Meer berichten

Open Dag Brouwerij Nieuw Sion in Diepenveen

De bierbrouwerij bij Klooster Nieuw Sion opent op zaterdag 3 juni de deuren voor het publiek! Een unieke kans om eens te kijken hoe de bieren gebrouwen worden én om ze te proeven.

Lees verder »

Moestuindag op Klooster Nieuw Sion

Op zaterdag 6 mei a.s. viert Klooster Nieuw Sion de groei van de eigen moestuin!

Lees verder »

Erfdelen is een prima oplossing voor wonen op agrarische locaties

In Raalte woedt op dit moment een heftige discussie over aanpassing van de Rood voor Rood regeling, die het mogelijk maakt overbodige landschapsontsierende agrarische bebouwing te slopen en te vervangen door woningen. Velen vrezen ‘verstening’ van het buitengebied. Toch bestaan er al prima initiatieven voor een verantwoorde invulling.

Lees verder »

Wat doen jullie duurzaam, Emma en Olivier?

Olivier Schutzelaars en Emma Vlaanderen zijn eigenaar van het bedrijf Boer’n Buffel Keizersrande. Begin dit jaar hebben zij hun intrek genomen in een prachtige pachtboerderij in Diepenveen. Zij delen graag hoe zij duurzaam ondernemen op hun boerenbedrijf in de uiterwaarden van de IJssel.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Recensie: Trage tochten op de grens van bos en boerenland

Eind zomer, begin herfst, prachtige wandeltijd. Daarom behandelen we iedere week een wandelboekje van Gegarandeerd Onregelmatig.

Lees verder »

Koor Wereldwijs te Deventer krijgt nieuwe dirigent

‘Overdagkoor’ Wereldwijs in Deventer krijgt een nieuwe dirigent en zoekt meer koorleden.

Lees verder »

Wereldkoren Olst,  Wijhe en Diepenveen weer van start

In Diepenveen, Olst en Wijhe gaan de repetities van de koren weer beginnen.

Lees verder »

Zomer op Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen biedt deze zomer op tal van manieren ruimte om te genieten van rust en verstilling én inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen.

Lees verder »

Wandeling over bos- en natuurbeheer op landgoed de Kranenkamp

De Kranenkamp en de Moespotleide in Diepenveen vormen een mooi gebied van stichting IJssellandschap waar de natuur zich van verschillende kanten laat zien. Maar wat komt er allemaal kijken bij het beheer en welke keuzes moet IJssellandschap daarbij maken?

Lees verder »

Red uw speelplek het klimaat, gemeente?

OBB ingenieursbureau in Diepenveen ontwerpt en stelt beleid vast voor de buitenruimte. Uitdagend, gevarieerd, circulair, inclusief, biodivers en toekomstbestendig. De stad is hun speelruimte. Veel gemeenten maken al gebruik van hun kennis en ervaring bij het maken van stappenplannen voor vooral speelruimten.

Lees verder »

Leaderbijdrage voor Diepenveense Sportclub

De Kracht van Salland bemiddelde weer bij een subsidie, ditmaal voor de Diepenveense Sportclub bij de EU, provincie en gemeente.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.