Berichten over: Immigratie

Ook Salland trekt onderbetaalde arbeidsmigranten aan om een verderfelijk economisch systeem aan praat te houden

Het zijn niet de asielzoekers, maar arbeidsmigranten die de immigratie veroorzaken. En we halen ze zelf hier naar toe, voor het werk waar wij zelf onze neus voor ophalen, voor werk dat niet zou bestaan als we het zelf moesten doen.

Lees verder »

Gemeente Raalte verwelkomt tientallen nieuwe Nederlanders

Donderdag 15 december vierde een diverse groep mensen uit verschillende landen dat ze officieel Nederlander zijn geworden. In een raadzaal vol trotse gezichten, spreekt burgemeester Martijn Dadema de naturalisten en hun familie, vrienden en buren toe en heet ze officieel welkom in de gemeente Raalte. 

Lees verder »

Hasan Kaddour: Integratie

Olster journalist, schrijver, dichter en DamastInSalland columnist, heeft weer een mooie column over integratie geschreven.

Lees verder »

Gevaarlijke tocht van Nachwan van Syrië naar Deventer

Dodenboten met beschaduwde gezichten en magere lichamen, en rijen vreemdelingen die koude bossen doorkruisen, honderd… duizenden… honderdduizenden die met lawaai en geschreeuw op de deuren van de rust in Europa kloppen! Dat is het beeld wat ons hier voorgeschoteld wordt. Hier het verhaal van een ‘ervaringsdeskundige,’ zoals opgetekend door HierInSalland redacteur Hasan Kaddour.

Lees verder »

Meeste Nederlanders zien fatsoenlijke opvang asielzoekers als morele plicht

De meeste Nederlanders vinden het onze ‘morele plicht’ om asielzoekers fatsoenlijk op te vangen. Ook vindt een nipte meerderheid van de bevolking het acceptabel als er een asielszoekercentrum bij hun in de buurt zou komen mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van NOS dat liep van 9 tot 12 september.

Lees verder »

Hans de Kort stuurt een open brief aan het college van B&W van Raalte

Kritische Raaltenaar Hans de Kort maakt zich zorgen over de opvang van vluchtelingen in onze gemeente en stuurt het college van B&W een open brief.

Lees verder »

Open brief aan Baudet, Wilders en Van Haga

Omdat er binnenkort maximaal 100 asielzoekers in de sporthal van Heeten opgevangen worden, is het nog eens een goede zaak om de valse en ophitsende retoriek van onze ultrarechtse partijen nog een keer te ontzenuwen. Alhoewel ik me in de gemeente Raalte hierover niet veel zorgen maak gezien eerdere AZC discussies, die zonder wanklanken verliepen.

Lees verder »

De VOC gelukzoekers waren stoer, die van nu niet blijkbaar

In bepaalde kringen wordt met veel trots teruggekeken op de VOC tijden, toen de nationale driekleur nog de wereldzeeën voor een belangrijk deel beheerste. Het waren gelukzoekers, alleen met veel minder scrupules dan die van nu. Heel raar, dat juist in deze hoek van VOC aanbidders nu de meeste weerstand bestaat tegen immigranten, die smalend gelukzoekers genoemd worden.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Onwetendheid over andere culturen leidt ons vaak naar verkeerde gedachten

Olster journalist Hasan Kaddour vindt het komisch hoe verschillende bevolkingsgroepen vooroordelen over elkaar hebben en probeert deze te ontzenuwen.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Flitsen van vreselijke oorlogsherinneringen

Door de situatie in Oekraïne worden bij journalist Hasan Kaddour weer allerlei vreselijke herinneringen aan de oorlog in Syrië opgerakeld. En hij prijst zich gelukkig nu in het lieflijke Olst te wonen.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De nieuwe inburgeringswet

DamastInSalland columnist Hasan Kaddour lijkt het wel een verbetering dat vanaf 1 januari 2022 de gemeenten voortaan verantwoordelijk worden voor het taalonderwijs aan migranten. Mits zij dit enthousiast en actief oppakken.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Vluchtelingenbombardement

Een van de tragedies van het huidige tijdperk dat de geschiedenis later een schande voor de mensheid zal noemen, in niets anders dan de tijdperken van slaven en slavernij! De kwestie van het gebruiken van…

Lees verder »