Laatste berichten Deventer

Meer berichten

natuur en milieu ov grotenhuis prijs

Landje van Niets in Deventer is mooiste natuurinitiatief van Overijssel en wint de Hans Grotenhuisprijs

Het Landje van niets, een buurtproject in de wijk Deventer Vijfhoek mag zich vanaf vandaag het mooiste Natuurinitiatief van Overijssel noemen.

Lees verder »

zuid frankrijk pxhere

Directeur Kelly Hammer neemt eind 2024 afscheid van Poppodium Burgerweeshuis

Samen met partner Frank gooit Hammer het roer om: ze hebben een camping gekocht in Zuid-Frankrijk!

Lees verder »

Eerdaags te zien bij Burgerweeshuis Deventer

Nieuw bevestigde artiesten bij het Burgerweeshuis Deventer: DONDERDAG 19 SEPTEMBER > SPEELDRANG, VRIJDAG 20 SEPTEMBER > HEF, ZATERDAG 21 SEPTEMBER > 40 JAAR CLUB: HITSIG (REÜNIE) en ZATERDAG 5 APRIL > CLAN OF XYMOX.

Lees verder »

salland marketing presentatie kaart

Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers regio Deventer

Nieuw voor bewoners en bezoekers: de Beweeg- en Beleefkaart voor de stad en het buitengebied van Deventer. Een ideale gids voor verkenningstochten door de eigen achtertuin. “Deze kaart inspireert tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Toeristen zien hoe mooi onze regio is. Maar ook als je hier geboren en getogen bent, ontdek je veel verrassende plekjes”, zegt wethouder Jaimi van Essen.

Lees verder »

krokus de ulebelt

Plantactie Deventer en omgeving: Bio-bloembollen met fikse korting

Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en omgeving die hun buurt op willen fleuren en bijen en vlinders willen helpen, kunnen biologische bloembollen bestellen met 45 procent korting. De Plantactie wordt georganiseerd door de Groene Loper Deventer en omstreken, een netwerk van stichting de Ulebelt.

Lees verder »

Help de UiterWaarden school in Deventer aan 1000 steunbetuigingen

Het is zover. Het is erop of eronder. De nieuwe middelbare school UiterWaarden heeft uw steun nodig om te kunnen starten in 2026.

Lees verder »

Groene Loper plantactie

Planten van waarde voor vlinder en bij: Plantactie Groene Loper van start

Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en omgeving die hun buurt op willen fleuren en bijen en vlinders willen helpen doen mee aan de plantactie ‘Planten van waarde’. De actie wordt georganiseerd door ‘De Groene Loper Deventer en omstreken’ en maakt deel uit van een provinciale campagne.

Lees verder »

Van boekenwurmen tot thuiskoks; tweedehands boeken voor iedereen

Ontvang vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 20% korting op alle boeken tijdens de boeken 3-daagse bij kringloopwarenhuis Het Goed in ondermeer Deventer en Wijhe .

Lees verder »

Tour de Danse rond het Grote Kerkhof in Deventer

Zondag 23 juni  vindt voor de derde keer de Tour de Danse plaats rond het Grote Kerkhof.

Lees verder »

Groen Lintje uitgereikt voor initiatieven in Zandweerd Deventer

Op woensdagavond 5 juni is op het binnenplein van het gemeentehuis een Groen Lintje uitgereikt voor de burgerinitiatieven Duurzaamheidsteam en Klussendienst van ‘Buurtbedrijf’ Zandweerd. De genomineerde burgerinitiatieven hebben op saamhorige wijze effectief bijgedragen aan verduurzaming in de wijk. Het lintje is uitgereikt door klimaatburgermeester Janneke Joly met twee kinderklimaatburgemeesters, Ruud Wijlhuizen heeft hem namens de initiatieven in ontvangst mogen nemen.

Lees verder »

Terrawijs en Oostenwind over onderwijs: het kind doet er nú al toe. En de aarde ook!

Je zit niet op school om klaar gestoomd te worden voor later. Nee, je doet er nu al toe! Dat is een kern in de onderwijsfilosofie van Oostenwind in Raalte en de nieuw op te richten school Terrawijs in Deventer. Terrawijs zoemt daarbij ook in op een levensstijl die de aarde niet uitput. Watvinnie vroeg Tessa Hoogeland en Anne Tielbeke naar tekst en uitleg.

Lees verder »

Unieke basisschool Terrawijs heeft een locatie gevonden in Deventer

De locatie van Terrawijs wordt…. Splithofstraat 1, in Keizerslanden, Deventer!
We zijn hartstikke blij met deze eigen plek voor Terrawijs! De plek biedt veel mogelijkheden om ons concept tot bloei te laten komen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.