Meer berichten

Groentje kookt vegan voor jouw event of bij je thuis

Groentje kookt graag voor of op jouw samenzijn of bijeenkomst. Als kok maak ik met veel liefde, zorg en passie de verbinding. De verbinding tussen de mensen die het samen eten. De verbinding tussen ons en de aarde. De verbinding tussen alle producten en ingrediënten die door transformatie samen een mooi en smakelijk geheel worden.

Lees verder »

Recept K.eetmee: Andijvie met kikkererwtenpuree

K.eetmee deelt weer een heerlijk en eenvoudig te bereiden recept.

Lees verder »

K.eetmee: Basis recept vega(n)maaltijd

Columnist Cathy Verschoor van K.eetmee geeft regelmatig tips over vega(n) koken. Hier weer een recept,

Lees verder »

Voormalig sterrenchef Dalila Sayd maakt gezond en onbespoten eten betaalbaar voor iedereen

Iedereen zou toegang moeten hebben tot gezond, lokaal en gifvrij voedsel, stelt Dalila Sayd, die weet hoe het is om zonder eten naar school te gaan. Na een carrière als chef-kok in meerdere sterrenrestaurants focust ze zich tegenwoordig op het dichten van de kloof tussen beleidsmakers en mensen die in armoede leven. Dalila: “We moeten elkaar weer ontmoeten.”

Lees verder »

K.eetmee: Koken zonder vlees(vervanger)

Vorige week was de ‘Week zonder Vlees’ waarop columnist Cathy Verschoor van K.eetmee graag reageerde. Hoewel deze week nu afgelopen is kan het toch zeker geen kwaad goede tips te delen.

Lees verder »

K.eetmee: Goede voeding op alle fronten

K.eetmee geeft regelmatig smakelijke en verantwoorde recepten en info over gezonde voeding.

Lees verder »

Joke Proper: Help! een plant in mijn yoghurt

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper vond een potje in haar ‘doorgeef’haag. Kefirs…

Lees verder »

Joke Proper: Gerecyclede oliebollen

Beeldend kunstenaar en schrijver Joke Proper blijkt ook op andere terreinen heel creatief. Lees hoe ze haar kleinzoon op eetgebied ‘bekeerde.’

Lees verder »

K.eetmee: Goede voeding op alle fronten

Op de valreep voor de kerstdagen en het nieuwe jaar: toch nog een kerstmenu met robuuste wintergroenten. Is natuurlijk prima ook op andere dagen te eten. Verder alvast een vooruitblik op activiteiten in 2023.

Lees verder »

Willy Boogaard: Lekker met je handen eten

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

Kijken in de keuken van Ben Ellenbroek: Roalter asperges met Sallandse scholderham / Raalter asperges met Sallandse schouderham 

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten…

Lees verder »

K.eetmee recept: Citroentaart met bloemkool

K.eetmee geeft regelmatig smakelijke en verantwoorde recepten. Vandaag citroentaart met bloemkool.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.