Berichten over: Olstergaard Olst

In de HierInSalland rubriek ‘Wonen in de Olstergaard’ deze week een kijkje bij Roelof Anne.

Lees hier over de verhuizing van Roelof Anne naar de bijzondere Olster wijk Olstergaard.

Lees verder »

Andries en Judith wonen in de Olstergaard Olst

In Olst is Olstergaard in ontwikkeling. Deze veelzijdige wijk wordt gekenmerkt door het feit dat de gemeente Olst- Wijhe hier allerlei normale bouwvoorschriften heeft laten vieren. Andries en Judith wonen hier nu en doen verslag.

Lees verder »

Financiële boost voor biobased bouwer Tala Broekland

Tala uit Broekland ontwerpt en bouwt duurzame huizen van hout en andere biobased materialen. Met hun modulaire woningconcepten draagt Tala niet alleen bij aan de verduurzaming van de bouw, maar biedt ze ook een oplossing voor de groeiende woningnood.

Lees verder »

Woonpioniers ontwierpen Indigo huis op maat voor Mieke en Gerard in Olstergaard

In de HierInSalland rubriek ‘Wonen in de Olstergaard’ deze week het boeiende verhaal van Gerard en Mieke die in deze unieke wijk in Olst gebouwd hebben en daar nu wonen.

Lees verder »

Bijzonder duurzame TALA woningen in Olst genomineerd voor Houtbouwprijs

De negen sociale huurwoningen in Olst van natuurlijk bouwbedrijf TALA zijn geselecteerd voor de Nationale Houtbouwprijs.

Lees verder »

Van woondroom naar realiteit: Hoe zet je een woongemeenschap op? 

De behoefte aan gemeenschappelijke woonvormen groeit. Maar het realiseren van een woongemeenschap is vaak nog ‘zwemmen tegen de stroom in’. Het is al niet makkelijk om een woning te vinden, maar het is nog altijd makkelijker om een woning te bemachtigen in je uppie in een anonieme wijk dan in een collectief geheel. Toch kan het, en komen er ieder jaar nieuwe woongemeenschappen bij. Deze mensen gingen ons voor en geven ons zwemvliezen om de stroming te trotseren.

Lees verder »

House2Start Olstergaard: betaalbare woningen voor starters in Olst

House2Start realiseert veertien betaalbare starterswoningen aan de Rietgors in Olst. Wethouder Marcel Blind plantte vandaag, samen met twee toekomstige bewoners, de eerste boom in de gezamenlijke binnentuin. Hiermee de locatie voor woningen officieel ‘geopend’.

Lees verder »

Bouwen in de Olstergaard Olst

De Olstergaard in Olst is een nieuwbouwwijkje, waar veel ruimte is voor vernieuwende ideeën. Met meer ruimte in de regeltjes. Vandaag het verhaal van Petra.

Lees verder »

Dromen over het ontstaan van de Olstergaard

Mariëlle gaat in Olst op de Olstergaard wonen en schrijft regelmatig over de totstandkoming van deze wijk.

Lees verder »

De Olstergaard in Olst begint echt te leven!

De eerste woningen in de natuurinclusieve woonwijk Olstergaard in Olst zijn klaar. Loop er maar eens langs, dan zie je de huizen in een mooi tempo verschijnen. De eerste bewoners wonen er al en zijn al bezig hun tuin in te richten.

Lees verder »