Denne roept genomineerden op zich terug te trekken van de lijst van vrouwen met media-impact

Carla Evers, de fractievoorzitter van BBB in Provinciale Staten is genomineerd voor vrouwen die de meeste media-impact hadden in Oost-Nederland vorig jaar. Denne roept andere genomineerden daarom op zich terug te trekken.

Interessant? Deel het artikel

Tessel Hofstede
Tessel Hofstede. Foto: Robert Jan Leerink

“Overijssel is van ons, wen er maar aan.” Met die leus schijnt Carla genomineerd te zijn. Het doet denken aan Louis van Gaal op het bordes toen hij kampioen werd met Bayern. En waar Louis van Gaal toen aan deed denken… laat ik niet zo ver gaan.

Ik heb het niet zo op dit soort verkiezingen. Doet me denken aan swaffelen als woord van het jaar en Pim Fortuin als politicus van de vorige eeuw. Pownews kaapte in die tijd dat soort verkiezingen. Net als dat Vandaag Inside dat nu doet. Als er iets te winnen is via de stem van het volk, dan kun je dat immers beïnvloeden. Raalte gooide om die reden ook altijd hoge ogen met de beste burgemeester van Nederland. En de treurbeuk in Heino klom hoog op de lijst van mooiste bomen van Nederland omdat HierinSalland er actie voor voerde. Nu die boom dood staat te gaan maalt niemand er om.

Carla Evers heeft ook een achterban van opgejut volk. Haar partijbaas kent dat opjutten. Ze deed dat vroeger met een anoniem twitteraccount. Als er een fles wijn inzit twittert Caroline nu onder Lientje67 domme dingen. Als je niet kunt rekenen is het makkelijk politieke voorstellen in te dienen waar het volk gek op is. In dat kielzog loopt Carla nu te tetteren dat Overijssel er maar aan moet wennen.

Aan moest wennen. Want van de BBB is al lang niks meer over. De partij is ingekakt. Ma Flodder slaat een modderfiguur in Den Haag door kwijlend achter de PVV aan te lopen, haar beoogd minister-president (hoe bizar klinkt dat nu) vindt het in Oekraïne al lang weer veilig genoeg: terug met die oorlogsvluchtelingen!

Dat Carla haar mediamomentje heeft gehad in 2023 is niet omdat ze zulke slimme dingen zei. Het is omdat de media zo blij achter haar aan huppelde. RTV Oost met Chantal Everaardt voorop. De agro- en bio-industrie in Overijssel kan nog geen scheet laten of ze mogen op de regionale zender van Twente.

We hadden ook een 2023 waarin Extinction Rebellion dagen en weken de tunnelbak van de A12 tussen het ministerie van klimaatzaken en de Tweede Kamer bezette. Ze eisten en eisen een stopzetting van alle subsidie van de overheid aan de fossiele industrie. Toen die acties begonnen ging ER uit van een subsidie van 17 miljard. Daar deden de media wat lacherig over. Waar ze het toch vandaan haalden dat bedrag. Toen het gefactcheckt werd, bleek dat we 40 tot 45 miljard belastinggeld geven aan bedrijven die ons klimaat verkloten.

Tessel Hofstede uit Olst zat dagen in die tunnelbak. Ze werd door de politie van haar bed gelicht omdat ze opgeroepen had te komen demonstreren. Onterecht opgepakt, want al haar acties waren wettelijk toegestaan. Ze was weinig op de regionale omroep omdat die niet aan links activisme doet. Maar natuurlijk was ze wel in het nieuws, op landelijke zenders ondermeer. Ze stak geen – door de BBB en de agro-industrie ondersteund – trekkerbanden en asbestafval in de fik, maar probeerde ons wakker te schudden kort voor het einde van die doodlopende weg.

Voor mij is Tessel Hofstede de vrouw van het mediamoment van het oosten.

Als ik vrouw was en ik stond samen met Carla Evers op de lijst, dan zou ik me terugtrekken. Ik liet me niet gebruiken voor propaganda van een partij die kleine familie-boerenbedrijven kapot wil maken met hun industriële oplossingen voor alles wat de bio-industrie nu vernielt aan natuur en klimaat.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Denne roept genomineerden op zich terug te trekken van de lijst van vrouwen met media-impact”

  1. Avatar

    Ja, Denne, maar ze is an sich wel terecht genomineerd, alleen al vanwege die gewraakte uitspraak.
    Wen er maar aan..
    En in 2024 hebben we het er vast niet meer over, toch, hoop ik…
    Ik vind het een uitverkiezing van niks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.