Meer berichten

Tweede avond ‘Boek in het Bos’ in amfitheater Het Lommerrijk Luttenberg groot succes

Al een paar jaar is het pop-up-voorleestheater voor de allerkleinsten een reuze publiekstrekker in dit prachtige Luttenbergse amfitheater een enorm succes.

Lees verder »

Vakantieviering in amfitheater Het Lommerrijk Luttenberg

Zaterdag 13 juli wordt er een speciale vakantieviering gehouden in het amfitheater in Luttenberg. Het koor Vespertied heeft dit initiatief genomen en samen met een aantal enthousiaste jonge moeders wordt het amfitheater deze dag omgetoverd tot een popup-camping: camping Cornelius.

Lees verder »

Segregatie, discriminatie en polarisatie: meningsuiting of haatzaaierij?

In het artikel “Samenwerken met PVV-bewindslieden” van Leo van Krukkert (HierinSalland, 2024) uit hij controversiële meningen die de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting lijken te overschrijden. De auteur koppelt Hitler subtiel aan linkse ideeën en beschuldigt linksgeoriënteerde politici van intimidatie, bedreiging en gewelddadigheid.

Lees verder »

Diss’n van Roerink van een camping naar een oude boerderij

Luttenberger Diss’n van Roerink werkte zijn leven lang als tegelzetter in de bouw en schrijft daar fantastische columns over.

Lees verder »

Plaatnportret: Paul Rodgers – “Heart of Fire”

Weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week Paul Rodgers – “Heart of Fire”.

Lees verder »

Martin van der Hooft: Politiek, hoe leid je een land in plaats van een ranglijst

Sinds corona, of misschien al wel daarvoor, lijkt het land steeds verder te polariseren. Ook in ‘Den Haag’ sturen politieke partijen steeds meer op verschillen in plaats van dat ze op zoek zijn naar overeenkomsten. Daarom roep ik juist nu op om er géén wedstrijd van maken.

Lees verder »

Leo van K slaven kogel

Plaatnportret: ‘House of the Rising Sun’ van The Animals

Muziekkenner Leo van Krukkert brengt met zijn Plaatnportret telkens weer iconen uit de muziekhistorie voor het voetlicht. Deze week ‘House of the Rising Sun’ van The Animals. Met video clip met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Leo van Krukkert: Samenwerken met PVV bewindslieden

Luttenberger Leo van Krukkert kennen we van zijn prachtige muzikale Plaatnportretten, maar ook over politiek heeft hij een duidelijke mening. In dit artikel legt hij fout links bloot.

Lees verder »

Arjan Pronk: De lol van Rock&Roll

Samen met streekgenoten Henk Johannes Wesselink, Bertolf Lentink, Niek Cival en Stef Hoekjen schreef Arjan Pronk een prachtig interview voor ‘Harder’, het magazine van de Zwarte Cross.

Lees verder »

Jenneke van Doesburg vond Luttenberg Live ‘Luttenberg legendarisch!’

Jenneke van Doesburg bezocht Luttenberg Live en was diep onder de indruk van wat daar vertoond werd.

Lees verder »

Laarman oldtimer auto en stel

Historisch Festival museum De Laarman Luttenberg op 14 juli

Museum De Laarman organiseert op zondag 14 juli a.s. van 10.00-17.00 uur voor de 26e keer het Historisch Festival met zo’n 250 oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtauto’s, brommers en specials op het terrein aan de Looweg in Luttenberg.

Lees verder »

leo van K koeien in de wei

Plaatnportret: ‘Onze Boerderij’ van Tessa Boomkamp

Vandaag een jubileumartikel van Luttenberger Leo van Krukkert. Dit is de honderdste aflevering van zijn Plaatnportret! Met ‘Onze Boerderij’ van Tessa Boomkamp eert hij zijn afkomst. Een vertaling in het Sallands is deze keer niet nodig bij de video!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.