Berichten over: Provincie Overijssel

Provincie Overijssel: Nieuwe aanvragen voor de subsidieregeling zijn weer mogelijk 

Met de Sociale Hypotheek investeren in ontmoetingsplekken. Dorpshuizen, kerken, sportverenigingen, wijkcentra en kulturhusen zijn belangrijke sociale ontmoetingsplekken voor een brede groep inwoners in wijken en buurten in Overijssel. Dit soort accommodaties met meerdere (sociale) functies onder één dak kunnen door de corona effecten, inflatie en energieprijzen met moeite het hoofd boven water houden.

Lees verder »

KrachtvanSalland-cheque: ondersteuning voor lokaal initiatief in Salland

In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Lees verder »

Voedselbanken krijgen extra steun voor aankoop van producten

Voorzitter Harrie Ruigendijk van de voedselbank in Kampen heeft op vrijdag 10 februari een mand met verse groenten en houdbare producten ontvangen van statenleden Jeanet Nijhof-Leeuw en Joeri Pool en gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel.

Lees verder »

Provincie Overijssel zorgt voor behoud dieren bij woningisolatie

De provincie Overijssel maakt het eenvoudiger om huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen bij spouwmuurisolatie beter te beschermen. Deze diersoorten worden vaak bij isolatiewerkzaamheden verstoord of gedood en ook verblijfplaatsen gaan verloren. Een nieuwe methode zorgt ervoor dat dit op grotere schaal voorkomen kan worden.

Lees verder »

Aanbesteding voor regionaal en lokaal voedsel in catering provinciehuis Overijssel

De provincie Overijssel gaat voedselproducten voor de catering in het provinciehuis lokaal inkopen.

Lees verder »

Spreekuur Stadsnatuur in de bieb in Ommen

Wil je werken aan een natuurlijke leefomgeving. Kom naar de bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

Onder het motto ‘Met verwondering en verbinding’ komt de Groene Karavaan naar het Vechtdal.

Lees verder »

Overijssel: Platteland moet én natuurlijk worden én leefbaar blijven, daar is 5 miljard voor nodig

Overijssel ziet de landbouwtransitie helemaal zitten, maar dan moet de leefbaarheid van het platteland ook meegenomen worden en of het rijk daarom nog even circa 5 miljard euro over wil maken. Anders zijn de plannen niet te realiseren.

Lees verder »

Gedeputeerde neemt Toekomstvisie Salland van De Kracht van Salland in ontvangst

Op woensdag 21 december ontving gedeputeerde Roy de Witte het eerste exemplaar van de Toekomstvisie voor Salland 2023-2030 uit handen van Sallander Ramon Witteveen.

Lees verder »

Provincie Overijssel introduceert receptenboekje ‘Eten uit de Buurt’

‘Eten uit de Buurt’ heet het receptenboekje dat de provincie Overijssel heeft uitgebracht met recepten uit de verschillende voedselchallenges die de provincie in 2021 en dit jaar organiseerde.

Lees verder »

Grote ambitie bij lokale energie-initiatieven, gemeenten nu aan zet!

Met meer dan 300 duurzame energieprojecten kan niemand meer om ze heen: de ruim 100 lokale energie-initiatieven die Overijssel rijk is. In vrijwel elke gemeente werken betrokken inwoners aan duurzame energieopwekking en energiebesparing.

Lees verder »

Nieuwe subsidie om samen met je buurt bomen te planten

Wie samen met buren, vrienden of collega’s de omgeving wil vergroenen door bomen te planten in de straat, openbare tuinen of andere publieke plekken, hoeft dat niet uit eigen zak te betalen! De provincie Overijssel stelde eerder dit jaar de subsidie ‘Kleinschalige aanplant’ van bomen open, waar kleine plant-projecten mee betaald kunnen worden. Enthousiaste bomenplanters kunnen hier tot 3 januari 2023 nog gebruik van maken.

Lees verder »