Laatste berichten Agrarische Transitie

Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Meedoen | Natuurbeheer | Politiek | Wonen | Woonomgeving

CDA Raalte: Erven in Beweging en woningbouw moeten bij elkaar komen

Redactie | 22 februari 2024
Circulaire economie | Meedoen | Persberichten overheid | Verduurzaming

Subsidie voor telen van nieuwe gewassen verstrekt

Meedoen | Verduurzaming

Bij de buren: Bioweek in Vlaanderen van 1 tot 9 juni 2024

Advies | Column | Gezondheid | Meedoen | Zorg

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Berichten

D66 Raalte pleit voor volledig duurzaamheidsbeleid

Meer berichten

CDA Raalte: Erven in Beweging en woningbouw moeten bij elkaar komen

CDA Raalte wil graag inwoners van Raalte de kans bieden om in het eigen dorp of in de eigen gemeente te kunnen wonen: elke inwoner een eigen plek en toekomst bieden. CDA Raalte wil ook realiseren om het buitengebied zoveel mogelijk te kunnen behouden voor toekomstgerichte landbouw doeleinden en verstening in het buitengebied zoveel mogelijk tegen te gaan.

Lees verder »

Subsidie voor telen van nieuwe gewassen verstrekt

Op vrijdag 16 februari heeft gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher de eerste subsidie voor de teelt van nieuwe gewassen uitgereikt aan Gerard Stroek in Heeten. Hij is één van de ondernemers die gebruik maakt van de hectarevergoeding om te komen tot nieuwe verdienmodellen in de landbouw. Ook ondernemers die betrokken zijn bij de keten van biobased bouwen uit Salland en Stedendriehoek waren bij de uitreiking aanwezig.

Lees verder »

bio maaltijd buiten VLAM

Bij de buren: Bioweek in Vlaanderen van 1 tot 9 juni 2024

De Bioweek is terug! Noteer alvast 1 tot 9 juni 2024 in je agenda, want dan kun je in heel België bio in levende lijve meemaken.

Lees verder »

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Als het aan huisarts en onderzoeker Machteld Huber ligt, is het voedselsysteem van de toekomst lokaal, biologisch en verbonden. Dat is namelijk niet alleen gezonder voor de Aarde, maar ook voor onszelf.

Lees verder »

D66 Raalte pleit voor volledig duurzaamheidsbeleid

Het college van burgemeester en wethouders van Raalte heeft besloten tot de ontwikkeling van een overkoepelend beleidsplan duurzaamheid. Dit besluit komt voort uit de groeiende urgentie om klimaatverandering en biodiversiteitsverlies aan te pakken, waarvan de impact onze gemeenschap steeds meer zal treffen. Niels Folgers, fractieleider, verwelkomt deze stap en benadrukt het belang van een verbindende aanpak. Hij stelde schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Lees verder »

joa joa gen voedsel

Joa Joa wil geen genetisch gemanipuleerd eten

Joa Joa wil geen genetisch gemanipuleerd eten.

Lees verder »

Hoera, de brug naar bioboerderij en -winkel Overesch in Raalte is weer open

Het heeft een maandenlang geduurd en bij veel mensen nogal wat ergernis opgeleverd en ook vooral voor veel ongemak gezorgd. Maar het is dan eindelijk zover, het moment waarop wij allemaal hebben gewacht…. Overesch is nu weer goed bereikbaar vanuit de richting Raalte.

Lees verder »

Interessante Stimuland bijeenkomst: Agrocarrousel, stikstofkringloop beter benutten

“Hoe om te gaan met de bodem en met groenbemesters?” is een vraag die veel betrokkenen zich stellen. Kom naar De Krim om meer aan de weet te komen.

Lees verder »

Genetisch gemanipuleerd voedsel mag, maar het moet wel op het etiket

Het Europees Parlement heeft vandaag met een meerderheid van 307 tegen 263 leden ingestemd met het vrijgeven van voedselgewassen waarvan het DNA met nieuwe technieken is aangepast. Een meerderheid vindt dat veiligheidsbeoordelingen niet langer nodig zijn voor nieuwe gentechgewassen.

Lees verder »

Biologische boeren voeren geen agressieve acties | Met video

Biologische boeren voeren geen actie. Ze vinden juist dar de Green Deal van Europa er snel moet komen. Voor herstel van de natuur en voor gezond eten op je bord.

Lees verder »

NGO’s starten juridische procedure tegen de hergoedkeuring van glyfosaat door de EU

Een consortium van zes NGO’s – PAN Europe, ClientEarth (EU), Générations Futures (Frankrijk), GLOBAL 2000 (Oostenrijk), PAN Germany en PAN-Nederland – is officieel een juridische uitdaging gestart tegen het recente besluit van de Europese Commissie om glyfosaat opnieuw goed te keuren.

Lees verder »

Salland Deze Week: The Pig Story

“Het Ware Verhaal over de varkenshouderij in Nederland is een ander verhaal dan wat de media ons dagelijks voorschotelt” zegt The Pig Story waar Salland Eet en Boert Bewust ook aan gekoppeld is. Mede gesponsord door de Sallandse gemeentes. Maar hún ware verhaal, daar klopt niks van! Aan Tafel, BBB: ze vertellen allemaal een remarkable ‘waar verhaal’!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.