Kijken in de keuken van Ghizlane: Mahschi

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken, welke waarde ze eraan hechten en natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar gerechten. Vandaag weer een heerlijk recept van Ghizlane Maktoub: Mahchi in Levante stijl.

Interessant? Deel het artikel

Mahchi01

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken, welke waarde ze eraan hechten en natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar gerechten. Eerder verschenen recepten vind je hier. Vandaag weer een heerlijk recept van Ghizlane Maktoub, Mahchi in Levante stijl.

Door Ghizlane Maktoub,

Nu het seizoen van langere avonden en meer in de keuken doorbrengen weer is aangebroken vandaag een overheerlijk recept: Mahchi in Levante stijl, een van mijn favoriete groentegerechten. Met mijn persoonlijke touch. Mahchi betekent de ‘vulling.’

Het Mahchi-gerecht ook wel Syrische gevulde koolrolletjes genoemd, wordt beschouwd als een van de heerlijkste gerechten uit deze keuken, vandaag in combinatie met een kopje eigengemaakte bouillon dat we als voorgerecht kunnen serveren en een Griekse yoghurtsaus, de perfecte combinatie om je smaakpapillen te vertroetelen.

* Recept voor 4 personen

* Bereidingstijd 30 minuten

* Kooktijd 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 krop witte kool.
  • 300 gram ronde rijst
  • 150 gram gehakt.
  • Een grote lepel komijnzaad
  • een grote lepel gemalen komijn.
  • een klein lepeltje kurkuma.
  • zout naar smaak
  • een klein lepeltje zwarte peper
  • 50 ml olijfolie

Voor de bouillon

  • 6 teentjes knoflook, geraspt
  • 50 ml natuurlijk citroensap
  • een grote lepel gedroogde munt
  • 3 grote lepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels boter.

Voor de saus

  • 100 ml natuurlijke Griekse yoghurt.
  • 1 teentje knoflook geraspt.
  • 6 fijngehakte muntblaadjes.
  • zout naar smaak.

Voorbereiding

1- Laat de rijst 30 minuten in koud water weken in een schaal.

2- Breng in een pan het water aan de kook voor de kool.

3- Ondertussen bereiden we de saus. In een kom doen we de yoghurt, voegen de knoflook, het zout en de gehakte munt toe,vervolgens mengen en bewaren in de koelkast …

4- Zodra het water kookt, laat u de koolbladeren 3 tot 5 minuten koken, verwijdert u de bladeren en legt u ze in koud water om af te koelen.

5- Giet de rijst af, doe deze in een grote kom en voeg dan het gehakt, komijn, kurkuma, zout, zwarte peper, grove komijn en plantaardige olie toe.  Meng de ingrediënten gelijkmatig.

6- Vul de bladeren met het mengsel, vouw ze en plaats de Mahchi in de pan.

  • Let op: Een bord er bovenop zetten om gewicht te creëren en te voorkomen zodat de Mahchi niet gaat drijven en open gaat.

7- Meng in een kom de geconcentreerde tomaat, zout, zwarte peper, geraspte knoflook, gedroogde munt, boter, heet water en meng alles door elkaar.

8- Voeg het eerder bereide water toe om de kool onder water te zetten.

Bereiding

Zet de afgedekte pan ongeveer 20 minuten op hoog vuur. Dan voegen we het citroensap toe en zetten het vuur gedurende 40 minuten op het minimum.

Opdienen

We leggen de kool-mahchi op een bord, begeleid door de bouillon en serveren het als een soep rijk aan smaken in combinatie met onze yoghurtsaus.

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via de mail info@hierinsalland.nl of madeinhuis@gmail.com

Eet smakelijk!

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *