Roalter boer’n Lunch

Sallandse Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust brengen oude traditie weer tot leven

Interessant? Deel het artikel

Foto persbericht

Op zaterdag 15 juli organiseren De Sallandse Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust de ‘Roalter Boer’n Lunch’. Tussen 12:00 tot 14:00 kunt u gezellig aanschuiven aan de lange tafels op het plein tussen het Annahuis en de Plaskerk in Raalte. Tijdens de lunch, uiteraard gemaakt door lokale ondernemers, worden diverse ambachten gedemonstreerd.

De aanleiding

De aanleiding om deze lunch te organiseren is het 900-jarig bestaan van Raalte. In het thema weekend ‘Van Raelt tot Raalte’ gaan De Sallandse Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust een stap terug in de tijd, maar is er ook aandacht voor de agrarische sector in Salland vandaag de dag. Het verleden wordt met het heden verbonden, waarbij Raalte als boeren gemeenschap centraal staat.

Het idee

De samenwerking tussen de Sallandse Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust bleek een goede combinatie. Bij de organisatie van de Sallandse Bottermarkt leefde het idee om een oude traditie, het  samenkomen aan lange tafels en samen eten in het centrum van Raalte, nieuw leven in te blazen. De stichting Salland Boert en Eet Bewust, bestaande uit ruim 75 Sallandse boeren, dragen hier graag hun steentje aan bij door de streekproducten te leveren. “Een mooie kans om als voedselmakers in contact te komen met de consument!”.

Kosten

Om de traditie van het samen eten op het plein nog beter te herleven, vraagt de organisatie om in boeren kleding te komen. Dit mogen een kiel, boeren zakdoek en klompen zijn, maar hoe authentieker, hoe mooier! Mensen die zich aan dit kledingvoorschrift houden, krijgen 50% korting en mogen mee eten voor een klein bedrag van € 5 euro. Komt u niet in boerenkleding, dan kunt u alsnog meegenieten van
de Roalter Boer’n Lunch, maar dan voor € 10 euro.

De kaartjes

Toegangskaartjes zijn vanaf 1 juni verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren (Herenstraat 14, Raalte). Twijfel niet te lang en haal snel uw oegangskaart, want vol = vol! Zonder toegangskaart heeft u geen toegang tot de lunch. Voor meer informatie kunt u de website van Salland Boert en Eet Bewust raadplegen.

Website Salland Eet en Boert Bewust

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden