Meer berichten

Boekpresentatie schrijvers uit Olst- Wijhe in De Slinger Wijhe

Onder auspiciën van Kunst en Cultuur Olst- Wijhe, Boekhandel Jacobs & Jansen, Bibliotheek Salland en Ut Huus presenteren vier schrijvers uit de gemeente Olst Wijhe hun nieuwe boeken.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Verzamelwoede

Friese Sallander columnist Gosse Jongstra verbaast zich over de verzamelwoede onder Olstenaren van oude foto’s voor een album.

Lees verder »

Choral Evensong in Klooster Nieuw Sion

Zondag 26 februari is er een Choral Evensong in Klooster Nieuw Sion aan de Vulikerweg 6 in Diepenveen. De koorzang wordt verzorgd door het New Sion Choir onder leiding van Jan van Dijk. De organist is Adriaan Koops.

Lees verder »

Nieuw in Wijhe: schuiftafeltennis

Afgelopen donderdag hadden de kinderen van de BSO in Wijhe de primeur: zij mochten als eerste kennismaken met schuiftafeltennis. De Dynamic Tennis en Tafeltennisvereniging Wijhe introduceert deze nieuwe sport samen met het project Iedereen Actief*, die de materialen heeft aangeboden.

Lees verder »

Marina Nijdeken: Kunstenares Ter Stegetunnel Olst

Marina Nijdeken (39) is samen met haar ouders en jongere broer opgegroeid op de boerderij in Lochem, haar broer woont in Frankrijk en heeft daar een boerenbedrijf. Het kunstzinnige in haar kwam al op jonge leeftijd naar voren. Misschien heeft ze het van haar vader, hij is heel creatief en gebruikt het meer op de praktische manier. Velen kennen haar van bakkerij-maalderij, winkel, restaurant Bökkers Mölle in Olst, nu woont en werkt ze in Deventer, waar ze haar atelier aan huis heeft. En moet ze grotere objecten schilderen, dan zet vader Nijdeken de trekkers naar buiten en kan ze in de kapschuur of in de stal van de boerderij ongestoord werken. Ze is erg blij met de opdracht voor aankleding van de Ter Stegetunnel, en heeft er dan ook een bijzonder, en levendig geheel van gemaakt, in de vorm van een “tijdmachine”.

Lees verder »

Worstactie Olster Harmonie

Op zaterdag 11 februari houden wij onze traditionele worstactie, maar toch een beetje anders. Tradities zijn mooi en daar moet je zuinig op zijn. Een mooie traditie is de worstactie van de Olster Harmonie.

Lees verder »

Joop van der Wal: Ontheiliging

Columnist Joop van der Wal betreurt de teloorgang in de gezondheidszorg.

Lees verder »

Joke Proper: De wow factor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst is in de pen geklommen over vrijwilligerswerk.

Lees verder »

Gratis hulp bij energie besparen als je dat zelf niet kunt betalen  

De energieprijzen zijn hard gestegen Het is voor veel mensen steeds lastiger om rond te komen. Daarom krijgen inwoners met een laag inkomen hulp bij het energiezuiniger maken van hun huis.

Lees verder »

Vriendendiensten opent zelfregiecentrum in gemeente Olst-Wijhe

Vriendendiensten opent een zelfregiecentrum voor inwoners van gemeente Olst-Wijhe. Mensen met een (psychische) kwetsbaarheid kunnen vanaf 2 februari iedere dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur terecht in het zelfregiecentrum in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.

Lees verder »

Het Wijhes Mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar

Het Wijhes Mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar. Het koor is opgericht in 1958, destijds vanuit de hervormde kerk. Het koor heeft 55 leden, maar kan nieuwe leden zeker nog gebruiken. Na de lock down periodes door Corona, is het Wijhes Mannenkoor weer volop actief. Er worden weer uitvoeringen gegeven en elke week wordt er gerepeteerd op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Langhuus in Wijhe. Als je denkt dat, of wel eens wilt weten of, dit wat voor jou is, kom dan gewoon een keer langs.

Lees verder »

Nieuwsbrief Infocentrum IJssel Den Nul.

Hierbij de eerste editie van de nieuwsbrief van het Infocentrum IJssel Den Nul van 2023. Het winternummer, al doen het weer en de natuur denken aan het vroege voorjaar. Medewerkers en vrijwilligers wensen u daarbij veel voorspoed en gezondheid en heten u van harte welkom in ons mooie infocentrum en het prachtige natuurgebied de Duursche Waarden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.