Word gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei

Weet je dat veel Nederlanders de streek rond de IJssel hebben ontdekt? Jij kan hier de vruchten van plukken en je verhaal vertellen. Ben je geïnteresseerd in de natuur in en om de rivier de IJssel, de cultuurhistorie en flora & fauna van het unieke IJssellandschap? En wil je aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur van jouw onderneming zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei die start in oktober 2023 wat voor jou!   

Interessant? Deel het artikel

© Marketing Oost
© Marketing Oost

Deze cursus leert je hoe je jouw gasten een onvergetelijke ervaring mee geeft. Je gaat actief aan de slag met natuurbeleving vanaf de voordeur en tips om je eigen terrein te vergroenen. Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen (lokaal en landelijk) & kan daarbij aansluiten. Je leert de unieke waarden van jouw eigen omgeving nog beter leren kennen waar je je gasten mee kan verleiden & je leert andere ondernemers in de toerismebranche kennen, waardoor je jouw netwerk uitbreidt en waardevolle contacten legt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen. Na de cursus ben je Gastheer/-vrouw van de IJsselvallei met een bijbehorend gevelbordje.

Mis deze kans niet om je kennis & netwerk uit te breiden en jouw gebied te helpen bloeien als een toeristische bestemming. Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Gastheer van het landschap!

Ben je recreatieondernemer uit Deventer, Olst-Wijhe, Voorst, Epe, Raalte, Hattem of Heerde? Dan is deze cursus voor jou!

Aanmelden

Andere ondernemers gingen je voor

Enkele reacties:

slide 6 to 8 of 5

Programma

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten in totaal, waarvan 4 dagdelen theorie en excursie en 1 terugkomdag. Na het afronden van het programma mag je je als ondernemer profileren als Gastheer of -vrouw van het Landschap met een bijbehorend certificaat en gevelbordje. Eerder opgeleide Gastheren en –vrouwen hebben na de cursus samen bijvoorbeeld beleefweken en trektochten ontwikkeld.

Dag  Thema
Maandagmiddag 2 oktober
(13.00 -17.00 uur)
 Ontstaan van het landschap
Maandagmiddag 9 oktober
(13.00 -17.00 uur)
 Flora & fauna
Maandagmiddag 30 oktober
(13.00 -17.00 uur)
 Hanzesteden
Maandagmiddag 6 november
(13.00 -17.00 uur)
 Beleven & benutten
Terugkomdag 25 maart (10.00 – 17.00)  Excursiedag

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen vanuit Gastvrij Overijssel en Veluwe op 1 kost deelname aan het programma slechts eenmalig € 250,- per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal, vijf cursusdagen, koffie/thee en lunch op de terugkomdag en een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Voor deze cursus geldt vol=vol dus meld je snel aan. 

Aanmelden

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Overijssel in samenwerking met Gastvrij Overijssel, Veluwe op 1, IVN afdelingen en andere lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lilian Dieben, projectleider IVN Natuureducatie, via l.dieben@ivn.nl of 06-57446750. 

Gebiedskaart

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.