Meer berichten

Gevaarlijke tocht van Nachwan van Syrië naar Deventer

Dodenboten met beschaduwde gezichten en magere lichamen, en rijen vreemdelingen die koude bossen doorkruisen, honderd… duizenden… honderdduizenden die met lawaai en geschreeuw op de deuren van de rust in Europa kloppen! Dat is het beeld wat ons hier voorgeschoteld wordt. Hier het verhaal van een ‘ervaringsdeskundige,’ zoals opgetekend door HierInSalland redacteur Hasan Kaddour.

Lees verder »

Kunstcafé Deventer

Vrijdag 9 december is er weer een Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in Kunstcircuit, waarbij lokale culturele activiteiten worden uitgelicht.

Lees verder »

Maaike Hoijtink, wat doe jij duurzaam? We zijn al jaren van het gas af. Heerlijk!

Maaike Hoijtink is een voorloper in duurzaam doen en denken. Elektrisch rijden, van het gas af en water opvangen om het toilet door te spoelen: soms loopt ze zelfs té ver voor de troepen uit. Maar dat maakt niks uit.

Lees verder »

“Het wordt de mooiste tunnel van Nederland…”

“……dat weet ik zeker” voegt Marina Nijdeken er zelfbewust aan toe. Want zij is het die de 140 meter lange fietstunnel onder het spoor bij de Ter Stegestraat in Olst mag ‘bekleden’

Lees verder »

Afspraken om woonambities te realiseren in gemeente Deventer

Voor 2023 hebben woonbedrijf ieder1, Rentree, De Marken, DUWO en de gemeente Deventer afspraken gemaakt om de woonambities van Deventer te realiseren. Extra aandacht is er voor het realiseren van flexwoningen, de verkoop van gronden aan corporaties en het toewijzingsbeleid aan middeninkomens. Het kabinet heeft twee miljoen euro aan Deventer toegekend, voor de bouw van flexwoningen.

Lees verder »

XR Deventer: 100%-korting op Black Friday

Extinction Rebellion Deventer deelt op vrijdag 25 november in de binnenstad van Deventer 100%-korting coupons uit. De actie is bedoeld als protest tegen de overconsumptie die wordt gestimuleerd door Black Friday.

Lees verder »

Erfcoaches kunnen je helpen in deze onvoorspelbare tijden

Het lijkt soms wel de omgekeerde wereld, dat een agrarisch ondernemer op basis van een Kamerbrief aan een erfcoach vraagt wat hij moet doen. ‘In die Kamerbrief staat van alles over ons. ‘Vertel jij me maar wat ik moet doen.’ En daar zit je dan als erfcoach…….

Lees verder »

Deventer MuziekMaak Dag: een feest voor jong en oud, door sponsoring nu gratis

Kom muziek maken in de Deventer Schouwburg! Op zondag 20 november klinkt er door de  hele schouwburg muziek. Overal. Zowel boven als beneden, in de grote zaal, de foyers, en zelfs in het halletje.

Lees verder »

Deventer Helpt Isoleren: één grote gratis isolatiemaatregel

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van rekeningen. Gemeenten krijgen geld van het Rijk om mensen in nood te steunen. Met dat geld start de gemeente het project Deventer Helpt Isoleren. Mensen met een laag inkomen en een koopwoning komen in aanmerking voor één grote isolatiemaatregel, helemaal gratis. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of (deels) dubbel glas.  

Lees verder »

Koninklijke Landmacht beëdigt militairen in het centrum van Deventer

Met militair ceremonieel worden op zaterdag 12 november zo’n 60 militairen van het Korps Nationale Reserve beëdigd. Deze beëdiging vindt plaats in het centrum van Deventer. De militairen maken deel uit van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte. In het bijzijn van de troepen en familie leggen zij de eed of de belofte af op het vaandel. We nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen bij deze plechtige en ook feestelijke happening.

Lees verder »

Woningbouwopgave laat buitenkansen liggen. Creëer toekomstbestendige wijken door een integrale visie op de openbare ruimte

OBB Spelmakers + Ruimtedenkers uit Deventer richt zich op integrale plannen voor de bestaande en nieuwe woonomgeving. Lees hier hun visie.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen