Laatste berichten Raalte gemeente

Advies | Gezondheid | Meedoen | Woonomgeving

Naar een gezond dak tijdens de ‘Week van de asbestvrije schuur’

Redactie | 13 juli 2024
Gezondheid | Leefbaarheid | Meedoen | Persberichten overheid | Sociaal | Zorg

Inwoners Raalte tevreden over ondersteuning Wmo

Berichten | Zorg

Nieuwtjes van Wijz en De Kern welzijn

Natuurbeheer | Politiek | Sallandse ondernemers

Lokaal Belang Raalte trekt zich het lot van de PAS melders aan

Berichten

Salland Zoemt: verhoog dijken niet alleen, maak ze meteen biodivers. Maak van bermen snelweg voor insecten!

Meer berichten

Naar een gezond dak tijdens de ‘Week van de asbestvrije schuur’

De gemeente Raalte organiseert in oktober weer de ‘Week van de asbestvrije schuur’. Heb je een kleine schuur met een dak van vóór 1994? Als het dak van golfplaten is, kan het asbest bevatten.

Lees verder »

Inwoners Raalte tevreden over ondersteuning Wmo

Wat vinden inwoners van de ondersteuning die ze krijgen van de gemeente? Hoe verliepen de contacten met de gemeente? Zijn inwoners voldoende geïnformeerd? Deze en andere vragen stonden centraal in het cliëntervaringsonderzoek (CEO) Wmo dat onlangs in de gemeente Raalte is gehouden.

Lees verder »

Nieuwtjes van Wijz en De Kern welzijn

Lees hier de nieuwsbrief van welzijnsorganisaties Wijz en De Kern.

Lees verder »

Lokaal Belang Raalte trekt zich het lot van de PAS melders aan

Na de Groningers aardbevingsslachtoffers en de mensen die de dupe zijn geworden van falend overheidsbeleid in de toeslagenaffaire dreigt er opnieuw een groep slachtoffer te worden van falend overheidsbeleid en het niet nakomen van beloftes en toezeggingen door Den Haag. Opnieuw dreigt het imago van de rijksoverheid als betrouwbare partner een flinke deuk op te lopen.

Lees verder »

Salland Zoemt: verhoog dijken niet alleen, maak ze meteen biodivers. Maak van bermen snelweg voor insecten!

Salland Zoemt wil snelwegen voor insecten. Mooie bloemrijke verbindingen tussen natuurgebiedjes. Dus hoe mooi is dan het onderzoek van Hans de Kroon, hoogleraar plantecologie van de Radboud Universiteit: als je alle dijken bloemrijk maakt, heb je er 17.000 kilometer bloemrijke dijk bij. Nou, daar kan nog meer bij, vindt Heleen Kommers: als je alle bermen bloemrijk maakt, is dat 80.000 kilometer!

Lees verder »

starterscafe raalte

Startersloket Raalte organiseert starterscafé

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen.

Lees verder »

Salland Deze Week: Als windmolenwetenschap er niet toe doet dan is alles waar, maar ook on-waar!

De discussie over locaties voor windturbines laait weer op. Opvallend daarbij is hoe er met onderzoek en wetenschap omgegaan wordt. Als je dat aan de kant zet, kun je tegenargumenten ook negeren. Toch? Dan komt het er op aan naar wie de politiek zijn oren laat hangen. Daarom schreef een team van tekstschrijvers een brief die de wethouder ook zo maar had kunnen schrijven.

Lees verder »

Raalte wil ‘winst’ op Oekraïense vluchtelingen in eigen zak stoppen

Raalte wil rijksgeld dat ze niet opgemaakt heeft aan opvang voor Oekraïners in eigen zak stoppen. Het gaan om zo’n 3,5 miljoen euro.

Lees verder »

Gemeente Raalte maakt het makkelijker om kleine evenementen te organiseren

Organiseer jij een klein evenement in de gemeente Raalte? Dan hoef je vanaf nu geen vergunning meer aan te vragen. Een melding maken is voldoende. Dit scheelt veel papierwerk en daarmee ook tijd. Dat maakt het aantrekkelijker om een klein evenement te organiseren, wat uitstekend aansluit bij een evenementengemeente als Raalte.

Lees verder »

joa joa lokaal belang

Joa Joa heeft medelijden met Lokaal Belang Raalte en BBB

Joa Joa heeft medelijden met Lokaal Belang Raalte en BBB.

Lees verder »

Fractievoorzitter Folgers D66 Raalte: ‘trots op besluit gemeenteraad om ruimte te maken voor windmolens in onze gemeente’

Afgelopen raadsvergadering van 30 mei heeft de Raalter raad met ruime meerderheid tegen de programmeringsafspraken van de Provincie Overijssel met de gemeente Raalte gestemd. Deze afspraken hielden in dat tussen Raalte-Zuid en Heeten op het landgoed Schoonheten de mogelijkheden om windturbines van ruim 240 meter te plaatsen verder zouden worden verkend, en aan te wijzen als enige ‘zoekgebied’ in de gemeente. Door de afwijzing van de raad zijn de afspraken nu van tafel geveegd.

Lees verder »

Wandeling: het Rijke Roomse Katholieke leven in Luttenberg

Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis, organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur, religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.