Erfcoaches kunnen je helpen in deze onvoorspelbare tijden

Het lijkt soms wel de omgekeerde wereld, dat een agrarisch ondernemer op basis van een Kamerbrief aan een erfcoach vraagt wat hij moet doen. ‘In die Kamerbrief staat van alles over ons. 'Vertel jij me maar wat ik moet doen.’ En daar zit je dan als erfcoach.......

Interessant? Deel het artikel

Winterlandschap Broekland
Winterlandschap Broekland

De meeste gesprekken op het erf vinden plaats aan de keukentafel, de plek waar mensen zich thuis voelen. Het gaat het al lang niet meer alleen over alledaagse dingen en over de bedrijfsvoering. Het agrarisch erf is het centrum van de samenleving geworden, waar heel veel opgaven samenkomen. Of het nu gaat over mest, de veestapel, het product, duurzaamheid, energie, ruimtelijke kwaliteit, sociale verwikkelingen, leefbaarheid op het platteland, nieuwe functies, sloop, biodiversiteit, bodem en landschap én zelfs de samenstelling van het voer. Werkelijk alles komt samen op het agrarisch erf.

Specialist en coach

Regelmatig krijgen erfcoaches een hulpvraag en heel soms een verkapte noodkreet met een hulpvraag achter de vraag. Dan wordt verwacht dat de erfcoach overal verstand van heeft, voor alles een oplossing kan aandragen en alles kan regelen. Soms tot het onmogelijke aan toe. Het is de spagaat die het werk van een erfcoach zowel lastig als uitdagend maakt. Als erfcoach maak je onderdeel uit van een team van twaalf erfcoaches die actief zijn in Overijssel en zich met hart en ziel inzetten om erfeigenaren te coachen naar een toekomstbestendig erf. We zien de samenhang en weten als geen ander hoe we vragen moeten stellen om de ander aan de keukentafel aan het denken te zetten en daarmee tegelijkertijd ook verder te helpen.

Vragen

‘Waar heeft u behoefte aan? Wat kan ik voor u betekenen’, zijn de vragen die de erfcoach terug stelt. Het gaat er uiteraard niet om wat de erfcoach denkt dat goed is of dat de coach even komt vertellen wat de ander moet doen. Een eenvoudige vraag kan een erfeigenaar juist een zetje geven om er zelf achter te komen wat hij of zij ‘moet doen’. En als de erfeigenaar eenmaal weet wat hij wil doen, dan kan de erfcoach hem de juiste kant opsturen en contacten leggen. Vragen stellen is misschien wel het beste antwoord op de vraag: ‘Vertel me maar wat ik moet doen’.

Erfcoach

U kunt de erfcoach in uw gemeente benaderen voor de regelgeving in uw gemeente, maar ook als sparringpartner in het maken van keuzes en het begeleiden van gesprekken. De erfcoach is breed inzetbaar en kan u helpen om de verschillende zaken op een rij te zetten. Een erfcoach biedt erfeigenaren de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend in gesprek te gaan over vraagstukken en mogelijkheden op het erf. Dit kan ook in combinatie met uw vaste inhoudelijke adviseurs. Als erfcoach zijn wij onafhankelijk en spreken met u in vertrouwen. Wij luisteren goed naar uw wensen en denken met u mee zodat u de keuzes kunt maken die bij u passen. Hiervoor schuiven we graag aan bij u aan de keukentafel.

Contact

Neem gerust contact op met de erfcoach binnen uw gemeente:

Info

Meer info: www.dekrachtvansalland.nl/salland-deal/ondersteuning-voor-ondernemers-en-inwoners-in-het-buitengebied

of www.digitaleerfcoach.nl.

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *