De Stamhoeve Raalte: Veel keus in kruiden en planten

Midden in het mooie Salland ligt een boerderij. Het is ons thuis én de thuisbasis voor De Stamhoeve, onze zorgboerderij. Samen met onze deelnemers en vrijwilligers van de dagbesteding, de logés en natuurlijk de dieren hebben we het hier goed. We bouwen met veel plezier samen aan de plek en maken hem steeds mooier en groener.

Interessant? Deel het artikel

zorghoeve 240215 ingang

“Ik wist niet dat er zoveel waren!” Het is de meest gehoorde opmerking op Kruidenkwekerij De Stamhoeve, onderdeel van Groei- en Zorgboerderij De Stamhoeve in Raalte.

En waar hebben we het dan over? Over muntplanten. Naast zo’n 60 soorten diverse kruiden, kweken we op De Stamhoeve 74 soorten munt. Het schijnt de grootste collectie te zijn van Nederland. Jawel, in Raalte.

Een jaar of vijf geleden begonnen we op De Stamhoeve op kleine schaal kruiden te kweken. Dit sloeg zo aan, dat we drie jaar geleden niet lang twijfelden toen we een uitgebreide kruidenkwekerij over konden nemen. Sindsdien zijn we, samen met de deelnemers van de dagbesteding, een groot deel van het jaar aan de slag met het zaaien, stekken en scheuren van kruiden. Prachtig werk vinden onze mensen.

(tekst loopt door onder afbeelding)

En de bezoekers van de kwekerij zijn enthousiast. Sterke planten, gekweekt in biologische potgrond, zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen. Puur natuur en goed voor vele kopjes thee. Of in het geval van de overige kruiden: mooi in de tuin en heerlijk in je gerechten.

De klanten komen van heinde en verre om de uitgebreide collectie planten te bewonderen.

Alleen in Raalte zelf, zijn we nog niet zo bekend. Vandaar dat we vanaf nu regelmatig van ons zullen laten horen in HierInSalland. Want er is altijd wel wat te beleven op ons prachtige plekje. En wil je ons bezoeken? Dat kan vanaf 17 april op woensdag en vrijdagmiddag.

Nog even geduld dus, maar dan heten we jullie van harte welkom!

Contactgegevens

Groei- en Zorgboerderij De Stamhoeve
Wijheseweg 58
8101 MC  Raalte
Tel: 06-20435058 / 06-24341206
Email: info@destamhoeve.nl

Website De Stamhoeve

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden