Fruitbomen van Raalte op Groen naar erve Westenenk

Erve Westenenk heeft negentien appel- en perenbomen gekregen van Raalte op Groen. Karen Holtmaat heeft de eerste daarvan geplant op de landerijen van Westenenk.

Interessant? Deel het artikel

erve wesTENENK

De fruitbomen waren overgebleven na de weggeefactie van de gemeente Raalte tijdens het festival in het Hoftheater waarmee Raalte op Groen het 900 jarig bestaan van Raalte afsloot. Raalte op Groen zelf blijft bestaan en met het planten van de eerste boom is een soort van doorstart gemaakt.

Willy en Thomas waren niet alleen blij met de bomen, waardoor ze de productie van groente kunnen uitbreiden naar fruit. Ze waren ook blij met het festival omdat ze dat behoorlijk wat extra abonnees voor groenteafname opgeleverd heeft. Erve Westenenk is gevestigd aan de Raarhoekswerg (naast de Flierefluiter) zo’n beetje tegen Raalte Noord aan en kan na een vliegende start al zo goed als kostendekkend een groot aantal gezinnen in Raalte Noord bedienen met hun groentepakketten. Door de korte keten (geen tussenhandel, geen supermarkt, maar rechtstreeks van de koude grond aan de consument) kan zo biologische groente geleverd worden tegen zo ongeveer dezelfde prijs als regulier voedsel in de supermarkt.

In deze aflevering van De Groene Bank legt Thomas de Gooijer meer uit over Erve Westenenk.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.