Boeklancering en lezing in Olst: Tiny Houses, van droom naar realiteit

Op 31 oktober verschijnt het boek van Tiny House pionier Marjolein Jonker in de boekhandels. Het boek helpt mensen met een kleine woondroom stap voor stap naar het wonen in een eigen, klein maar fijn huis. Marjolein woont sinds 2022 in Olst en presenteert haar boek op woensdag 1 november bij Primera Korten in Olst. Ook geeft ze op 14 december een lezing i.s.m. Het Nut, in het Holstohuus in Olst.

Interessant? Deel het artikel

Marjolein Jonker © BinnensteBuiten
Marjolein Jonker © BinnensteBuiten

Kleiner gaan wonen is voor een groeiende groep mensen van allerlei leeftijden al lang geen vreemd idee meer. Waar het lange tijd de standaard was om steeds groter te gaan wonen, is de trend naar kleiner sinds een aantal jaar ingezet. Het biedt dan ook veel voordelen: lagere woonlasten, minder onderhoud en schoonmaakwerk, wonen in een groene omgeving met een kleine ecologische voetafdruk en in sommige gevallen met meer contact met je buren. Inmiddels heeft één op de vijf mensen interesse in het wonen in een Tiny House: een volwaardige vrijstaande woning met een woonoppervlak van maximaal 50 m2. Maar waar koop je zo’n huisje? Waar zijn de plekken waar je ‘tiny’ mag wonen en hoe ‘ontspul’ je zodat je hoeveelheid bezittingen erin past?

Niemand weet meer over wat er allemaal kan in Nederland op het gebied van Tiny Houses en wat er bij komt kijken dan Marjolein Jonker. In mei 2016 betrok ze haar eerste Tiny House op wielen op een stukje gemeentegrond in Alkmaar, en was daarmee de eerste legale Nederlandse Tiny House bewoonster.

Inmiddels woont ze in een nieuw Tiny House op haar eigen kavel in de natuur inclusieve en circulaire wijk Olstergaard in Olst. Ze is oprichter van stichting Tiny House Nederland en het platform TinyFindy en deelt al haar belevenissen via haar blog ‘Marjolein in het klein’. Nu komt haar boek ‘Tiny Houses, van droom naar realiteit’ uit, waarin ze al haar kennis heeft gebundeld om nog meer mensen te helpen op weg naar wonen in een Tiny House.

Marjolein is geregeld zichtbaar in de media en o.a. bekend van programma’s als SBS6 je eigen droomhuis, Eigen huis en tuin en BinnensteBuiten. Op 1 november tussen 15:00 en 17:00 uur kun je het boek door haar persoonlijk laten signeren tijdens de boeklancering in Primera Korten.

Wanneer je het voor 2 november reserveert of koopt maak je bovendien kans op twee overnachtingen in de Hidden Hut aan de rand van de Biesbosch. Meedoen werkt als volgt: reserveer of koop het boek voor 2 november 2023 en stuur je aankoopbewijs naar promotie@kosmosuitgevers.nl

Wil je meer van Marjolein horen over haar eigen ervaringen met het wonen in een Tiny House, en over de bijzondere groene wijk de Olstergaard? Op haar eigen aanstekelijk enthousiaste wijze verzorgt ze een lezing op 14 december in het Holstohus in samenwerking met Het Nut Olst-Wijhe.

 

Aanmelden voor de lezing kan via deze link 

Holstohus Olst

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.