Berichten over: Immigratie

Open brief aan Baudet, Wilders en Van Haga

Omdat er binnenkort maximaal 100 asielzoekers in de sporthal van Heeten opgevangen worden, is het nog eens een goede zaak om de valse en ophitsende retoriek van onze ultrarechtse partijen nog een keer te ontzenuwen. Alhoewel ik me in de gemeente Raalte hierover niet veel zorgen maak gezien eerdere AZC discussies, die zonder wanklanken verliepen.

Lees verder »

De VOC gelukzoekers waren stoer, die van nu niet blijkbaar

In bepaalde kringen wordt met veel trots teruggekeken op de VOC tijden, toen de nationale driekleur nog de wereldzeeën voor een belangrijk deel beheerste. Het waren gelukzoekers, alleen met veel minder scrupules dan die van nu. Heel raar, dat juist in deze hoek van VOC aanbidders nu de meeste weerstand bestaat tegen immigranten, die smalend gelukzoekers genoemd worden.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Onwetendheid over andere culturen leidt ons vaak naar verkeerde gedachten

Olster journalist Hasan Kaddour vindt het komisch hoe verschillende bevolkingsgroepen vooroordelen over elkaar hebben en probeert deze te ontzenuwen.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Flitsen van vreselijke oorlogsherinneringen

Door de situatie in Oekraïne worden bij journalist Hasan Kaddour weer allerlei vreselijke herinneringen aan de oorlog in Syrië opgerakeld. En hij prijst zich gelukkig nu in het lieflijke Olst te wonen.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De nieuwe inburgeringswet

DamastInSalland columnist Hasan Kaddour lijkt het wel een verbetering dat vanaf 1 januari 2022 de gemeenten voortaan verantwoordelijk worden voor het taalonderwijs aan migranten. Mits zij dit enthousiast en actief oppakken.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Vluchtelingenbombardement

Een van de tragedies van het huidige tijdperk dat de geschiedenis later een schande voor de mensheid zal noemen, in niets anders dan de tijdperken van slaven en slavernij! De kwestie van het gebruiken van…

Lees verder »