Laatste berichten Wonen op Olstergaard

Column | Tiny houses | Wonen

In de HierInSalland rubriek ‘Wonen in de Olstergaard’ deze week een kijkje bij Roelof Anne.

Redactie | 2 april 2024
Circulaire economie | Evenement | Sallandse ondernemers | Verduurzaming | Wonen

Biobased bouwer Tala uit Broekland wint Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 

Energie | Meedoen | Verduurzaming

Stembus verkiezing geopend: wie woont in het duurzaamste huis van Overijssel?

Circulaire economie | Verduurzaming | Wonen

Andries en Judith wonen in de Olstergaard Olst

Circulaire economie | Media | Meedoen | Natuurbeheer | Verduurzaming | Woonomgeving

Vanavond op RTV Oost aflevering 8 van het Groene Oosten

Meer berichten

In de HierInSalland rubriek ‘Wonen in de Olstergaard’ deze week een kijkje bij Roelof Anne.

Lees hier over de verhuizing van Roelof Anne naar de bijzondere Olster wijk Olstergaard.

Lees verder »

tala prijsontvangst circulair bouwen

Biobased bouwer Tala uit Broekland wint Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 

Duurzaam bouwbedrijf Tala heeft de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 gewonnen in de categorie Circulaire Start-up. Tala kreeg deze prijs, omdat haar woningen volgens de jury natuurlijk, schaalbaar en het meest circulair zijn. Een trotse Victor de Beus, mede-oprichter van Tala, nam de prijs in ontvangst.

Lees verder »

duurzaam huis

Stembus verkiezing geopend: wie woont in het duurzaamste huis van Overijssel?

Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste huis van de Overijssel’? Van 14 februari tot en met 1 maart kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet.

Lees verder »

Andries en Judith wonen in de Olstergaard Olst

In Olst is Olstergaard in ontwikkeling. Deze veelzijdige wijk wordt gekenmerkt door het feit dat de gemeente Olst- Wijhe hier allerlei normale bouwvoorschriften heeft laten vieren. Andries en Judith wonen hier nu en doen verslag.

Lees verder »

Vanavond op RTV Oost aflevering 8 van het Groene Oosten

In deze aflevering: circulair wonen in een natuurinclusieve wijk, verantwoorde bestrijding eikenprocessierups en herbruikbare wattenstaafjes.

Lees verder »

Boeklancering en lezing in Olst: Tiny Houses, van droom naar realiteit

Op 31 oktober verschijnt het boek van Tiny House pionier Marjolein Jonker in de boekhandels. Het boek helpt mensen met een kleine woondroom stap voor stap naar het wonen in een eigen, klein maar fijn huis. Marjolein woont sinds 2022 in Olst en presenteert haar boek op woensdag 1 november bij Primera Korten in Olst. Ook geeft ze op 14 december een lezing i.s.m. Het Nut, in het Holstohuus in Olst.

Lees verder »

Woonpioniers ontwierpen Indigo huis op maat voor Mieke en Gerard in Olstergaard

In de HierInSalland rubriek ‘Wonen in de Olstergaard’ deze week het boeiende verhaal van Gerard en Mieke die in deze unieke wijk in Olst gebouwd hebben en daar nu wonen.

Lees verder »

Bijzonder duurzame TALA woningen in Olst genomineerd voor Houtbouwprijs

De negen sociale huurwoningen in Olst van natuurlijk bouwbedrijf TALA zijn geselecteerd voor de Nationale Houtbouwprijs.

Lees verder »

MaatschapWij: 11 plekken waar je permanent in een tiny house kunt wonen (en waarom dat zo belangrijk is)

Gemeenten zetten tiny houses vaak in als experiment of flexwoning. Terwijl permanente tiny house-projecten veel meer zoden aan de dijk zetten. Deze 11 tiny house projecten (waar je altijd mag blijven) geven het goede voorbeeld.

Lees verder »

Van woondroom naar realiteit: Hoe zet je een woongemeenschap op? 

De behoefte aan gemeenschappelijke woonvormen groeit. Maar het realiseren van een woongemeenschap is vaak nog ‘zwemmen tegen de stroom in’. Het is al niet makkelijk om een woning te vinden, maar het is nog altijd makkelijker om een woning te bemachtigen in je uppie in een anonieme wijk dan in een collectief geheel. Toch kan het, en komen er ieder jaar nieuwe woongemeenschappen bij. Deze mensen gingen ons voor en geven ons zwemvliezen om de stroming te trotseren.

Lees verder »

Inspiratie over duurzaam bouwen opdoen in Olst?

De StroBox is een bouwelement waaruit wij woningen bouwen. Het element wordt zowel voor de muren, het dak en als vloer gebruikt . Zoals de naam doet vermoeden is de Strobox letterlijk een houten skelet voorzien van plaatmateriaal waar stro in geperst is. Op 17 september is de toepassing daarvan te zien in nieuwbouwwijk De Olstergaard in Olst.

Lees verder »

De unieke biobosed huurwoningen in de ecologische wijk Olstergaard zijn klaar voor de eerste bewoners

In Olst staat de ecologische wijk Olstergaard. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst die met toekomstige bewoners en omwonenden is ontwikkeld. Een wijk, waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur, samen leven en de gezondheid van de nieuwe bewoners, kopers en huurders.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.