K.eetmee: Goede voeding op alle fronten

K.eetmee geeft regelmatig smakelijke en verantwoorde recepten en info over gezonde voeding.

Interessant? Deel het artikel

Fotocredit: Keetmee.nl
Fotocredit: Keetmee.nl

Ik moet niet te lang wachten met het versturen van dit bericht met daarin de aankondiging van het (bio)dynamisch diner bij Ekoboerderij Arink. Binnen een paar uur hadden we namelijk al 20 (!) reserveringen.  Er is nog plek, maar wil je erbij zijn dan is het zaak snel te reserveren.

De (bio)dynamische diners zijn een initiatief van de bd vereniging: door het hele land worden diners op boerderijen georganiseerd waarbij de kok het werk van de boer voortzet in de keuken. Welke keuzes maak je als boer om een gezond product in de markt te zetten (waarom hebben koeien hoorns en wat betekent dat voor je bedrijfsvoering, waar haal je je voer vandaan en wat doe je met de ‘nutteloze’ stiertjes?) En vervolgens, hoe zorg je er als kok (en consument) voor dat de kwaliteit behouden blijft en het eten op je bord je ook echt volwaardig voedt. Ik kijk ernaar uit om dit ‘gesprek’ aan te gaan en zie je graag op de Ekoboerderij bij Lievelde (Achterhoek)! NB deze zomer organiseren we in dit kader ook nog 3 tuindiners, maar dan bij Tuinderij de Overkant bij Deventer. Meer info volgt.

Van boer tot bord – diner

(bio) Dynamisch Dineren op de (Eko)boerderij zaterdag 29 april a.s. Laten zien hoe het anders kan: zonder kunstmest, gif en ander kunstgrepen. Dat doen ze graag op ekoboerderij Arink in de Achterhoek. Met veel plezier vertellen John en Lianne over hun kudde van Fries-Hollandse melkkoeien en ander vlees-, en kleinvee op de boerderij. En hoe… Continue reading → Het bericht Van boer tot bord – diner verscheen eerst op goede voeding op alle fronten.

Lees hier verder

Winst

Tering hè, schrik jij ook iedere keer als je bij de kassa staat? Na de olie zijn de prijzen van met name boter, melk, kaas en eieren de lucht in geschoten. – voor het eerst dat de eieren bij de boerderij/biowinkel goedkoper waren dan bij de reguliere supermarkt!- Maar ook brood, vlees en groenten zijn… Continue reading → Het bericht Winst verscheen eerst op goede voeding op alle fronten.

Lees hier verder

Kookvakantie in eigen land

24 – 28 juli 2023

Meer info en aanmelden

Tips

  • Koop zoveel mogelijk lokaal, eet zo veel mogelijk plantaardig, gebruik zo min mogelijk ‘meuk’ of bewerkt voedsel en ga (voedsel)verspilling tegen.
  • Laat je liever voor je koken? Neem contact op voor groene catering in en om de omgeving van Deventer. (06 37276424)

Activiteiten

  • 29 april Boerderij diner bij Ekoboerderij Arink in Lievelde
  • 16 juni, 14 juli en 18 augustus Tuindiners bij De Overkant
  • 24 – 28 juli 2023 Kookvakantie in eigen land

 

Info en aanmelden activiteiten K.eetmee

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *