Meer berichten

Wat doen jullie duurzaam, theeplantage Somerwende?

In Rheeze in het Vechtdal bevindt zich theeplantage Somerwende, met duurzaamheid hoog in het vaandel.

Lees verder »

Maaike Baack, wat doe jij als ondernemer duurzaam? Met Tuin Salland lever ik biologische groenten aan Salland!

Maaike Baack levert met Tuin Salland veertig soorten groenten aan 400 abonnees in Zwolle, aan Ekoplaza en aan boerderijwinkel de Huppe.

Lees verder »

Jan Wagenaar: ongedierte beter preventief voorkomen dan achteraf bestrijden

Je mag thuis geen muizengif meer gebruiken. Daarom raadt Jan Wagenaar, ongediertebestrijder uit Wijhe, aan om het in huis zo te regelen dat muizen – en ratten – van zichzelf al wegblijven.

Lees verder »

Erik Schippers, wat doe jij duurzaam als ondernemer? Met de Gouden Pompoen ben ik de streek-bio-super die thuis bezorgt

Wat voor Erik Schippers begon als particulier die zelf zijn eten bij boeren uit de omgeving ophaalde, is uitgegroeid tot streek-webwinkel De Gouden Pompoen, waarmee Schippers inmiddels al ruim vijftig klanten in al hun wekelijkse boodschappen voorziet.

Lees verder »

Wat doen jullie als ondernemer duurzaam, Dawit en Hester van Bette Buna Coffee?

Bette Buna Coffee in Ethiopië wordt gerund door Achterhoekse Hester en haar Ethiopische man Dawit en schrijven daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel.

Lees verder »

Wat doe jij als ondernemer duurzaam, Harold Veldboer van VE-TEC?

VE-TEC uit Raalte is recent verhuisd naar een nieuw pand aan de Zompstraat. Een mooie gelegenheid om nog meer aandacht aan duurzaamheid te schenken! De missie van VE-TEC is bedrijven te adviseren hoe hun afval – en daarmee hun CO2 voetafdruk – drastisch te verkleinen. Het bedrijf is ook internationaal actief.

Lees verder »

Wat doe jij als ondernemer duurzaam: Biowinkel Overesch start met verpakkingsvrij concept

In de biowinkel van Overesch in Raalte kun je sinds deze week verpakkingvrij winkelen.

Lees verder »

Wat doe jij als ondernemer duurzaam, Bülent Köse van Wantix LED?

In de serie ‘Wat doe je als ondernemer duurzaam’ van HierInSalland legden wij deze vraag voor aan directeur/ eigenaar Bülent Köse van het succesvolle Raalter bedrijf Wantix LED. Niet zo’n moeilijke vraag aan een bedrijf dat zich specialiseert in energiebesparende producten. Beter licht tegen een fractie van de stroomkosten.

Lees verder »

Jeroen Doorgeest, wat doe jij als ondernemer duurzaam? Ik help de voedselbank aan goedkope groene energie

Jeroen Doorgeest stond aan de basis van warmtepompen die aan buitenlucht genoeg hebben om warme lucht te maken. Hij helpt nu de nieuwe voedselbank van Raalte aan gratis en groene warmte.

Lees verder »

Martin Blokvoort wat doe jij duurzaam als ondernemer? “We passeren de oneerlijke tussenhandel”

Martin Blokvoort doorbreekt met Liefveld Coffee de vaak oneerlijke tussenhandel van koffieplantage naar de klant en heeft daarom nu een eigen lijn: 1000 & 1 Koffie, rechtstreeks van een Ethiopische plantage.

Lees verder »

Bepacom BV: Wat doen jullie aan duurzaamheid?

Bepacom BV uit Raalte ontwerpt en produceert besturingssystemen voor ontelbare toepassingen. Directeur Willy Kemper vertelt over de grote aandacht voor duurzaamheid binnen het bedrijf. “Vanuit de dagelijkse werkzaamheden zit duurzaamheid in het DNA van onze medewerkers.”

Lees verder »

Jeroen te Wierik, wat doet Azerty duurzaam? We kijken ook naar maatschappelijke betrokkenheid

Azerty is een Nederlandse ICT dienstverlener, gespecialiseerd in Cloud diensten, Lifecycle management en hardware. Op de vraag wat Azerty als bedrijf duurzaam doet zegt mede-eigenaar Jeroen te Wierik: ‘Only the best’ geldt niet alleen voor de klant, maar ook voor onze werknemers.”

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.