Laatste berichten Elshof

Beeldende kunst | Fotografie | kunst

Kunstwerk ‘Boomwortels’ zoekt een mooie plek

Redactie | 19 maart 2024
Politiek

Gemeente Olst-Wijhe voorbereid op toekomst 

Berichten

Ida van den Enk: Hoe mooi is Salland?!

Meedoen | Natuur | Onderwijs | Sallandse ondernemers | Toerisme

Word gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei

Berichten

Met open oog: Mijn verlanglijstje

Meer berichten

Kunstwerk ‘Boomwortels’ zoekt een mooie plek

Beeldend kunstenaar en fotograaf Wil Bijker uit Wijhe exposeerde afgelopen zomer haar kunstwerk ‘Boomwortels’ langs de IJssel bij de Nevengeul tijdens de manifestatie IJsselbiënnale. Zij zoekt nu een blijvende plaats daarvoor.

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe voorbereid op toekomst 

De gemeente Olst-Wijhe heeft in 2022 een onderzoek laten uitvoeren door bureau Rijnconsult naar de bestuurskracht van de gemeente. Uit dit onderzoek bleek dat de huidige manier van organiseren niet toekomstbestendig is.

Lees verder »

Ida van den Enk: Hoe mooi is Salland?!

Deze keer geen wandeling door Salland, maar wat Ida van den Enk wandelend aan vlinders tegenkomt als ze onder andere voor Salland Loont op pad is.

Lees verder »

Word gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei

Weet je dat veel Nederlanders de streek rond de IJssel hebben ontdekt? Jij kan hier de vruchten van plukken en je verhaal vertellen. Ben je geïnteresseerd in de natuur in en om de rivier de IJssel, de cultuurhistorie en flora & fauna van het unieke IJssellandschap? En wil je aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur van jouw onderneming zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei die start in oktober 2023 wat voor jou!   

Lees verder »

Met open oog: Mijn verlanglijstje

Diny Heidenrijk kan haar verlanglijstje voor vlinders die ze nog eens in Salland wil fotograferen een stuk korter maken. Heel recent spotte ze de nummer 1 en 2 v an die lijst.

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

Noabers voor de natuur in Buurtschap Elshof

Landschap Overijssel houdt zich bezig met de natuurontwikkeling in onze provincie. Deze keer een project op de Elshof (gemeente Olst- Wijhe).

Lees verder »

Warmte op de Elshof

Als je in een buurthuis de afspiegeling van een gemeenschap wilt zien, dan moet de Elshof welhaast het paradijs op aarde zijn. En misschien is het dat ook wel. Zeker als je in gesprek komt met André Nijboer, voorzitter van Plaatselijk Belang Elshof en Willy Haas, bestuurslid van Stichting Buurthuis Elshof.

Lees verder »

Vegetarisch eten: Hoe verwent Cato haar moeder?

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

Met open oog: Kerkuil

Je kunt niet altijd krijgen wat je graag wil. Maar als je geregeld probeert, dan zou het zo maar eens kunnen dat je wél krijgt wat je wil. Vrij naar deze versregels van de Rolling Stones gaat Diny Heidenrijk geregeld op pad om kerkuilen te spotten.

Lees verder »

Fietsersbond doet onderzoek naar veilige Schoolroutes

De Fietsersbond wil dat kinderen zo veel mogelijk op de fiets naar school gaan. Echter, veel ouders vinden het onveilig en zien veel beren op de weg. Met een veilige schoolroute is het makkelijker om zelf naar school te fietsen

Lees verder »

Bouw geen twee onder een kap meer, maar zorg dat ouderen door kunnen stromen

Je moet in een gemeente niet nog meer twee onder een kappers bouwen, je moet juist bouwen voor stellen die door willen verhuizen naar een kleinere woonruimte omdat de kinderen het huis uit zijn. Op…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.