Berichten over: Raalte

Tentoonstelling van werken van nieuwe inwoners van Salland tonen creativiteit en menselijkheid

Op1 en 2 juni vond de kunstmanifestatie “Ik Toon Salland” plaats in de MOKwerfjes Raalte Hier waren ook werken te zien van onze nieuwe inwoners met als doel hen een podium te geven om hun creativiteit te laten zien. Ze hopen door dit initiatief meer begrip en waardering te krijgen.

Lees verder »

KMI Precisie bouwt pand op Zegge VII in Raalte

KMI Precisie bouwt nieuw pand in Raalte voor groei en innovatie

Lees verder »

Roalter boer’n Lunch

Sallandse Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust brengen oude traditie weer tot leven

Lees verder »

Workshop fotografie voor kinderen

Op woensdagmiddag 10 mei organiseert het HOFtheater samen met fotograaf Maeike Blauw twee workshops fotografie voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De workshops vinden plaats in Sporthal Hoogerheyne in Heino. Er zijn nog enkele plekjes beschikbaar.

Lees verder »

‘Dweilen doe je met de kraan dicht dus stop subsidie aan fossiele energie!’

Als je de klimaatverandering wil stoppen, moet je om te beginnen de subsidie op fossiele energie afschaffen. Wim van Vilsteren en Toin Lambrechts werken beiden in de watersector. Van hen de vraag of we aandacht willen vestigen op de petitie die oproept de fossiele economie een halt toe te roepen.

Lees verder »

Laten we er vannacht een joelfeest van maken, want er komt weer leven in de natuur

Straks beginnen we een nieuwe kalender, een nieuw jaar. Dat valt niet toevallig samen met het lengen van de dagen. Natuurvolkeren hebben dat zo bedacht. Het is voor tijd voor nieuw leven.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Boerderij Strunk

Salland deze Week: De waarde van Boerderij Strunk zit ‘m juist in de historie

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar HierinSalland. Reageren? Graag.

Lees verder »

Besloten fractievoorzittersvergadering over beschermde werkplaats De Productie niet inhoudelijk doorgegaan

Gisterenavond zou in een besloten vergadering tussen B&W van Raalte en de fractievoorzitters in een besloten vergadering opening van zaken worden gegeven over de gerezen problemen bij De Productie, waarvan de directeur door het bestuur ontslagen werd met heel veel commotie onder het personeel tot gevolg. Dit bestuur valt onder de verantwoording van B&W

Lees verder »