Kunstwerk ‘Boomwortels’ zoekt een mooie plek

Beeldend kunstenaar en fotograaf Wil Bijker uit Wijhe exposeerde afgelopen zomer haar kunstwerk 'Boomwortels' langs de IJssel bij de Nevengeul tijdens de manifestatie IJsselbiënnale. Zij zoekt nu een blijvende plaats daarvoor.

Interessant? Deel het artikel

wil bijlker 240318 kunstwerk boomstronk 02

Het kunstwerk Boomwortels bestaat uit een driehoek van grote kunststofpanelen met daarop afgebeeld dichtbij foto’s van boomwortels. Het totaal wordt omgeven door boomstronken en boomwortels. Door de belichting van binnenuit ontstaat een spannend geheel. Afmeting totaal ca. 1.40 m breed x 1.40 m diep en 1.80 m hoog.

Het kunstwerk kan binnen staan, maar met een kleine aanpassing ook buiten. Onderaan deze mail zijn foto’s van het kunstwerk toegevoegd. 

Achtergrond en beweegredenen voor het realiseren van dit kunstwerk

Wil heeft gekozen voor het van dichtbij fotograferen van het boven de grond zichtbare deel van de boomwortels van een groep prachtige oude beuken. Dit omdat zij gefascineerd is door de werking van boomwortels.

De wortels van een groep bomen staan namelijk met elkaar in verbinding. De reikwijdte van het wortelstelsel van elke boom is ongeveer twee keer zoveel als de kroonomvang.

Hierdoor ontstaan er overlappingen met de wortels van de andere bomen in de groep.

Tussen de wortels groeien schimmels. Deze vormen een heel dicht weefsel aan draden. Door dit systeem van wortels en schimmeldraden ontstaan er contacten tussen de wortels en dus de bomen onderling. Hierdoor kunnen ze onderling communiceren en wisselen ze signalen uit over insecten, droogte en andere gevaren. Zo zorgen ze voor elkaar.

Met het kunstwerk Boomwortels, probeert Wil zichtbaar te maken dat de natuur ons daadwerkelijk wat te vertellen heeft.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Nieuwe plek gezocht voor kunstwerk Boomwortels

Momenteel wordt het kunstwerk geëxposeerd in Galerie DNA te Deventer.

Het kunstwerk is te koop voor € 3.150 incl. 9% btw, excl. plaatsingskosten.

Maar Wil staaat ook open voor een tijdelijke plaatsing waarbij het kunstwerk haar eigendom blijft en het tegen plaatsingskosten een bepaalde tijd in uw bedrijf / instelling geëxposeerd wordt.

Het kunstwerk Boomwortels is nog t/m 23 maart te bekijken in galerie DNA – Golstraat 9 – Deventer in de expositie ‘Bijzonder Alledaags’.

Openingstijden donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Over Wil Bijker

Zij is afgestudeerd in fotografie en 3D ontwerpen bij de kunstacademie in Utrecht. Ze exposeert regelmatig. Bij de IJsselbiënnale is ze in 2021 en 2023 geselecteerd om installaties van haar werk te tonen in de exposities nevengeul. Haar foto’s komen gevoelsmatig tot stand. Wat ze fotografeert moet haar raken. Door van heel dichtbij te fotograferen maakt ze de schoonheid van het gewone beter zichtbaar. Haar fantasie doet de rest. Het uiteindelijke resultaat is dat er nieuwe op zichzelf staande beelden ontstaan, waarin vaak de oorspronkelijk opnames terug te vinden zijn.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact met haar opnemen

Haar contactgegevens zijn:
Wil Bijker Fotografie
Elshof 25c – 8131 RR Wijhe
Email info@wilbijker.nl
Website www.wilbijker.nl
Tel 0570 522 913

 

Wil Bijker

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.