Berichten over: GroenLinks Raalte

Salland Deze Week: Weer goud ge- eikel in het gemeentehuis van Raalte

Politici die over elkaar heen buitelen en een journalist die er zodanig van smult dat het besluit van het agendapunt een kadertje bij een verhaal werd dat bol stond van tranen, emoties, leugens, onwaarheden, een huilend raadslid, verontwaardiging, woede, teleurstelling en verdriet. Met een motie van treurnis gericht aan de grootste partij van de gemeente Raalte: GemeenteBelangen. Lang vervlogen tijden herleefden weer aan de Zwolsestraat.

Lees verder »

Salland Deze Week: Tiny Houses in Raalte

Dankzij GroenLinks en D66 gaat Raalte nu dan toch eindelijk kijken naar mogelijkheden om Tiny houses in de gemeente te realiseren. De samenleving wil het wel, maar de politiek (of de ambtenaren?) houden het tegen.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte wil inwoners betrekken bij beleid voor erfwindmolens

GemeenteBelangen Raalte vindt dat het college van B en W de inwoners onvoldoende betrekt bij het beleid over de erfwindmolens.

Lees verder »

Motie GemeenteBelangen Raalte wordt uitgevoerd

GemeenteBelangen, GroenLinks, PvdA en D66 Raalte dienden een motie in, die werd aangenomen.

Lees verder »

Duurzaamheidscoalitie krijgt raadsbrede steun in Raalte voor voorstellen

Duurzaamheidscoalitie (D66, GroenLinks en PvdA) krijgt het bij de raadsbegroting 2023 voor elkaar. Raadsbrede steun voor meer natuurlijk spelen, ontmoeten én versterken omslag naar extensief maaien.

Lees verder »

De Kleine Roetbij is het boegbeeld van Sallandse biodiversiteit en daarom heel belangrijk

Salland adopteert de Kleine Roetbij, Sallandse kruisbestuiving tussen de Bijenvereniging Heino en de Duurzaamheidscoalitie.

Lees verder »

Duurzaamheidscoalitie Raalte: reclame alleen maar als je een JA-sticker neemt

Om grote hoeveelheden  papiergebruik te bestrijden heeft de Duurzaamheidscoalitie Raalte raadsvragen gesteld om te bereiken dat reclamedrukwerk alleen nog maar bezorgd mag worden wanneer zich een JA sticker op de brievenbus bevindt.

Lees verder »

De gemeente Raalte heeft een nieuwe coalitie

De nieuwe coalitie bestaande uit BurgerBelangen, CDA en VVD binnen de gemeenteraad van Raalte is gepresenteerd.

Lees verder »

Waar blijft de duidelijkheid en nieuwe bestuurscultuur BB, CDA en VVD? Actie nu!

Herman Kamphuis stelde vragen aan (in)formateur Hans Vroomen over de mistige coalitievorming die gaande is in Raalte. Hij kreeg snel en keurig antwoord, maar de echte duidelijkheid moet van BurgerBelangen, CDA en VVD komen. De tijd dringt!

Lees verder »

CDA doorbreekt stilzwijgen over coalitievorming in Raalte 

Herman Kamphuis heeft wat meer inzicht gekregen in de beweegredenen van het CDA om BB boven GB te verkiezen, maar daar wordt de situatie niet duidelijker van.

Lees verder »

Heel snel een referendum in Raalte, een speerpunt van Burgerbelangen

In de gemeente Raalte heerst heel veel onvrede over de vorming van een coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen. Feitelijk wordt de oude coalitie gewoon voortgezet, alleen de ene grote plaatselijke partij wordt ingewisseld voor de andere, zonder een duidelijke motivering. Absoluut niet wat de meerderheid van de kiezers wilden, want 51% stemden op lokale partijen.

Lees verder »

NarrigeNeef is het niet helemaal eens met Marjan Potze over de voorgestelde gemeenteraadscoalitie in Raalte

Marjan Potze is bekend als een positief kritische inwoner van Heino, waarmee NarrigeNeef het eigenlijk altijd eens is. Over bovenstaand onderwerp is dat echter niet het geval.

Lees verder »