Laatste berichten Zwolle

Beeldende kunst | Museum

Grote schenking uit Collectie Sanders aan Museum de Fundatie

Redactie | 15 juli 2024
Podiumkunst | Theater

Beleef betoverende voorstellingen van Zwolse bodem bij theater Odeon Zwolle

Berichten

Grote belangstelling voor energieopslag bij ondernemers

Circulaire economie | Column | Hergebruik | Meedoen

Van het kringloop front

Bijeenkomst | Energie | Meedoen | Politiek | Woonomgeving

Ruim 170 inwoners praten met Statenleden over zon en wind 

Meer berichten

Grote schenking uit Collectie Sanders aan Museum de Fundatie

Deze schenking omvat werk van natuurfotografen uit Finland en Nederland.

Lees verder »

zwolse theaters 240710 zwolse bodem flyer

Beleef betoverende voorstellingen van Zwolse bodem bij theater Odeon Zwolle

September is Zwolse makers-maand bij Zwolse theaters

Lees verder »

huawei accu

Grote belangstelling voor energieopslag bij ondernemers

Met batterij-systemen kunnen ondernemers onzekere energielevering voorkomen. Voor nieuwe of uitbreidende bedrijven is een grote eigen opslag het redmiddel voor als er geen ruimte meer is op het net. Steeds meer boeren combineren hele daken vol panelen met capaciteit aan eigen opslag.

Lees verder »

WaardeRing Hetty Waanders

Van het kringloop front

Onder het motto ‘Circulief en leed’ publiceert Hetty Waanders van de Winkel van Waarde in Zwolle informatieve columns over circulair handelen en leven.

Lees verder »

statenzaal overijssel website

Ruim 170 inwoners praten met Statenleden over zon en wind 

Ruim 170 inwoners kwamen op uitnodiging van Provinciale Staten (PS) op woensdagavond 3 juli naar het Provinciehuis te Zwolle. Onderwerp van gesprek was de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind.  Hierover nemen PS op 9 oktober een besluit. Deze avond gingen inwoners en Statenleden het gesprek met elkaar aan. Gedeputeerden en ambtenaren ondersteunden de bijeenkomst en beantwoordden vragen van aanwezigen.

Lees verder »

GGD: Hoog vindpercentage soa, vooral toename gonorroe

In 2023 zijn er 2.856 mensen op het soa-spreekuur van GGD IJsselland geweest. 28,3% van deze mensen had één of meer soa’s. Het soa-vindpercentage is in de regio IJsselland al jaren hoog.

Lees verder »

Martin van der Hooft: Politiek, hoe leid je een land in plaats van een ranglijst

Sinds corona, of misschien al wel daarvoor, lijkt het land steeds verder te polariseren. Ook in ‘Den Haag’ sturen politieke partijen steeds meer op verschillen in plaats van dat ze op zoek zijn naar overeenkomsten. Daarom roep ik juist nu op om er géén wedstrijd van maken.

Lees verder »

Marianne von Werefkin tentoonstelling in Museum de Fundatie Zwolle

Werk van Marianne von Werefkin, pionier van het expressionisme, wordt in De Fundatie Zwolle geëxposeerd van 5 oktober 2024 t/m 16 maart 2025.

Lees verder »

Achtste groepers strijden met elkaar om Lions Musical Awards in Theater de Spiegel Zwolle

Zwolse theaters organiseert dit jaar op woensdag ochtend 3 juli om 11.00 uur de Lions Musical Awards in Theater de Spiegel. IKC Aquamarijn, CBS De Aquarel, KBS Het Atelier, Montessori School, Geert Groteschool en De Paperclip uit Zwolle strijden om deze grote prijs.

Lees verder »

Inloopavond over energiebeleid biedt inwoners ruimte voor gesprek 

Inwoners uit Overijssel zijn op woensdagavond 3 juli vanaf 19:00 uur welkom om met Statenleden in gesprek te gaan over de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind. Dit energiebeleid van Overijssel heeft ter inzage gelegen. De inloopavond maakt het mogelijk om uitgebreid met Statenleden hierover te spreken. De inloopavond is een nieuw initiatief van Provinciale Staten. Iedereen is welkom, vooraf aanmelden is gewenst.

Lees verder »

Street art ONUR De fundatie

Street artists Onur en Kenneth Letsoin maken muurschilderingen in Zwolle

Museum de Fundatie presenteert met trots twee bijzondere street art kunstenaars die de grootste muurschilderingen van het landelijke project Museum Murals gaan verzorgen. Vanaf dit najaar worden voorbijgangers in de fiets- en spoortunnel bij bedrijventerrein de Hessenpoort getrakteerd op kleurrijke murals van ONUR en Kenneth Letsoin (a.k.a. Naamloozz), samen ruim 1.000 m2 groot.

Lees verder »

Nieuwe boekingen popcentrum Hedon, Zwolle

Onder anderen: Miss Montreal, Meau (al uitverkocht), Blaze of Glory, Sons of the East, Lucky Fonz III, Racoon, Kunstbende Overijssel, Krezip en PUlse feest.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.