Berichten over: De Kracht van Salland

KrachtvanSalland-cheque kan weer aangevraagd worden

In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen. Ook is er vanaf 5 februari een regeling open voor inwoner(s) van Salland met kleinschalige sociale initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maakt: de KrachtvanSalland-cheque.

Lees verder »

Salland Café Oogsten en Zaaien – Leader viert successen en start nieuwe periode

Op 6 oktober vond bij Dorpshuis Herxer Marke in Herxen (Wijhe) een slot- en startbijeenkomst plaats van Leader in Salland. De huidige Leaderperiode loopt af en de nieuwe staat alweer in de startblokken. Deze feestelijke bijeenkomst is georganiseerd om de prachtige resultaten te vieren en het nieuwe programma te introduceren.

Lees verder »

Ida van den Enk: Hoe mooi is Salland?!

Deze keer geen wandeling door Salland, maar wat Ida van den Enk wandelend aan vlinders tegenkomt als ze onder andere voor Salland Loont op pad is.

Lees verder »

Uitnodiging Salland Café Oogsten en Zaaien Leader In Herxen

Op vrijdag 6 oktober 2023 organiseert De Kracht van Salland een slot- en startbijeenkomst van Leader Salland in Herxen.
vrijdag 6 oktober 2023

Lees verder »

KrachtvanSalland-cheque van € 25.000 verdeeld over 28 initiatieven

De KrachtvanSalland-cheque is een eenmalige bijdrage van maximaal € 1.000 die lokale initiatieven in Salland kunnen aanvragen. Hiervoor heeft provincie Overijssel een budget van € 25.000 beschikbaar gesteld. Deze cheques werden recent aan 28 initiatieven uitgereikt.

Lees verder »

5 Sallandse projecten van start met Leaderbijdrage

Vijf projecten in Salland kunnen van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de betreffende gemeenten. De projecten dragen bij aan een vitaal en duurzaam Salland.

Lees verder »

Al 1000 initiatieven verder geholpen door initiatievencoaches provincie Overijssel

Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven om hun omgeving mooier te maken. In vier regio’s in Overijssel helpen initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies, financiële steun en fondsen. Lees het interview met één van hen: Giny Hoogeslag.

Lees verder »

KrachtvanSalland-cheque: ondersteuning voor lokaal initiatief in Salland

In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Lees verder »

Gedeputeerde neemt Toekomstvisie Salland van De Kracht van Salland in ontvangst

Op woensdag 21 december ontving gedeputeerde Roy de Witte het eerste exemplaar van de Toekomstvisie voor Salland 2023-2030 uit handen van Sallander Ramon Witteveen.

Lees verder »

Erfcoaches kunnen je helpen in deze onvoorspelbare tijden

Het lijkt soms wel de omgekeerde wereld, dat een agrarisch ondernemer op basis van een Kamerbrief aan een erfcoach vraagt wat hij moet doen. ‘In die Kamerbrief staat van alles over ons. ‘Vertel jij me maar wat ik moet doen.’ En daar zit je dan als erfcoach…….

Lees verder »

Salland Café: Verslingerd aan het Sallandse water

Op vrijdagmiddag 25 november wordt van 12.00 – 16.00 bij Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten het Salland Café ‘Verslingerd aan het Sallandse water’ gehouden.

Lees verder »

De Kracht van Salland: Reuring in Salland 10 oktober in Olst

Ruim 400 Sallanders hebben samen een toekomstvisie voor Salland gemaakt. De visie is in concept klaar. Maandagavond 10 oktober wordt deze besproken in het Holstohus in Olst. 

Lees verder »