Meer berichten

Die boerenprotesten hè, wat moet je daar nou van vinden.

Enerzijds: Die radicale acties hebben dictatoriale trekjes. Maar de politiek maakt boeren ook wel radeloos. Laten we over een maand maar eens de balans opmaken als we met wat minder adrenaline terugkijken. Anderzijds: Die acties…

Lees verder »

Gosse Jongstra: In gesprek

Boskamper Fries Gosse Jongstra maakt zich zorgen over de verhardende tegenstellingen, zelfs in Salland.

Lees verder »

Column Marius Jaspers: Boer zoekt stadsmens

Een prachtige satirische column van een stadsmens uit het westen die anderhalf jaar geleden vanuit een grote stad naar het Beloofde Salland (Wijhe) verhuisde,

Lees verder »

Landstede gaat ook voor de volgende honderd jaar groen onderwijs in Salland

In Salland wordt honderd jaar groen onderwijs gegeven. Bij De Landstede zijn ze vast beraden daar nog honderd jaar aan vast te knopen. Ook in deze tijd waarin het boerenleven op z’n kop staat. “We voeren veel ethische discussies met onze studenten over hun toekomstige beroep.”

Lees verder »

Burgers kunnen boeren helpen en burgers weten ook wel hoe!

We hebben Salland gevraagd hoe burgers de boeren kunnen helpen. Daarvoor moet je niet bij de partijen zijn die het probleem hebben veroorzaakt, zoveel is wel duidelijk, blijkt uit de reacties. ‘We’ kunnen zelf heel veel doen. Te beginnen met biologisch eten rechtstreeks van de boer kopen. Dan kan de traditionele boer omschakelen.

Lees verder »

Je kunt een megastal vergunnen, je kunt ook oproepen gezond te leven

Een meerderheid van de gemeente Raalte is gek op megastallen. Omliggende gemeenten hebben zo goed als een verbod op deze vervuilers, Raalte niet. Maar vlees is ongezonder en slechter voor het milieu. Betaalt de vervuiler wel voor de gevolgen?

Lees verder »

CDA-bestuurder Kleissen: “Boeren moeten ‘het eerlijke verhaal’ onder ogen zien”

“Boeren hebben binnen de wet geopereerd, maar moeten op de landelijke stakingsdag beseffen dat de stikstof-uitstof niet minder omlaag kan. Dat is het eerlijke verhaal.”

Lees verder »

Om de boer en de natuur te redden moeten we even niet luisteren naar al die partijen die beter worden van de boer

Jan Overesch ziet ook een grote rol voor scholen en journalisten weggelegd om te sturen op een gezonde toekomst voor boeren.

Lees verder »

Actueel toneel: De Vonderhoek gaat op de schop

Zaterdag 25 juni wordt in Boerderij De Zoogenbrink in Olst een toneelstuk opgevoerd over de veranderingen op het platteland.

Lees verder »

Versnellingsprogramma eiwit provincie Overijssel stimuleert teelt en afzet eiwitrijke gewassen

Provincie Overijssel gaat samen met partners, de productie van plantaardige eiwitten tot een volwaardige keten in de agrarische sector laten groeien die ook economisch interessant is voor boeren en verwerkende bedrijven.

Lees verder »

Salland deze Week over ‘dat gezeik van een stikstof-veganist’

Het heeft wel iets rechtvaardigs, dat als je als politieke partij het land naar de kloten helpt, dan je dan nu ook maar aan het roer moet staan om het schip weer in goede banen te koersen. Maar op de een of andere manier glijdt de dommigheid van de VVD af. Zelfs nu krijgen Groen Links en D66 de schuld van het beleid.

Lees verder »

Ronald van Marlen spreekt Rabobank aan op ‘landbouwpuinhoop’

Als je aandelen hebt mag je ook meepraten op de aandeelhoudersvergadering. Ronald van Marlen deed dat. En hij wond er geen doekjes om.

Lees verder »