Laatste berichten Zwolle

Beeldende kunst | Expositie | Genieten

Museum De Fundatie Collectie Remix

Redactie | 15 februari 2024
Evenement | Genieten | Meedoen | Wandelen

Peperbus wandeltocht Zwolle

Meedoen | Natuurbeheer | Woonomgeving

Actieve wooncorporaties in Zwolle: Meer groene tuinen in Nederland

Evenement | Podiumkunst | Theater

Een nieuwe vangst circusmakers op tournee langs theaters in Nederland

Concerten | Evenement | Muziek | Podiumkunst

Net bevestigd bij Hedon Zwolle

Meer berichten

Museum De Fundatie Collectie Remix

Vijf kunstenaars en ontwerpers zijn uitgenodigd om de Fundatie Collectie te verkennen: Kent Chan, Sibyl Heijnen, Richard Hutten, Aram Lee en Michael Tedja hebben nieuw werk gecreëerd op basis van hun onderzoek, dat de basis vormt voor deze thematische tentoonstelling van de Fundatie Collectie.

Lees verder »

peperbus zwolle wandeling

Peperbus wandeltocht Zwolle

Zwolse Wandelverenigingen organiseren komend weekend weer deze Peperbus wandeltocht.

Lees verder »

Straatboer groen tuin mobiel

Actieve wooncorporaties in Zwolle: Meer groene tuinen in Nederland

De Zwolse woningcorporaties, de gemeente Zwolle en Stichting Straatboer hebben veel aandacht voor een gezonde leefomgeving. Er is aangetoond dat groen hier positief aan bijdraagt.

Lees verder »

Een nieuwe vangst circusmakers op tournee langs theaters in Nederland

Great Catch is precies wat de titel impliceert, een mooie vangst. De Circuscoalitie selecteerde voor de tweede editie van Great Catch – Fresh taste of circus drie originele producties van fris circustalent die samen langs de Nederlandse theaters touren.

Lees verder »

Net bevestigd bij Hedon Zwolle

Popcentrum Hedon heeft weer een paar toppers aan haar programma kunnen toevoegen: Vroegzat, Lasergamen, Fundatie Friday met So- Fi, Hanna Mae, De Etalage/ Electronisch en The Wave18+K Pop Night.

Lees verder »

Inloopbijeenkomsten over dijkversterking tussen Zwolle en Olst

De Nederlandse dijken zijn aan versterking toe. Ook de 29 kilometer lange IJsseldijk tussen Zwolle en Olst wordt aangepakt. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en Boskalis werken in dit grote project samen onder de naam IJsselwerken.

Lees verder »

Fantastische start van zwolse theaters in 2024

Zwolse theaters heeft weer een prachtig programma voor de komende tijd. Snel boeken, want veel voorstellingen zijn al bijna uitverkocht!

Lees verder »

Programma Hedon Zwolle

Muziektempel Hedon heeft weer een aantal nieuwe interessante boekingen: Infloyd, Kulture Klub (Gerard Ekdom & Hans Stroeve), Tankstation Festival, Fortunate Sons, Zeroos Heroes en Lola Cedès & Jet van der Steen. Het volledig nieuws en programma vind je hier.

Lees verder »

Met open oog: De winterschilder…? | Met fotoreportage

Deze week toog Diny Heidenrijk met haar fotocamera naar Zwolle en liet zich betoveren door de prachtige wintersfeer in onze provinciehoofdstad.

Lees verder »

Ga mee op kamp met Mees Kees in regio Zwolle

Na de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en een hele reeks filmhits, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! De musical Mees Kees op Kamp – met Luuk Haaze, Mylène d’Anjou, Anouk van Nes en een voltallige kindercast – is zondag 28 april te zien in Theater de Spiegel in Zwolle en op andere data elders in de regio. 

Lees verder »

Inschrijving Open Podium Overijssel 2024 gestart

Talent uit Overijssel opgelet! Schouwburg Hengelo, Deventer Schouwburg en Zwolse theaters slaan de handen ineen en organiseren aankomend jaar opnieuw de talentenjacht ‘Open Podium Overijssel’, waarbij deelnemers zich mogen presenteren op een professioneel podium en waarbij zij kans maken op een hoofdprijs van maar liefst € 3.500,-. De inschrijving voor de voorrondes is gestart.

Lees verder »

Vanavond op RTV Oost aflevering 7 van het Groene Oosten

Onderwerpen vandaag: Versteende straten vergroenen met bouwblokken van plastic en kalfjes die worden geboren met beschadigde lever en nieren

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.