Meer berichten

Gratis hulp bij energie besparen als je dat zelf niet kunt betalen  

De energieprijzen zijn hard gestegen Het is voor veel mensen steeds lastiger om rond te komen. Daarom krijgen inwoners met een laag inkomen hulp bij het energiezuiniger maken van hun huis.

Lees verder »

Werken (meer) gemeenten aan een rookvrije omgeving? Locatiemonitor 2023 van start

Binnenkort start de nieuwe meting van de Locatiemonitor: een onderzoek naar het rookvrij beleid onder alle Nederlandse gemeenten. Dit onderzoek voert I&O Research sinds 2020 uit in opdracht van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en GGD GHOR Nederland.

Lees verder »

Even voorstellen: Care for Women Raalte voor vrouwen met hormonale klachten

Mijn naam is Nathalie Wichink,  werkzaam bij Care for Women Raalte. Als care for Women specialist adviseer en begeleid ik vrouwen die last hebben van hormonale disbalans. Hierbij kun je denken aan  vrouwen met overgangsklachten, stress en burn-out klachten of vrouwen met PMS (Pre Menstrueel Syndroom). Op 29 januari neemt zij deel aan de gezondheidsbeurs in het HOFtheater Raalte.

Lees verder »

Basisscholen uit gemeente Raalte leren over ‘cirkel van armoede’ door nieuwe leskist

In bijna elke klas zitten kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Om in de klas bespreekbaar te maken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek Salland een nieuwe leskist ontwikkeld.

Lees verder »

Kom naar het warmtefestival bij jou in de buurt 

Op 21 januari 2023 vindt de eerste editie van het warmtefestival plaats in het Annahuis in Raalte. Iedereen die wil weten hoe je energie kunt besparen en welke hulp je hierbij kan krijgen is van harte welkom.

Lees verder »

Henny Lammers stopt als raadslid BurgerBelangen

BurgerBelangen-raadslid Henny Lammers stopt eind deze maand als gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Raalte. Hij wordt opgevolgd door Sylvia van der Heide. Lammers geeft aan dat hij zich meer wil focussen op zijn taak als partijvoorzitter.

Lees verder »

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Nieuw Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen.

Lees verder »

Samen Tafelen in Salland

Steeds meer gezinnen en mensen leven op of onder de armoedegrens of zijn eenzaam. Om deze groep tegemoet te komen organiseert Stichting Doorpakken Salland woensdagavond 18 januari bij Boei10 in Raalte het eerste diner in het kader van Samen Tafelen in Salland. Een zeer betaalbaar etentje in een sfeervolle omgeving, bedoeld voor iedereen die zich in zo’n situatie bevindt.

Lees verder »

De BiebApp: zonder abonnement lenen bij de Bibliotheek

In de vestigingen van Bibliotheek Salland kan iedereen vanaf 1 januari 2023 boeken lenen, zonder lid te zijn van de bibliotheek. Met de BiebApp op de smartphone scan je een boek en betaal je € 2,– per uitlening. Je betaalt alleen voor wat je leent, snel en simpel!

Lees verder »

Ga je carbidschieten? Check vooraf de regels en veiligheidstips!

Lees eerst onderstaande tips voor je gaat carbidschieten.

Lees verder »

Stem op het Goudhaentje van 2022

Het publiek is aan zet!  Vanaf 22 december kan er weer gestemd worden op een mooi initiatief binnen de gemeente Raalte. Stem op een van de drie finalisten die volgens jou de winst verdient. Welk initiatief sleept de felbegeerde titel ‘het Goudhaentje van 2022’ in de wacht?

Lees verder »

De vuurwerkkaravaan komt er weer aan in de gemeente Raalte

Op nieuwjaarsdag pakt Raalte de bezem om vuurwerkafval op te vegen. Zo zorgen we voor een veilig en schone buurt.  Je kunt het vuurwerkafval gratis inleveren bij de vuurwerkkaravaan.  Help je ook mee?

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.