Laatste berichten Hoonhorst

Evenement | Sallandse ondernemers | Verduurzaming

Biodiverse voorjaarsmarkt bij Decohof in Hoonhorst

Redactie | 17 mei 2024
Advies | Column | Goede zorg voor iedereen | Vervoer

Salland deze week: laat die verkeerslichten bij Heino toch gewoon staan!

Circulaire economie | Gezondheid | Meedoen

Jonge tuinders in Salland produceren (h)eerlijke groente voor lokale afzet

Evenement | Genieten | Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Onderwijs

Scholieren genoten weer van Heino’s biologisch ontbijt 2023

Evenement | Gezond bewegen en eten | Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Sociaal

Gezond schoolontbijt in Heino, Lierderholthuis, Laag Zuthem en Hoonhorst

Meer berichten

Biodiverse voorjaarsmarkt bij Decohof in Hoonhorst

Op 20 mei voorjaarsmarkt bij Erf Decohof in Hoonhorst, een (bio)divers aanbod uit de buurt.

Lees verder »

Salland deze week: laat die verkeerslichten bij Heino toch gewoon staan!

Hoe moet de N35 er straks uit komen te zien? En wie mag er iets over vinden? Sommige plannen zijn alk ter inzag gelegd. Maar is dat ook inspraak? En telt iedere inspraak even zwaar? Uiteindelijk is er altijd wel eentje te vinden die zich niet gehoord voelt en die ontevreden over de uitkomsten is. Btw: zouden vrouwen ook voor meer asfalt kiezen?

Lees verder »

erve kiekebos empe maatschapwij

Jonge tuinders in Salland produceren (h)eerlijke groente voor lokale afzet

In Raalte, Dalfsen en Lemele zijn drie bedrijven, geleid door vier jonge tuinders van rond de 30 jaar, hard aan het werk om mensen weer in contact te brengen met waar hun voedsel vandaan komt.

Lees verder »

Scholieren genoten weer van Heino’s biologisch ontbijt 2023

Lekker en gezond ontbijten dat was het thema van de week, voor de 740 leerlingen van alle basisscholen; Gouden Emmer, Dolfijn,  Springplank (allen Heino), de Linde (Laag Zuthem), St. Nicolaasschool (Lierderholthuis) en St. Cyriacus (Hoonhorst).

Lees verder »

Gezond schoolontbijt in Heino, Lierderholthuis, Laag Zuthem en Hoonhorst

Elke dag lekker en gezond ontbijten betekent dat je met veel energie aan de dag kunt beginnen. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarom organiseren de biologische boeren rond Heino het biologisch schoolontbijt op donderdag 9 november 2023 voor de leerlingen van de basisscholen. Dit is een mooie gelegenheid om het belang van gezonde voeding onder de aandacht te brengen.

Lees verder »

Word gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei

Weet je dat veel Nederlanders de streek rond de IJssel hebben ontdekt? Jij kan hier de vruchten van plukken en je verhaal vertellen. Ben je geïnteresseerd in de natuur in en om de rivier de IJssel, de cultuurhistorie en flora & fauna van het unieke IJssellandschap? En wil je aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur van jouw onderneming zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei die start in oktober 2023 wat voor jou!   

Lees verder »

Open Dag Erf Decohof Hoonhorst, voor jong en oud veel te beleven

Een natuurlijk ecosysteem, wat is dat eigenlijk? Op Erf Decohof kun je het ervaren op 2 september. Vier samenwerkende bedrijven, partners en dieren laten je het erf beleven. Van een rondleiding door de wijngaard, de kwekerij, een kleine natuurmarkt, het verhaal achter het ecosysteem, een wildplukwandeling tot een natuurbingo voor de allerjongsten. Kortom; een dag om niet te missen. 

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

Hoonhorst B(l)oeit!

Vandaag is de grondbewerking uitgevoerd op 13 adressen in de omgeving van Hoonhorst. Dit  om een zaaibed te maken voor een 1- jarige bloemenweide mengsel. Met percelen van 100m2  tot 2400m2 grote, is niet alleen de diversiteit in grote gevarieerd, maar is vooral ons doel om de biodiversiteit in onze eigen omgeving te vergroten.

Lees verder »

Biologisch schoolontbijt was weer een groot succes

Afgelopen donderdag 10 november hebben alle basisscholen in Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis en Hoonhorst weer lekker gegeten van het lokale en biologische ontbijt.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Tip van Salland Zoemt: gebruik de bladbakken niet

De bladbakken staan er weer. Maar breng je blad er liever niet naar toe. Composteer het. Want dat is de bedoeling van vallend blad: het is onderdeel van een kringloop. Gecomposteerd blad verrijkt de grond en doet alles in je (groente-)tuin beter groeien. Een boom of struik heeft het nodig. Die kan immers niet op zoek naar voedsel.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.