Rookmelders per 1 juli verplicht in alle huizen

't Is voor je eigen veiligheid een rookmelder, de overheid gaat ze verplichten.

Interessant? Deel het artikel

SallandW
@Foto Salland Wonen

Per 1 juli 2022 moet in ieder huis van Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen! Als je dat niet doet, loop je kans op een boete, maar loop je ook kans dat de een eventuele schade verzekeringstechnisch niet gedekt is.

De verplichting is door het rijk ingesteld voor je eigen veiligheid. Vergelijk met een brommerhelm en veiligheidsgordels.
Als je overvallen wordt door brand, als je de brand dus niet zag aankomen, is dat in de meeste gevallen omdat de brand ’s nachts is ontstaan. Dan lig te slapen. De meeste slachtoffers vallen daarom door het inademen van rook. Een rookmelder had je al lang wakker gemaakt.

Op iedere verdieping een

Op iedere verdieping moet minstens één rookmelder hangen, ook als je een grote kelder onder je huis hebt. In die kelder, in de woonkamer en op zolder zijn plekken waar een rookmelder sterk geadviseerd wordt. In alle trappengaten is het ook slim een melder te hebben. Hang er niet eentje op in bad en in de keuken. Daar veroorzaak je immers vaak rook (damp), dus dat is niet handig.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.