Denne bakt geen zoete broodjes aan de deur, want daar wordt niet gekocht

Ook als je door een verkoper aan de deur genaaid wordt, kun je je recht halen. Vraag dat maar aan de 90-jarige Johan Knobben uit Haarle die zich een pannenset liet aansmeren terwijl hij zelf helemaal niet meer kookt...

Interessant? Deel het artikel

cartoon over deksel op de neus
Cartoon: Leo Kemper

Ineens stond daar een man voor de deur van Johan Knobben uit Haarle, met een lulverhaal over nieuwe pannen voor inductie koken. De woningstichting zou de keuken vervangen en ja, dan kon koken op de oude pannen niet meer. Knobben trapte er in, pinde 1000 euro en bedacht zich later dat hij helemaal zelf niet meer kookt. Johan is de vader van Martine en die werkt bij RTV Oost. Dus dan ben je al snel groot nieuws. Bij gebrek aan echte criminaliteit smulde misdaadverslaggever Colijn er in de rechtszaal van en schreef een serieus verhaal vol met alle spreekwoorden en gezegden die hij kon bedenken met potten en pannen er in.

We zijn de koning te rijk met zo’n publieke omroep. Ons belastinggeld is weer zinnig besteed.

Vroeger had je verkopers aan de deur. De scherensliep eens in het jaar. De messen waren nog scherp zat, maar die man moest natuurlijk ook een inkomen hebben. Het overkwam je ook dat je zo maar ineens een encyclopedie in huis had. Colporteurs kwamen langs de deur met al die wijsheid in een lange boekenreeks. Kon je niet in een keer betalen, dan kon je ook iedere maand een paar delen er bij kopen. Halverwege stoppen was geen optie, want dan had je de wijsheid in huis van niet meer dan van A t/m K. Wat als je iets wilde weten dat met een L begon? Of dat iemand zag je niet de héle Winkler Prins in huis had?
Met als gevolg een meterslang boekenschap vol met snel verouderende informatie, waar vooral stof op terecht kwam,

Tegenwoordig komen ze langs de deur met niet bestaande collectes waarvoor je met een qr-code kunt betalen, ze doen een agressief voorstel je ramen te komen wassen en blijkbaar dus ook met een pannenset voor inductie koken. Er zijn altijd wel mensen die er in trappen. Net als in de apps van ‘pap, dit is mijn nieuwe telefoonnummer, ik ben van mijn telefoon en portemonnee beroofd, wil je me wat geld over maken op rekeningnummer dit en dat of mails van de belastingdienst dat je nog 1350 euro van ze krijgt. Ook vage mails van de Kamer van Koophandel, maar die zijn dan wel weer serieus bedoeld, alleen weet niemand zo goed wat de KvK aan zinnige dingen toevoegt. Nu pas ook weer dat ik mijn UBI of IBU verklaring moet verlengen. Val maar mooi dood KvK, stop met jullie bullshitjobs.

Ik liet een keer mijn riool ontstoppen. Daar vroeg de man 85 euro per meter voor en hij was 13 meter in de leiding geweest. Ik heb hem de keus gegeven: ik betaal je 125 euro wat ik een schappelijke prijs vind voor drie kwartier werk, of ik druk jou 13 meter in die rioolbuis.

Hij ging akkoord met die 125 euro, als ik maar wel zwart betaalde en het aan niemand verder zou vertellen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.