Berichten over: Gemeente Raalte

Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Voor het Nederlands kampioenschap tegelwippen werden er in de gemeente Raalte 20.087 tegels gewipt voor het NK Tegelwippen 2023

Lees verder »

Gemeente Raalte geeft boeren duidelijkheid over combinatie Rood-voor-Rood en landelijke beëindigingsregeling

De gemeente Raalte stimuleert boeren die overwegen te stoppen met hun bedrijf mee te doen met de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (LBV).

Lees verder »

Gemeente Raalte breidt financieel vangnet voor inwoners met een laag inkomen uit

Stijgende kosten voor boodschappen, energie en andere vaste laten: steeds meer inwoners maken zich zorgen of zij het financieel redden tot het einde van de maand. Daarom kiest het college van de gemeente Raalte ervoor het aanbod van gemeentelijke hulp uit te breiden.

Lees verder »

Kaveluitgifte voor nieuwe woningen in Nieuw Heeten

In nieuwbouwplan Marissink in Nieuw Heeten worden in totaal 35 nieuwe woningen gebouwd. De eerste 19 kavels zijn in 2021 uitgegeven. De gemeente Raalte geeft nu 13 kavels uit voor vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen, rijwoningen en sociale huurwoningen. Daarnaast zijn er nog 3 rood voor rood kavels te koop.

Lees verder »

Nomineer jouw Goudhaentje van 2023!

Het is weer mogelijk om een initiatief of project uit de gemeente Raalte te nomineren voor een Goudhaentje

Lees verder »

Nationale Boomfeestdag bij SO De Zonnebloem en VSO Hofplein in Raalte

Gisteren waren de leerlingen van deze scholen druk in de weer met het inrichten van De Fruithof.

Lees verder »

Gemeente Raalte past regels hoogte erfwindmolens aan

De gemeente Raalte wil de hoogte van erfwindmolens in het buitengebied verhogen van 25 meter naar een maximale tiphoogte van 40 meter.

Lees verder »

Happen & Snappen sluit af op twee locaties in Raalte

Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren? Bij Happen & Snappen kan het! Tijdens dit nieuwe evenement speciaal voor ouderen staan ontmoeting en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd maken deelnemers kennis met de digitale wereld. Op 15 november én 20 november wordt Happen & Snappen in Raalte georganiseerd!

Lees verder »

Provincie mag zich niet weer laten chanteren door ministerie over verbetering N35

Deze week werd bekend dat de provincie Overijssel plannen wil uitwerken en financieren voor het belangrijkste knelpunt in de N35, het dorp Mariënheem. Een prachtig gebaar, maar onaanvaardbaar omdat de provincie in het verleden al veel te veel co- financiering aan het Ministerie van Verkeer & Infrastructuur heeft verleend om zaken er eindelijk door te krijgen, terwijl ze daartoe absoluut niet verplicht was.

Lees verder »

Inwoners denken massaal mee over groei van Raalte en Heino

Inwoners van Raalte en Heino hebben massaal hun input gedeeld over de groei van Raalte en Heino. Zo is de vragenlijst door 2262 mensen ingevuld, zijn er 144 gesprekken op straat gevoerd en hebben vijf personen deelgenomen aan een diepte-interview. De gemeente heeft hiermee een beeld van de zorgen die er leven en de kansen die inwoners zien. 

Lees verder »

Verder bouwen aan een toekomstbestendig Raalte 

Het college van B&W van Raalte heeft een begroting voor 2024 opgesteld. Daarin staan de plannen, kosten en wat dit betekent voor de bankrekening van de gemeente. In de meerjarenraming 2025 – 2027 kijkt de gemeente vooruit naar de komende jaren. Op 2 november bespreekt de gemeenteraad het voorstel.
 

Lees verder »

Salland Deze Week: Tiny Houses in Raalte

Dankzij GroenLinks en D66 gaat Raalte nu dan toch eindelijk kijken naar mogelijkheden om Tiny houses in de gemeente te realiseren. De samenleving wil het wel, maar de politiek (of de ambtenaren?) houden het tegen.

Lees verder »