Meer berichten

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Recensie: Trage tochten op de grens van bos en boerenland

Eind zomer, begin herfst, prachtige wandeltijd. Daarom behandelen we iedere week een wandelboekje van Gegarandeerd Onregelmatig.

Lees verder »

Koor Wereldwijs te Deventer krijgt nieuwe dirigent

‘Overdagkoor’ Wereldwijs in Deventer krijgt een nieuwe dirigent en zoekt meer koorleden.

Lees verder »

Wereldkoren Olst,  Wijhe en Diepenveen weer van start

In Diepenveen, Olst en Wijhe gaan de repetities van de koren weer beginnen.

Lees verder »

Zomer op Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen biedt deze zomer op tal van manieren ruimte om te genieten van rust en verstilling én inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen.

Lees verder »

Wandeling over bos- en natuurbeheer op landgoed de Kranenkamp

De Kranenkamp en de Moespotleide in Diepenveen vormen een mooi gebied van stichting IJssellandschap waar de natuur zich van verschillende kanten laat zien. Maar wat komt er allemaal kijken bij het beheer en welke keuzes moet IJssellandschap daarbij maken?

Lees verder »

Red uw speelplek het klimaat, gemeente?

OBB ingenieursbureau in Diepenveen ontwerpt en stelt beleid vast voor de buitenruimte. Uitdagend, gevarieerd, circulair, inclusief, biodivers en toekomstbestendig. De stad is hun speelruimte. Veel gemeenten maken al gebruik van hun kennis en ervaring bij het maken van stappenplannen voor vooral speelruimten.

Lees verder »

Leaderbijdrage voor Diepenveense Sportclub

De Kracht van Salland bemiddelde weer bij een subsidie, ditmaal voor de Diepenveense Sportclub bij de EU, provincie en gemeente.

Lees verder »

Salland deze Week: Mooiste boom Nederland staat in Salland, omdat die meeste stemmen krijgt

De mooiste bomen-wedstrijd is losgebarsten. Wie de meeste stemmen krijgt is – anders dan in de politiek – winnaar. Maar wie er wint doet er niet toe. Als bomen maar aandacht krijgen. Je kunt de hele maand nog stemmen.

Lees verder »

Zo maar vier Sallandse bomen strijden mee in de Nationale Bomen Top 50

Wat is de mooiste boom van Nederland? Er staan al vier Sallandse bomen op de longlist.

Lees verder »

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Ze woont op het platteland, groeide op op een loonbedrijf, heeft zelf parkinson en ziet het veel om haar heen. “Laten we stoppen met bestrijdingsmiddelen!”

Lees verder »

Fietsersbond doet onderzoek naar veilige Schoolroutes

De Fietsersbond wil dat kinderen zo veel mogelijk op de fiets naar school gaan. Echter, veel ouders vinden het onveilig en zien veel beren op de weg. Met een veilige schoolroute is het makkelijker om zelf naar school te fietsen

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.