Meer berichten

Afscheidsbrief Liesbeth Jochemsen aan burgemeester Ton Strien

HierInSalland vroeg Sallanders brieven te schrijven aan afscheidnemend burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe. Hier de brief van Liesbeth Jochemsen.

Lees verder »

Denne laat zich vriendelijk de huid vol schelden door een bumper klevende idioot

Ze zat Denne op de hielen, reed hem met haar auto bijna van de weg af. Bumperkleven, vermoedelijk de meest voorkomenden oorzaal van ongelukken.

Lees verder »

Want en wesp vallen samen een braam aan

Eerder gezien? Dat twee insecten van heel verschillend soort gebroederlijk het eten delen? Gerard Broekgerrits wel.

Lees verder »

Salland zoemt ook onder water: Vissen hebben het moeilijk met deze droogte, daarom maait het waterschap voorzichtig

Wat is nou de beste manier om water te beheren? De meest natuurlijke manier? In gesprekken tussen Salland Zoemt en Waterschap Drents Overijsselse Delta blijkt al snel dat er meerdere belangen zijn. Je hebt bijvoorbeeld ook te maken met recreatie, en agrarisch gebruik natuurlijk. Alles helemaal aan de natuur over laten kan zo maar niet: want dan zou Nederland een stuk kleiner zijn.

Lees verder »

Open dag bunkers IJssellinie

De IJssellinie houdt op zaterdag 13 augustus weer een open dag met rondleidingen waarbij de Commandobunker, de Hospitaalbunker en het Inlaatwerk bij Olst worden bekeken. Ook staat er een Bofors-luchtdoelkanon uit die tijd.

Lees verder »

Salland deze Week: nieuwbouwwijk Raalte voorbereiden op de toekomst

Raalte gaat een nieuwe woonwijk aanleggen. Mooie kans om de achterstand op buurman Olst-Wijhe in te halen waar ze al met een tweede toekomstgerichte woonwijk bezig zijn.

Lees verder »

Afscheidsbrief Jos Rodijk aan burgemeester Ton Strien

HierInSalland vroeg Sallanders brieven te schrijven aan afscheidnemend burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe. Jos Rodijk uit Wesepe reageert.

Lees verder »

Mijn Zoon, jullie mogen de mensheid redden en haar weer tot bezinning brengen

Hasan Kaddour is onze Olster journalist en columnist met Syrische wortels. Vandaag schrijft hij een brief aan zijn tweelingzonen, die drie maanden geleden geboren werden.

Lees verder »

Hoe houden we komende winter het huis warm

Prepper Anneke Blom geeft weer serieuze tips. Deze keer over een mogelijk ‘energiearme’winter.

Lees verder »

Open dag bunkers de Terp bij Olst

De IJssellinie houdt op zaterdag 6 augustus open dag in en bij de bunkers op de Terp. Deze bunkers liggen tegen de N377, bij de Jan Schamhartstraat in Olst. Ze zijn slechts drie keer per jaar opengesteld voor publiek.

Lees verder »

Labor wandeldriedaagse 2022

Plattelandsvereniging Labor organiseert alweer voor de zevenentwintigste keer de wandel driedaagse en wel op, 3, 4 en 5 augustus a.s.
De start vindt plaats tussen 18.30 en 19.00 uur op verschillende locaties. Leden en niet leden, jong en oud, allen zijn van harte welkom!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.