Meer berichten

Heks Heks Heks Recensie

Recensie: De heks van Lettele ontsnapte aan het wrede paasvuur van Espelo

Vrouwen worden onderdrukt. Door het geloof, om maar eens wat te noemen. En als ze een grote mond hebben, zijn ze al snel een heks!

Lees verder »

Land van Ons: Actieplan BIO mist actie

Land van Ons beheert steeds meer agrarische gebieden in Nederland, in Overijssel in Lettele en Hasselt. Ecologisch verantwoorde exploitatie is hun doel. Hier de nieuwsbrief van januari 2023.

Lees verder »

Pareltjes langs de weg in Salland: De Brandkoele in Lettele

In onze rubriek ‘Pareltjes langs de weg in Salland’ stellen wij karakteristieke plekken in ons mooie Salland aan je voor. Vandaag Rustpunt ‘De Brandkoele’ in Lettele.

Lees verder »

Kom naar de Open Perceeldagen van Land van Ons

Land van Ons organiseert in samenwerking met IVN Natuureducatie ‘Fêtes de la Nature.’ In de regio Salland in Lettele op zaterdag 3 september.

Lees verder »

In België zijn ze al heel wat gewend als het gaat om andere functies voor de kerk

Omdat er over tien jaar in Salland niet meer dan een kerk over zal zijn, maar vooral ook omdat al die leegkomende kerken allemaal op zo’n belangrijke plaats in het dorp staan, besteedt HierinSalland met enige regelmaat aandacht aan de toekomst van kerkgebouwen. Want je kunt er beter maar over praten, dan dat je door besluiten overvallen wordt.

Lees verder »

In Okkenbroek was de fietsroute Kunst van Hier tot Ginder weer een succes

Op 11 en 12 juni werd deze fietsroute langs kunst door Salland weer georganiseerd door Kunstenlab.

Lees verder »

Franke Remerie van Land van Ons: Landschapsgrond = natuur + landbouw

Land van Ons koopt met donaties boerengrond op om er biologisch verder op te boeren. De Melkbrouwerij in Lettele heeft op die manier bijvoorbeeld kunnen uitbreiden. Volgens Land van Ons kun je nú al beginnen met stikstofreductie.

Lees verder »

Zo maar vier Sallandse bomen strijden mee in de Nationale Bomen Top 50

Wat is de mooiste boom van Nederland? Er staan al vier Sallandse bomen op de longlist.

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Ze woont op het platteland, groeide op op een loonbedrijf, heeft zelf parkinson en ziet het veel om haar heen. “Laten we stoppen met bestrijdingsmiddelen!”

Lees verder »

Fietsersbond doet onderzoek naar veilige Schoolroutes

De Fietsersbond wil dat kinderen zo veel mogelijk op de fiets naar school gaan. Echter, veel ouders vinden het onveilig en zien veel beren op de weg. Met een veilige schoolroute is het makkelijker om zelf naar school te fietsen

Lees verder »

Bouw geen twee onder een kap meer, maar zorg dat ouderen door kunnen stromen

Je moet in een gemeente niet nog meer twee onder een kappers bouwen, je moet juist bouwen voor stellen die door willen verhuizen naar een kleinere woonruimte omdat de kinderen het huis uit zijn. Op…

Lees verder »

Actieve katholieken net zo progressief als anderen

Actieve katholieken denken op veel punten net zo progressief als de gemiddelde Nederlander. Voormalig katholieken zijn zelfs nog iets liberaler ingesteld, wat er mede aan bijdroeg dat ze de kerk verlieten. Actieve rooms-katholieken zijn het…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.