Berichten over: Gemeente Raalte

Gemeente Raalte wil van de inwoners horen wat ze nodig hebben

Wat heeft jouw dorp nodig? Laat het de gemeente Raalte weten!

Lees verder »

St. Jozefschool Nieuw Heeten

Grondige renovatie voor St. Jozefschool in Nieuw Heeten

De gemeente Raalte is van plan de St. Jozefschool in Nieuw Heeten grondig te renoveren. De karakteristieke eigenschappen blijven daarbij behouden. Dankzij de renovatie en deels nieuwbouw wordt het gebouw toekomstbestendig gemaakt voor de komende veertig jaar.

Lees verder »

Salland Deze Week: Als windmolenwetenschap er niet toe doet dan is alles waar, maar ook on-waar!

De discussie over locaties voor windturbines laait weer op. Opvallend daarbij is hoe er met onderzoek en wetenschap omgegaan wordt. Als je dat aan de kant zet, kun je tegenargumenten ook negeren. Toch? Dan komt het er op aan naar wie de politiek zijn oren laat hangen. Daarom schreef een team van tekstschrijvers een brief die de wethouder ook zo maar had kunnen schrijven.

Lees verder »

Gemeente Raalte maakt het makkelijker om kleine evenementen te organiseren

Organiseer jij een klein evenement in de gemeente Raalte? Dan hoef je vanaf nu geen vergunning meer aan te vragen. Een melding maken is voldoende. Dit scheelt veel papierwerk en daarmee ook tijd. Dat maakt het aantrekkelijker om een klein evenement te organiseren, wat uitstekend aansluit bij een evenementengemeente als Raalte.

Lees verder »

BS Oostenwind Raalte in de ban van insecten

De afgelopen twee weken stonden onze verkenningsweken centraal. De kinderen gaan veel naar buiten en daar komen we verschillende insecten tegen. We zijn er in unit 3 en 4 achter gekomen dat deze insecten horen bij de ongewervelde dieren.

Lees verder »

Gemeente R nieuwbouw Franciscushof

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start 

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In deze tweede fase gaat het om 22 kavels voor de bouw van 16 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen.

Lees verder »

tuincoach

De Groene Bank: Wat is een tuincoach en wat doet deze precies?

Bij de HierInSalland talkshow ‘De Groene Bank” deze keer een gesprek met Chris van Vliet. Chris is namens de gemeente Raalte tuincoach.Een tuincoach helpt om mensen hun tuinen te vergroenen en denkt mee hoe je optimaal gebruik kunt maken van een groene tuin. De gemeente Raalte heeft tuincoaches in het leven geroepen om mensen te helpen met het vergroenen van hun tuin.

Lees verder »

synagoge raalte

Gemeente Raalte ontvangt rapport onderzoek Joods vastgoed

Woensdag 8 mei is het onderzoeksrapport gepresenteerd over de rol van de gemeente Raalte bij de onteigening van vastgoed van Joodse burgers tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder »

De baksteen op de maag van Raalter wethouder Breunissen

In Raalte is veel reuring over de toekomst van het gemeenteonderkomen. Een gesprek met wethouder Breun Breunissen en projectleider Vincent van Zuijlen van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Gemeente Raalte zet koers komende jaren door

De gemeente Raalte steeds een beetje mooier maken; dat is ons doel. De gemeente zet in de kadernota 2025 – 2028 haar koers door en werkt aan drie grote opgaven. Groei, leefbare en toekomstbestendige dorpen en wijken en een toekomstbestendig buitengebied.

Lees verder »

Aanpassingen in het voorgestelde plan over verruiming hoogte erfwindmolens gemeente Raalte

Om (agrarische) bedrijven in het buitengebied te helpen met verduurzamen wil de gemeente Raalte erfwindmolens van maximaal 40 meter hoog onder voorwaarden toe te staan.

Lees verder »

Nationale Dodenherdenking in de gemeente Raalte

Op zaterdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Dan herdenken we alle mensen en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees verder »