Duurzaamheidscoalitie krijgt raadsbrede steun in Raalte voor voorstellen

Duurzaamheidscoalitie (D66, GroenLinks en PvdA) krijgt het bij de raadsbegroting 2023 voor elkaar. Raadsbrede steun voor meer natuurlijk spelen, ontmoeten én versterken omslag naar extensief maaien.

Interessant? Deel het artikel

vlnr: Ralph Mulders (GroenLinks), Niels Folgers (D66), Arie van der Wilt (PvdA)
vlnr: Ralph Mulders (GroenLinks), Niels Folgers (D66), Arie van der Wilt (PvdA)

Afgelopen zomer leidden ‘groengesprekken’ met initiatiefnemers van 900 jaar Raalte er toe dat de duurzaamheidscoalitie (D66, PvdA en GL) samen met BurgerBelangen en 900 jaar Raalte, energie ervaardden op het gebied van vergroening, groenbeleid en biodiversiteit. Energie die ertoe leidde dat we vorige week twee prachtige groenvoorstellen, gegoten in twee amendementen, met alle partijen, hebben ingediend. Een prestatie die alleen gelukt is door de samenwerking tussen alle politieke partijen, ambtenaren en het college.

Niels Folgers, fractieleider van D66 Raalte ging als volgt in op de twee groenvoorstellen tijdens de begrotingsbehandeling van 10 november:

“Eén van de twee groenvoorstellen krijgt in deze bijdrage extra aandacht, want dit is niet alleen een groen voorstel, het is ook een sociaal voorstel én een sportief voorstel: 3 voor de prijs van 1. Het is een voorstel dat helemaal aansluit op waar D66 Raalte voor gaat: een gelukkige en gezonde samenleving. De komende jaren willen we biodiverse speelplaatsen en ontmoetingsplekken creëren, juist in wijken waar duurzame initiatieven niet automatisch van de grond komen. Groene oases waar mensen elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Een groene omgeving, waar niet steen en beton de boventoon voeren, maar waar natuurlijke spelen centraal staat, een plek waar natuur weer onderdeel wordt van de samenleving. Een plek die zorgt voor geluk en gezondheid voor iedereen.

Daarbij zijn we trots dat we vooruitlopend op het beleidsplan biodiversiteit 2023 met de raad willen gaan voor een toekomstig bestendig maaibeleid, maaibeleid dat de biodiversiteit versterkt. Mooi dat we de inwoners komend jaar alvast goed willen meenemen.”

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *