Maar of het dé oplossing is? “We zitten midden in de energietransitie dus we moeten het voorlopig vooral hebben van experimenten” stelt Dominique Doedens van Escozon uit Heeten.

Lees verder »

Recensie: Er wandelt een bos(k) door de stad

Er wandelde een bos door Leeuwarden. Een bos van 1200 bomen veranderde in honderd dagen allerlei locaties in de Friese hoofdstad. Veroorzaakt dat geen overlast? Nee hoor, meest gehoorde kreet was: ‘laat maar staan’.

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Toen we dit verhaal over glyfosaat en Parkinson in mei vorig jaar schreven werd het landbouwgif nog beoordeeld als ‘het zal wel meevallen’. Een jaar verder denken velen er anders over. Daarom opnieuw relevant.

Lees verder »

Happen & Snappen laat ouderen spelenderwijs de digitale wereld ontdekken

Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren? Bij Happen & Snappen kan het! Tijdens dit nieuwe evenement speciaal voor ouderen staan ontmoeting en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd maken deelnemers kennis met de digitale wereld. Happen & Snappen wordt georganiseerd in verschillende dorpen in de gemeente Raalte. De officiële aftrap is op 22 september in Dorpshuus Heino.

Lees verder »

Nieuwe openingstijden en nieuw telefoonnummer Bibliotheek Salland

Bibliotheek Salland verruimt haar openingstijden en in Raalte is deze voortaan ook op maandag open. Er is vanaf nu een centraal telefoonnummer voor alle vestigingen.

Lees verder »

Word gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei

Weet je dat veel Nederlanders de streek rond de IJssel hebben ontdekt? Jij kan hier de vruchten van plukken en je verhaal vertellen. Ben je geïnteresseerd in de natuur in en om de rivier de IJssel, de cultuurhistorie en flora & fauna van het unieke IJssellandschap? En wil je aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur van jouw onderneming zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei die start in oktober 2023 wat voor jou!   

Lees verder »

Verhuizen van Heeten/Salland naar Alhaurin el Grande/ Spanje

Bas en Ayleen uit Heeten zijn met hun kinderen naar Spanje getrokken en genieten daar. Eerst voor een beperkte tijd,maar nu…..

Lees verder »

Toren van Palthe

Hoe mooi is Salland?! Je moet nu naar de hei, die staat in bloei!

Ida van den Enk neemt ons dit keer mee naar de Sallandse Heuvelrug waar op dit moment de heide prachtig in bloei staat.

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

gridflex veldegge heeten

Met de hele straat stroom opwekken en verbruiken heeft alleen maar voordelen

Als je als buurt of straat gezamenlijk stroom opwekt, opslaat en verbruikt, heb je dat centrale energienet veel minder nodig. GridFlex in Heeten heeft ontdekt hoe het werkt. Victor Reijnders schreef er een proefschrift over.

Lees verder »

watvinnie 2

Talkshow Watvinnie: vrijwilligers dragen onze samenleving

Zonder vrijwilligerswerk loopt de samenleving in Salland hopeloos vast, zeggen Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland. Ze zijn te gast in Watvinnie, de talkshow van HierinSalland.

Lees verder »

Vernieuwd Raalter Sportakkoord voor iedereen in beweging

Sporten en bewegen zijn essentieel voor ieders gezondheid. Iedereen moet dan ook met plezier en zonder beperkingen kunnen bewegen en sporten. De afgelopen maanden is er door een lokale werkgroep hard gewerkt aan het Raalter Sportakkoord voor de periode 2023 tot en met 2026. In dit akkoord worden de landelijke uitdagingen op het gebied van sport en beweging vertaald naar een lokaal actieplan.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.