Meer berichten

Salland deze Week: Niet biologische gewassen (of het nu bloembollen of groenten zijn): Goedkoop is duurkoop

Of het nu je dagelijkse groente is, of de bloembollen in het gemeenteplantsoen: als het niet biologisch is, betaal je er vroeg of laat de rekening voor.

Lees verder »

Column Bert van Ruitenbeek van stichting Demeter

Het zijn verwarrende tijden. Klimaatverandering grijpt nu al hard in op het (over)leven van miljoenen mensen op aarde. De weersextremen leken Europa aanvankelijk minder hard te raken dan andere delen van de wereld, maar nu al is er sprake van ernstige droogte in grote delen van Frankrijk en Noord-Italië.

Lees verder »

Bennie Jolink heeft niet op de BBB gestemd en verandert tekst De Boer is Troef

De traditionele boer is Bennie Jolink en Normaal kwijt als hun boegbeeld. De boeren moeten blij zijn met Europa en Van der Plas moet de wetenschap respecteren!

Lees verder »

Voedselbossen leveren wezenlijke bijdrage en je hebt er geen gif voor nodig

Boeren uit Lemelerveld maken voedselbossen belachelijk in de week dat blijkt dat ze gif in hun lijf hebben zitten vanwege hun boerenpraktijken. En nu blijkt ook nog: het boerenbedrijf heeft Roundup helemaal niet nodig.

Lees verder »

De Denen geven het meeste geld uit aan bio in Europa

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (VLAM) publiceert een interessante nieuwsbrief over bio, waarvan HierInSalland graag artikelen overneemt.

Lees verder »

Wie maakt biologische groenten zoveel duurder? Niet de bio-boer!

Onze landbouw staat onder druk. Verhitte debatten over stikstof, pesticiden, milieu en dierenwelzijn maken het niet makkelijk voor de Nederlandse boeren om het niet fout te doen. Maar hoe lossen we de problemen op, en doen we daarmee tegelijkertijd recht aan de boeren? In deze gastblog zoekt foodwatch het uit. 

Lees verder »

Triodos Bank: Eindelijk actie!: Van een beetje biologisch naar alles biologisch

Hoe de landbouw eerlijker, gezonder en milieuvriendelijker wordt (en waarom we het niet alleen over stikstof moeten hebben).

Lees verder »

Noabers voor de natuur in Buurtschap Elshof

Landschap Overijssel houdt zich bezig met de natuurontwikkeling in onze provincie. Deze keer een project op de Elshof (gemeente Olst- Wijhe).

Lees verder »

Stimuland: Nederland Zorgt voor Elkaar helpt burgerinitiatieven verder

We staan in Nederland voor een enorme uitdaging om de zorg voor kwetsbare mensen op een duurzame manier te organiseren. We staan nog maar aan het begin van de vergrijzingsgolf en de ouderenzorg kraakt nu al in zijn voegen. Als burgers zullen we zelf meer voor onze ouderen moeten zorgen, maar dat lukt niet altijd als individuele burger. Stichting Stimuland is beschikbaar!

Lees verder »

Kom naar het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart

Natuur en Milieu Overijssel nodigt je uit voor het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart in Utrecht.

Lees verder »

Salland deze Week: Wie de boer niet kent, leert hem van de tv ook niet kennen

Hoe ziet ons plattelandse Salland er over 25 jaar uit? Als het aan de Sallander ligt, niet zoals de bedrijven dat voor ogen hebben die miljoenen verdienen aan de boer. De Sallander heeft liever een gezond boerenbedrijf, in een gezonde natuurlijke omgeving, met gezonde lucht, waar je ook lekker kunt recreëren.

Lees verder »

Zelfs de mestkever heeft te lijden onder gewasbeschermingsmiddelen

Uit recent onderzoek van Martine Bruinenberg van het Louis Bolk Instituut blijkt dat in koeienpoep die verontreinigd is met gewasbeschermingsmiddelen significant minder mestkevers aanwezig zijn dan in ‘schone’ koeienpoep.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.