Meer berichten

Thea heeft parkinson en ziet met lede ogen de velden op het Sallandse platteland in deze tijd van het jaar geel worden

Toen we dit verhaal over glyfosaat en Parkinson in mei vorig jaar schreven werd het landbouwgif nog beoordeeld als ‘het zal wel meevallen’. Een jaar verder denken velen er anders over. Daarom opnieuw relevant.

Lees verder »

Spreekuren Leerwerkloket bij de Bibliotheek

Een nieuwe baan, werk doen dat echt bij je past, scholing en ontwikkeling? Op de arbeidsmarkt zijn er voor iedereen allerlei mogelijkheden en kansen. Het Leerwerkloket beantwoordt vragen over om-, her- en bijscholing, loopbaanoriëntatie, leerwerktrajecten, BBL-opleidingen of elk ander onderwerp dat met werken en leren te maken heeft.

Lees verder »

Nieuw seizoen culturele activiteiten Ccoba in de Bibliotheek Ommen: Stadswandeling Kampen

Zoals elk jaar organiseert Ccoba een serie culturele activiteiten in de Bibliotheek in Ommen. Het nieuwe programma is nu bekend.

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

schuimkoppen in de wetering

Met open oog: Abstracte kunst

Op de Koeksebelt, daar wordt Diny Heidenrijk verwacht, een camping in Ommen aan de Vecht. ‘Het lijkt ons daar wel goed toeven met deze tropische temperaturen dus gaan we in op de uitnodiging. Mooi ritje om er op de fiets naar toe te gaan.’

Lees verder »

BoekStartdag in de Bibliotheek Salland

‘Jij bent de beste verhalenverteller. Ontdek het in de bieb!’

Lees verder »

Voorjaarsconcert ‘Salut Printemps’ Vrouwenkoor Sarabande in Ommen

Zaterdagavond 13 mei treedt het Vrouwenkoor Sarabande op in de Hervormde Kerk van Ommen onder het motto ‘Salut Printemps.’

Lees verder »

ZorgMies maakt het leven leuker!

ZorgMies heeft een Sallands kantoor geopend om ook hier de beste thuiszorg te kunnen geven.

Lees verder »

Tijd voor de digitale voorjaarsschoonmaak van je apparaten

Kom langs bij het Digitaal Café in Raalte, Ommen, Heino en Olst om je apparaten te laten opschonen.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: Alles over Valentijn

In de Ccoba-lezing op 14 februari vertelt Margaret Breukink alles over de achtergronden van Valentijn, het liefdesfeest dat we op die datum vieren. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Groene Karavaan komt op stoom en blijft verbazen en verbinden

De Groene Karavaan in het Vechtdal kent een bruisende start; de diverse groene activiteiten worden goed bezocht, en leveren enthousiaste reacties op vanuit de bezoekers. Voor wie de karavaan nog niet heeft bezichtigd zijn er tot en met 11 februari nog verschillende activiteiten om dat gemis goed te maken.

Lees verder »

Circulair Ambachtsnetwerk Waardering maakt kans op Overijsselse en landelijke circulaire prijs

Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing timmert keihard aan de circulaire weg. Het netwerk biedt sinds drie jaar kansen voor mensen en materialen, en dat wordt gewaardeerd! Dat merken we aan de reacties van betrokkenen, van leerlingen, van medewerkers, van WaardeRing-partners, van bedrijven, organisaties en overheden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.