Meer berichten

Plaatnportret: Broken Man van Matt Andersen

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg werkt in de zorg en maakt daar aangrijpende dingen mee. Vandaar nu een link met het prachtige ‘Broken Man’ van Matt Anderson. Met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Happen & Snappen laat ouderen spelenderwijs de digitale wereld ontdekken

Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren? Bij Happen & Snappen kan het! Tijdens dit nieuwe evenement speciaal voor ouderen staan ontmoeting en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd maken deelnemers kennis met de digitale wereld. Happen & Snappen wordt georganiseerd in verschillende dorpen in de gemeente Raalte. De officiële aftrap is op 22 september in Dorpshuus Heino.

Lees verder »

Ida van den Enk: Hoe mooi is Salland?!

Deze keer geen wandeling door Salland, maar wat Ida van den Enk wandelend aan vlinders tegenkomt als ze onder andere voor Salland Loont op pad is.

Lees verder »

The Hillbilly Moonshiners naar Het Lommerrijk Luttenberg

Zaterdag 16 september komt de populaire band The Hillbilly Moonshiners naar Het Lommerrijk. Deze ultieme Mumford and Sons tributeband toert over de hele wereld en doet daarbij ook Luttenberg aan. De sfeer van een late zomeravond, fluitende vogels en kleurend blad. En daarbij de warme klanken van deze folk-/bluegrassband, maken deze avond tot één om te herinneren.

Lees verder »

Diss’n van Roerinkdeed een gigantische renovatie in Deventer, deel 1

Luttenberger columnist Diss’n van Roerink heeft columns geschreven over een megaproject dat hij als bouwvakker uitvoerde in Deventer. Vandaag deel 1.

Lees verder »

Plaatnportret: ‘Jeanny’ van Falco

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert gaat deze week terug naar de ontvoering van Gerrit- Jan Heijn in september 1987 met het nummer ‘Jeanny’ van Falco. Met video’s, waarvan één met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Knoll’nfeest Luttenberg 2023

Op zaterdag 9 september 2023 wordt de Manege in Luttenberg omgetoverd tot een bruisende feesthal, want dan barst het Knoll’nfeest Luttenberg 2023 los!

Lees verder »

Nieuwe openingstijden en nieuw telefoonnummer Bibliotheek Salland

Bibliotheek Salland verruimt haar openingstijden en in Raalte is deze voortaan ook op maandag open. Er is vanaf nu een centraal telefoonnummer voor alle vestigingen.

Lees verder »

Salland deze Week: In Marïenheem ligt alleen de school maar lastig aan de andere kant van de N35

Morgen gaan de kinderen weer naar school. Ook de Mariënheemse kinderen. Die moeten weer die drukke N35 over. Waarom bouwen ze geen nieuwe school aan de andere kant van de weg?

Lees verder »

Plaatnportret: ‘Will it go round in circles’ van Billy Preston

Muziekkenner Leo van Krukkert uut Luttenbarg heeft weer een prachtig stuk muziek geselecteerd voor deze week: ‘Will it go round in circles’ van Billy Preston. die gisteren 17 jaar geleden vrij jong overleed. Met Sallands ondertitelde video.

Lees verder »

Openluchtbioscoop Het Lommerrijk Luttenberg presenteert Triangle of Sadness

In het amfitheater Lommerrijk vindt vrijdag 8 september een openlucht bioscoopvoorstelling plaats.

Lees verder »

Plaatnportret: Willy DeVille ‘Heaven stood still’

Muziekkenner Leo van Krukkert brengt iedere week een muziekartiest voor het voetlicht die aansluit op de actualiteit. Deze week: Willy DeVille, die 73 jaar geleden geboren werd en relatief jong overleed.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.