Berichten over: RTV Oost

Het Groene Oosten: Tour de Boer 170 kilometer lopen voor een drinkbare Vecht

Morgen is er weer een aflevering van ‘Het Groene Oosten’ te zien op RTVOost, geproduceerd door BeleefMedia.

Lees verder »

Heino vereert alleen oorlogsslachtoffers, geen moordenaars

Vandaag 12 april is het weer bevrijdingsdag in Heino. In 2020 waren grote manifestaties gepland omdat het toen 75 jaar geleden geleden was dat de Canadese bevrijders kwamen. Door corona konden deze niet doorgaan, maar in de media werd hier wel aandacht aan besteed. Voor Heino op bijzonder pijnlijke wijze.

Lees verder »

Onze politiek is failliet, dus wint BBB

De Provinciale Staten-verkiezingen hebben aangetoond dat onze politiek failliet is. Een partij die is opgericht door een marketingbureau heeft gewonnen. De samenleving geeft daarmee vooral aan dat ze de andere partijen spuugzat zijn. Of zoals Lilian Marijnissen van de SP het zei: het land heeft een heel dikke middelvinger naar de gevestigde partijen opgestoken.

Lees verder »

Denne laat ChatGPT een milde anti-alcohol-tekst schrijven

Denne dut an Dry Januari en schrijft daar de hele maand iedere dag over, gisteren liet hij ChatGPT een pro-drank-stuk schrijven. Mag je raden welke opdracht GPT vandaag kreeg.

Lees verder »

RTV Oost herhaalt afleveringen van het vorig jaar veelbekeken programma ‘Het Groene Oosten’

Vorig jaar waren de uitzendingen ‘Het Groene Oosten’ dat BeleefMedia maakte voor RTV Oost erg populair. Vier afleveringen werden daarom opnieuw ingepland.

Lees verder »

Salland deze week: koppel hervorming publieke omroep aan nieuwe lokale (social) media platforms

Social Media gaven de samenleving ineens de kans datgene te uiten wat tot dan toe alleen in beslotenheid van de keukentafel of de voetbalkantine gedeeld werd. Nu we ervaren wat deze media toevoegen (ten negatieve én ten positieve) is het tijd een plan op te stellen voor de lange termijn. Op weg naar een Publieke Omroep 2.0?

Lees verder »

Klimaatweek: Logisch Leven Quiz bij RTV Oost

Tijdens de Nationale Klimaatweek, van 31 oktober t/m 6 november, besteedt RTV Oost uitgebreid aandacht aan duurzaamheid. De week wordt afgesloten met de Logisch Leven Quiz die je op vrijdag 4 november om 18.00 uur kunt zien en spelen bij TV Oost.

Lees verder »

TV uitzending Het Groene Oosten: Een groene operatiekamer en 100% van het gas af.

In de uitzending van Het Groene Oosten op RTV Oost en op de sociale mediakanalen brengt Het Groene Oosten op dinsdag 15 en zaterdag 19 februari de volgende onderwerpen onder je aandacht: Een groene operatiekamer, plastic recycling en 100% van het gas af.

Lees verder »

TV uitzending Het Groene Oosten: Vergroening van de binnenvaart, 3 miljoen wegwerpbekers en een huisfluisteraar

In de uitzending van Het Groene Oosten op RTV Oost en op de sociale mediakanalen brengt Het Groene Oosten op dinsdag 1 en zaterdag 5 februari de volgende onderwerpen onder je aandacht: Vergroening van de binnenvaart, 3 miljoen wegwerpbekers en een huisfluisteraar.

Lees verder »

Het Groene Oosten aflevering 7: 12,5 jaar Natuurlijk Huus en minder uitstoot dankzij de Rocket Stove

Vandaag aflevering 7 van het TV programma Het Groene Oosten met aandacht voor Het Natuurlijk Huus, dat dit jaar 12,5 jaar bestaat en de Rocket Stove met sterk gereduceerde CO2 uitstoot. Te zien op RTV Oost en op de sociale kanalen.

Lees verder »

Overijsselse Bibliotheken bieden digitale vaardigheden aan via RTV Oost

De TV-serie Klik ’m aan helpt met digitale vaardigheden via RTV OOst.

Lees verder »

Het Groene Oosten weer te zien op RTV Oost en sociale media

Het groene Oosten zendt vandaag aflevering 6 uit op RTV Oost en op sociale media. Onderwerpen zijn: operatielamp, lantaarnpaal en citruspers tot unieke Harley. En minder afval dankzij biologisch afbreekbare medicijnzakjes en wormen.

Lees verder »