Open brief aan Baudet, Wilders en Van Haga

Omdat er binnenkort maximaal 100 asielzoekers in de sporthal van Heeten opgevangen worden, is het nog eens een goede zaak om de valse en ophitsende retoriek van onze ultrarechtse partijen nog een keer te ontzenuwen. Alhoewel ik me in de gemeente Raalte hierover niet veel zorgen maak gezien eerdere AZC discussies, die zonder wanklanken verliepen.

Interessant? Deel het artikel

pixabay

Beste Thierry, Geert en Wybren,

Zouden jullie de kop uit het zand willen halen en ophouden met jullie misleidende informatie met als enig doel onrust stoken onder vooral simpele zielen en bij de feiten blijven?

Invloed immigranten op woningmarkt

Als we per jaar 50.000 immigranten status zouden verlenen (maar zover is het nog lang niet) neemt de bevolking in Nederland jaarlijks met 0,29 % toe, dus dat heeft nauwelijks invloed op de woningmarkt. De problemen zijn ontstaan door lang slecht beleid op dit terrein., niet door nieuwkomers.

Stikstof en klimaat

Het stikstofprobleem en de klimaatopwarming kun je natuurlijk ontkennen en de regering daarvan de schuld geven, maar 197 landen van de wereld kwamen bij de Akkoorden van Parijs en Glasgow overeen de opwarming tot 1,5 graad te beperken. Wordt dit niet uitgevoerd zullen steeds meer streken onbewoonbaar worden met als gevolg meer vluchtelingen. Dat de boeren min of meer gedwongen werden hun bedrijven steeds meer te vergroten onder druk van zuinige consumenten, banken, supermarkten en erfbetreders.

Dit terwijl de Club van Rome al vanaf 1972 waarschuwt voor de gevolgen van ongebreidelde groei. Mijn kleindochter van 7 begrijpt al dat er iets vreselijk fout moet zitten wanneer Nederland de tweede agrarische exporteur ter wereld is, na de VS, een land dat 237 keer groter is.

Huizenbouw

De hoax dat de grond nodig is voor huizenbouw is ook maar voor een heel klein deel waar, omdat de probleemgebieden vooral rond de Natura 2000 gebieden liggen en zelfs onze rechts georienteerde regering zal het echt niet in zijn hoofd halen om daar te gaan bouwen.

Boeren

Ik sta voor 100% achter de boeren en degenen die schade leiden dienen grootmoedig vergoed worden. Daar heb ik in principe wel wat twijfels over als ik zie hoe het met Groningen en de toeslagen gaat. Als jullie echte politici zouden zijn, zouden jullie je daarvoor moeten inzetten. Eindelijk eens met een serieus programmapunt komen. Geen ophitserij meer zonder oplossingen om tweespalt te zaaien.

Raakpunten

In dit eerdere artikel van mij zet ik deze problematiek in een breder perspectief.

Discussie

Ik zou graag een keer in serieuze discussie met jullie willen gaan over dit onderwerp. Dit mag wat mij betreft zelfs bij NPO zender Ongesteld Nederland (ON). Jullie favoriete MSM regeringszender waar jullie zo graag aanschuiven omdat daar geen kritische vragen gesteld worden. Aangezien ik egotrippers niet samen in één uitzending zie verschijnen, mogen dit ook drie gesprekken zijn.

Ik vertrouw van jullie te horen.

Mail

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

2 reacties op “Open brief aan Baudet, Wilders en Van Haga”

 1. Avatar
  Marjan Potze

  Geef me een seintje wanneer het zover is Kees!
  Die confrontatie wil ik absoluut niet missen! 💪

  1. Kees Huls

   Reken maar, Marjan. Dit is zeker al de 5e keer dat ik Baudet hier om vraag. Enige reactie was dat ik geblokkeerd werd op de site van Forum. Maar gelukkig heb ik Sil en Tok nog in mijn kennissenkring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.