Berichten over: Gemeente Olst-Wijhe

gemeente ow

Basisschoolleerlingen en leerlingen Capellenborg denken na over toekomst Olst-Wijhe

In de ‘doe-week’ van de Capellenborg in Wijhe zijn zo’n 55 leerlingen op een creatieve manier bezig geweest met de toekomst van Olst-Wijhe. En op vier basisscholen hebben kinderen collages gemaakt (of gaan ze nog maken) hoe hun toekomst in Olst-Wijhe eruit moet komen te zien.

Lees verder »

Dagklad: Taal noch teken

Dagklad columnist Marius Jaspers woonde weer een gemeenteraadsvergadering van Olst-Wijhe over de Noordmanshoek bij en zijn tenen kromden zo erg in zijn schoenen dat het erg pijnlijk werd.

Lees verder »

De Klimboom GoogleMaps

Uitgifte bouwkavels De Klimboom belangrijke stap in uitvoering gebiedsagenda Boskamp

Op de Boskamp werkt de gemeente samen met inwoners en stakeholders aan een gebiedsaanpak. Aanleiding vormen de verschillende vraagstukken die van invloed zijn op de leefbaarheid van de Boskamp. De gemeente werkt samen met verschillende partijen zoals SallandWonen, de kerk, Carinova, Belangengroep Beter Boskamp en de werkgroep Jong&Oud Olst-Wijhe.

Lees verder »

De Noordmanshoek: gemankeerd samenspel tussen overheid en samenleving

Columnist Fransjan de Waard, zelf bewoner van de unieke Aardehuis-wijk in Olst, sprak in de gemeenteraad in over de perikelen bij de totstandkoming van de nieuwe wijk Noordmanshoek in Wijhe. Hij ziet het afblazen van de Noordmanshoek als systeemfalen: een gemankeerd samenspel tussen overheid, markt en samenleving.

Lees verder »

wegopbreking bij jan overesch

Denne kan aan een verkeersbord aflezen wie hem plaatste

Denne let heel goed op verkeersborden. Net alleen omdat (als enige Sallander?) zich aan de snelheid houdt, ook als het 30 of 60 km/u is. Maar omdat verkeersborden verhalen vertellen.

Lees verder »

Dagklad: Wissel!

Dagklad columnist Marius Jaspers ergerde zich kapot in het gemeentehuis van Olst- Wijhe.

Lees verder »

Voor het tweede jaar op rij een oecumenische Vastenmaaltijd in Wijhe

Journalist en columnist Hasan Kaddour beleefde een prachtige Iftar maaltijd in Wijhe, waar religies elkaar ontmoetten voor een vastenmaaltijd.

Lees verder »

Groen burgerinitiatief voor het Kerkplein in Olst

Het centrum van Olst staat al een paar maanden op zijn kop. De oorzaak is een complete vernieuwing en herinrichting van het Kerkplein, die in oktober in gang is gezet.

Lees verder »

In Winsum bouwt de kerk een Noordmanshoek

Als hooibalen zaten ze erbij, toen de Olst-Wijhese coalitie vragen kreeg over de Noordmanshoek waar hun wethouder op lompe wijze de stekker had uitgetrokken. In Winsum is het nota bene de kerk die precies zo’n plan wél van de grond krijgt. Ten behoeve van de samenleving. Daarmee is dit een verhaal én in ons dossier over Noordmanshoek én over de toekomst van kerkgebouwen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Het einde?

Columnist Gosse Jongstra treurt over de euthanasie door de gemeente Olst- Wijhe met haar bomenkap beleid.

Lees verder »

‘Kamers met Aandacht’ voor jongeren gezocht in de gemeente Olst- Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe begint met ‘Kamers met Aandacht’, een nieuwe oplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die niet thuis kunnen blijven wonen of in een zorginstelling, maar ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Dit initiatief is in samenwerking met Stichting Kamers met Aandacht, die jongeren verbindt aan mensen met een vrije kamer.

Lees verder »

Burgemeester Poepjes OW

Burgemeester Sietske Poepjes officieel geïnstalleerd in Olst-Wijhe

Op dinsdagavond 27 februari is Sietske Poepjes officieel geïnstalleerd als burgemeester van Olst-Wijhe. Dit gebeurde tijdens een drukbezochte buitengewone raadsvergadering bij Logtenberg op de Boerhaar. 

Lees verder »