Biologische boer en winkel Overesch: Zelf snert maken!

Tussen Raalte en Heino vind je het prachtige biologische landbouwbedrijf van de familie Overesch met uitstekend gesorteerde winkel. Lees hier meer!

Aangeboden door Boerderijwinkel Overesch

Interessant? Deel het artikel

overesch soepcafé Elshof
Soepcafé Elshof

De tijd voor snert is weer aangebroken. Snert is simpel te bereiden, iedereen kan het doen, en vaak vinden mensen hun zelf gemaakte soep het allerlekkerst, dus gaat u er ook mee aan de slag? Wij hebben alles in huis voor uw eigen heerlijke winterse creatie. In snert zitten natuurlijk spliterwten, prei, knolselderij, wortelen, selderij en varkensvlees. Maar mocht u zelf uw eigen twist eraan willen geven, dan kan dat natuurlijk ook.

Deze week is ook het snertpakket in de aanbieding, dus laat het snertfestijn maar beginnen!

(Lees verder onder afbeelding)

oversech snert pakket

De Biobox actie loopt bijna af

U kunt nog even mee sparen voor een gratis boodschappenpakket t.w.v. €50. U kunt sparen tot 17 december.

In deze mooie box vindt u diverse artikelen waaronder chocolade en thee, maar ook 2 vouchers voor een heerlijke pompoenburger en Griekse yoghurt.

(Lees verder onder afbeelding)

Hoe werkt het?
Bij iedere €10 ontvangt u 1 zegel. Bij een volle spaarkaart krijgt u deze Biobox helemaal gratis! Doet u ook mee?

(Lees verder onder afbeelding)

 

Nieuw in ons assortiment

Cumbucha gember citroen
Captain Kombucha is een heerlijke biologische verfrissende dorstlesser. Handgemaakt volgens een speciale methode. Elke fles is gefermenteerd met de unieke Captain Kombucha formule met de beste ingrediënten. Deze pittige combinatie van gember en limoen zorgt voor een verfrissende kick! Nooit schudden, voorzichtig openen, in de koelkast bewaren na opening en binnen 3 dagen nuttigen.

(Lees verder onder afbeelding)

Overesch gember citroen

Hagelslag puur (zonder toegevoegde suiker)
Creëer een heerlijk verwenmomentje met deze choco chunks! Gemaakt op basis van dadels, waardoor ze geen toegevoegde suikers nodig hebben. De grote choco chunks zijn gemaakt van heerlijke extra pure chocolade. Lekker op de boterham, in je ontbijtje of baksel.

(Lees verder onder afbeelding)

Overesch hagelslag

Verstevigende body butter granaatappel
Verstevig je houd met deze 100% natuurlijke body butter! Deze granaatappel butter heeft een celvernieuwende formule, die de rijpere huid verstevigd en regenereerd. Centella Asiatica zorgt voor de opbouw van collageen waardoor de elasticiteit van de huid verbetert. Het bevat 100% natuurlijke extracten van granaatappelschil en shea butter. Met de sensuele geur van sinaasappel, davana en vanille. Breng tweemaal daags aan en laat op de huid smelten. De niet-vette textuur wordt snel opgenomen.

(Lees verder onder afbeelding)

Wij zijn vanaf nu sponsor van soep café Elshof

Samen eten, mensen ontmoeten en voedselverspilling voorkomen…Dat is het soep cafe!

29 november was de start van het soepcafé Elshof. En toen wij werden gevraagd als sponsor konden wij natuurlijk geen nee zeggen. Wij werden zelfs uitgenodigd voor de eerste maaltijd, en het was heerlijk.
Iedereen, jong en oud, kan zich opgeven voor het soepcafé.
Het volgende soepcafé is op vrijdag 20 december (kerst), – het aanmeldformulier staat al in het Elshof Nieuws van december.

(Lees verder onder afbeeldingen)

Onze wintergranen staan er mooi bij

Inmiddels is het oogst seizoen vrijwel voorbij, maar wij hebben momenteel alweer onze wintergranen staan. Er is een verschil tussen zomer- en wintergranen. Wintergraan zaai je in het najaar tussen september en december, zomergraan zaai je in het voorjaar tussen februari en maart.

Wintergraan heeft een langere groeitijd, 230- 310 dagen en houdt een soort winterslaap. Over het algemeen heeft wintergraan een iets hogere opbrengst omdat het langer de tijd heeft om te groeien. Zomergraan heeft in die zin ook iets meer concurrentie van ongewenste kruiden omdat deze in diezelfde periode kiemen.

(Lees verder onder afbeeldingen)

Haalt u bij ons weer een prachtig kerstpakket dit jaar?

Wij hebben net als alle jaren weer prachtige biologische kerstpakketten te koop.

Houdt onze website goed in de gaten, want wij zijn hard bezig om steeds meer prachtige luxe pakketten samen te stellen, welke allemaal op onze website komen te staan.

Maar ook bent u van harte welkom in onze winkel om zelf een pakket samen te stellen.

(Lees verder onder afbeeldingen)

Recept van de week

Lasagne van knolselderij

Ingrediënten (voor 4-6 personen)
• 1 winterwortel
• 2 stengels bleekselderij
• 1 ui
• 3 teentjes knoflook
• 4 trostomaten
• 2 el bakolijfolie
• 500 gr rundergehakt
• zeezout
• zwarte peper
• 800 gr tomatenblokjes
• 1 el gedroogde basilicum
• 1 el gedroogde oregano
• 15 gr verse basilicum, alleen de blaadjes
• 1 knolselderij
• 40 gr roomboter
• 40 gr bloem
• 500 ml melk
• nootmuskaat
• 150 gr belegen geraspte kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden
• Was en snij de winterwortel en de bleekselderij in kleine stukjes. Hak de ui en teentjes knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
• Verhit op middelhoog vuur een braadpan of grote hapjespan en fruit het ui-knoflookmengsel 3 minuten in de olie. Voeg daarna het gehakt toe en rul dit gaar. Strooi hier halverwege wat peper en zout over.
• Voeg de winterwortel en bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee. Zet het vuur lager en voeg de tomatenblokjes uit blik, gedroogde basilicum en oregano toe en meng goed. Laat dit 30 minuten pruttelen.
• Hak de basilicumblaadjes fijn en roer die op het laatst door de saus.
• Schil ondertussen de knolselderij, snijd deze door de helft en snijd daarna van iedere helft dunne plakken. Dit worden je lasagnebladen. Blancheer de plakken een paar minuten in gezouten, kokend water. Laat daarna uitlekken en dep droog met keukenpapier.
• Maak nu ook de bechamelsaus. Neem een pan met dikke bodem en smelt hier de boter in. Voeg daarna de bloem in één keer toe en roer het door de boter heen tot er een glad mengsel ontstaat. Bak deze roux nog 2 tot 3 minuten zachtjes door en blijf daarbij goed roeren. Als de roux los begint te laten van de bodem is deze goed, laat niet verkleuren. Voeg daarna al kloppend een scheut melk in de pan. Als de melk helemaal is opgenomen door het mengsel, voeg je steeds weer een nieuwe scheut melk toe tot de saus licht gebonden is. Zet de pan daarna op je kleinste pitje en laat de saus heel zachtjes nog een paar minuten indikken terwijl je blijft roeren. Breng de saus op smaak met een beetje zout, gemalen zwarte peper en een snufje nootmuskaat.
• Pak je ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Verdeel een dun laagje gehaktsaus op de bodem. Leg hierop een laag van de helft van de knolselderij plakken en een laag van een derde van de bechamelsaus. Schep hier de helft van de gehaktsaus op, leg de andere helft van de plakken erop en weer een derde van de bechamel. De laatste helft van de gehaktsaus komt daar weer op, samen met het laatste deel van de bechamel. Strooi als laatste de belegen kaas er gelijkmatig over.
• Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne circa 40 – 45 minuten tot er een mooi bruin korstje op de lasagne zit.

(Lees verder onder afbeelding)

Meer inspiratie?

Neem dan een kijkje in onze Receptenbibliotheek.

Overesch op Facebook

Overesch op Twitter (X)

Overesch website

Overesch Email

Overesch Instagram

Openingstijden

Dinsdag 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
Of op afspraak

Boerderijwinkel

We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.