Groentje kookt biologisch en plantaardig voor allerlei events. Van feestjes tot retraites, van diner tot ontbijt en voor particulier en zakelijk. Groentje is gestart in 2021 vanuit het verlangen gezond en lekker te koken. En ook dat ons eten zorg draagt voor onze aarde, mens, dier en natuur.
Om als kok in de horeca te werken tot in de late uurtjes en veel met vlees te werken ging mij tegen staan. Gaandeweg kwam vegan eten op mijn pad, leerde ik met wilde planten koken en fermenteren. Zo ontstond er een nieuw palet waar ik mee ging werken en waar ik heel blij van werd. Dit wilde ik graag aan de mens brengen, en wel in mijn eigen vorm.
Nu kook ik met veel liefde en plezier voor uiteenlopende opdrachten. Buffetten voor op feestjes, hapjes voor een borrel, zoet en hartig voor events, staat Groentje op festivals en kook ik op locatie voor meerdaagse retraites. Die veelzijdigheid vind ik erg leuk en het vult mijn hart als mensen blij worden van mijn eten.
(Lees verder onder afbeeldingen)
We kiezen graag voor biologische en lokale producten waar we pure en smaakvolle gerechten van maken. Daarbij is alles ook nog eens plantaardig; want wat kun je ook daar lekkere en bijzondere dingen van maken en het is minder belastend voor de aarde. Dat plantaardig ook lekker kan zijn wil ik iedereen graag laten proeven. Niet om anderen te overtuigen en overreden tot plantaardig eten. Wel om te laten zien dat er nog veel meer lekkers is naast vlees en kaas bijvoorbeeld. Ik maak het meeste zelf waardoor we weten wat in ons eten zit. Dat vind ik ook erg belangrijk.
Tegenwoordig zijn het eten en producten uit de supermarkt vaak zo bewerkt. Zo werk ik bijvoorbeeld niet met geraffineerde suiker, de tafelsuiker waar alle gezonde stoffen uit zijn gehaald. Ik kook graag met oersuiker. Dat is ongeraffineerde rietsuiker. Het bevat nog stoffen die ons lichaam wel voedt. Als we dan eens suiker eten, dan graag wel een gezondere keuze.
Laten we onszelf voeden in plaats van ons te vullen en eten in fijn gezelschap, want ook dat draagt bij aan de beleving van eten. Dat geef ik graag mee.
Mogelijkheden
- Ontbijt, lunch, diner en/of hapjes
- Ontzorging van de catering voor jouw event
- Koken op locatie (meerdaags)
- Koken voor een dagevent, zoals retraite of training
- Met een foodstand staan op jouw festival
- Thuisdinerboxen
Wil je een keer iets van ons proeven? We staan ook maandelijks op de boerenmarkt van Vilsteren. Welkom!
Website Groentje