Meer berichten

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: In de krochten van Bruegel

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 13 december een lezing over schilder Pieter Bruegel de Oude in de bibliotheek Ommen.

Lees verder »

Cursus DigiD in de Bibliotheek Ommen

Leer online je zaken regelen met gemeente, overheid, Belastingdienst.

Lees verder »

Bibliotheek Salland, Ommen: Schrijver Ronald Giphart treedt op

Op zaterdag 26 november om 14.30 uur komt schrijver Ronald Giphart naar de Bibliotheek in Ommen. Giphart is een van de bekendste hedendaagse Nederlandse literaire schrijvers. Natuurlijk gaat hij het over zijn werk hebben. Ook zal hij ingaan op de thema’s vitaliteit, ouder worden en leefstijl.

Lees verder »

Yoko Heiligers komt naar de Bibliotheek in Ommen

Kinderboekenillustrator en -schrijfster Yoko Heiligers, bekend van o.a. de boeken Dokter Diertje en Mama, wat zit er op mijn kop?’ komt op woensdag 16 november naar de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Yoko Heiligers gaat vertellen over hoe je een boek maakt en zet de kinderen ook zelf aan het werk!

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Wat doet Blossom Architecture als onderneming duurzaam: ‘Alles wat bestaat heeft waarde’

In onze rubriek ‘Wat doe je als ondernemer duurzaam’ laten we ondernemers aan het woord om over hun duurzame bedrijfsvoering te vertellen. “Alles wat bestaat heeft waarde” vertellen Maartje van den Berg en Leyla Godoy van Blossom Architecture in Zwolle.

Lees verder »

Stel je voor dat lobbyisten geen macht meer hebben omdat Burgerpanels hun leugens doorhebben

Als Burgerpanels grote thema’s bespreken doen ze dat zonder herkozen te hoeven worden, dus zijn ze ook niet gevoelig voor de leugens van lobbyisten.

Lees verder »

Leerwerkloket in de Bibliotheek in Ommen

In de Bibliotheek in Ommen is vanaf deze herfst maandelijks het Leerwerkloket geopend.

Lees verder »

Recensie: Wandelen in het Vechtdal

Eind zomer, begin herfst, prachtige wandeltijd. Daarom behandelen we de komende tijd iedere week een wandelboekje van Gegarandeerd Onregelmatig.

Lees verder »

Met open oog: Steile Oever

Diny Heidenrijk had de hitte van de dag wat gemeden en koos voor de randen van de avond voor een wandeling langs de Benedenregge. Wat een geluk dat ze haar fototoestel bij zich had!

Lees verder »

De Buurman VersLokaal en Kringloop Zwolle slaan handen ineen

Als je op het terras van De Buurman VersLokaal aan de Zwolse Vispoortenplas zit en het is even wat frisjes, dan trek je gewoon een jas of trui aan van het rek van Kringloop Zwolle. Bevalt de jas, dan koop je hem. En anders hang je ‘m gewoon terug na je bezoek. Dat kan! Want De Buurman en Kringloop Zwolle werken samen.

Lees verder »

Boswachter Wendy de Vroome: De vliegende mier

Misschien ken je ze wel. Die diertjes die in kolonne je huis binnentreden en naar etensresten en zoetigheid zoeken. In huis zijn ze misschien lastig, maar in de natuur vooral heel nuttig. Boswachter Wendy de Vroome vertelt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.